| Elena2222 a întrebat:

am o prietena care a facut sex neprotejat si are mici temeri si as vrea sa o ajut, eu sunt virgina si nu prea stiu cum sta treaba decat din auzite big grin. Ea s-a dezvirginat cu iubitul ei in ultima zi de menstruatie cand ii mai curgea foarte putin, iar dupa 2 zile au facut-o iar. Tinand cont ca a facut-o in perioada cu fertilitate scazuta, exista vreo sansa sa ramana gravida daca dupa ce el si-a dat drumu' (nu in ea) nu s-a usurat, decat s-a spalat? si peste 15-20 de minute au facut-o din nou? A doua oara nu si-a mai dat drumu'. Astept raspunsuri serioase de la cei care aveti habar happy

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Posibilitatea de a se putea forma o sarcina in cazul in care sexul neprotejat a fost intretinut probabil in a 4-a sau a 5-a zi a ciclului menstrual, se poate produce doar in situatia in care ciclul menstrual este unul ori foarte NEREGULAT si ovulatia se poate produce incepand cu a 7-8-a zi a ciclului menstrual, sau daca ciclul este REGULAT dar are o lungime foarte mica de 22-23 de zile. In cazul in care ciclul menstrual este unul considerat ca fiind "normal", care are mereu o lungime medie de 27-29 zile, atunci in acest caz descris de tine, formarea unei sarcini se poate considera ca fiind teoretic IMPOSIBILA. In primele 8-9 zile ale ciclului menstrual (inclusiv zilele de menstruatie), probabilitatea de a exista un ovul viabil, deci si formare a unei sarcini in astfel de situatii este de maxim 1-3%. Chiar si in situatia in care in timpul celui de al 2-lea sex s-ar fi scurs toata sperma ramasa in uretra de la prima ejaculare, probabilitatea de sarcina ramane in continuare extrem de mica de maxim 3-5%, sau altfel spus... aproape IMPOSIBILA. Multa sanatate!

6 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

Deci prietena ta ti-a descris cu lux de amanunte actul sexual pe care l-a avut cu iubitul ei...am inteles. Cel mai bine ar fi ca pe viitor sa nu mai faci sex neprotejat.winking

| Elena2222 explică (pentru wildthing):

E ca o sora pentru mine si e foarte panicata...

suntserios
| suntserios a răspuns:

In teorie nu ar putea sa ramana insarcinata
in practica ai facut un lucru destul de periculos si ati avut o igiena precara... asa ca ceva sanse exista.

un prezervativ costa 3 lei, linistea ta este de nepretuit

PS. DOAR s-a spalat... nu DECAT

| mihai69 a răspuns:

Bine că e panicată *DUPĂ* și ignoră faptul că e posibil să ia boli care NU au încă leac. Deși o sarcină trece în cel mai rău caz în 9 luni.
Ce uoameni dom'le...

| Elena2222 explică (pentru mihai69):

E problema ei. eu am sfatuit-o, dar ea are incredere ca e de aproape 2 ani cu el si n-am putut sa ma bag. Raspunde-mi la ce te-am intrebat daca ai vreo idee :/

| mihai69 a răspuns (pentru Elena2222):

A răspuns deja foarte documentat corbul.
Da' eu am în continuare obsesia asta cu bolile.