| Bunghez_Andrei_2000 a întrebat:

Buna, am o nelămurire.
O fata nu are ovulatie daca nu i-a venit menstruația de minim 3 luni? Ia un tratament pentru a-l regla, dar am facut sex neprotejat si am ejaculat in exterior, dupa aproximativ 1.5/2 sec dupa retragere, repet, poate avea ovulație daca nu ii vine oricum menstruația?
Este necesară pilula de a doua zi?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Un astfel de ciclu menstrual cum este cel descris de tine, este atat de mult dereglat exact datorita faptului ca ovarele NU reusesc sa creasca, sa ezvolte si sa maturizeze ovul incat acesta sa fie eliberat din foliculul ovarian la timp ci cu o intarziere foarte mare care poate fi uneori si de peste 6 luni de zile.
Insa pana la urma la un moment dat, unul dintre cele 2 ovare reuseste sa dezvolte si sa maturizeze un ovul si in acel moment se produce procesul de ovulatie, insa acest moment este cu totul imposibil de stiut/cunoscut cand/in ce moment al unui astfel de ciclu menstrual atat de dereglat, se va produce ovulatia si care perioada a ciclului corespunde PERIOADEI FERTILE. Fiindca este imposibil de stiut sau anticipat cand va ajunge actualul ciclu in ultima sa zi si astfel sa inceapa viitoarea sangerare menstruala, cea care se produce intotdeauna dupa ce trec FIX 14 zile de la data OVULATIEI.
Este cu totul IMPOSIBIL sa se poata stabili daca acum cand ai intretinut sexul este fertila in acest moment, asta se poate afla, stabili, determina cu ajutorul unui test de ovulatie si fertilitate. Daca rezultatul testului este NEGATIV atunci este INFERTILA iar in cazul in care rezultatultestului este POZITIV in acel caz in acel moment este FERTILA. Multa sanatate!

0 răspunsuri: