"Am o problema care ma nelinisteste de saptamani intregi."1]Fa-ti un test de sarcina[ca incurcate sunt caile domnului, si in starea in care erai nu cred ca erai atenta la amanunte] 2]Fa o urocultura[un examen de urina ceva mai"special". 3]Consulta un[o] ginecolog. S-au mai vazut minuni.
Pai da dar problema cea mare e ca sunt minora si nu am cum sa fac teste sau alte alea.
Pai si unde scrie ca nu poti face un test de sarcina? Nu vreau sa fiu rautacioasa dar nu traim in Evul Mediu! Te duci frumos la farmacie si ceri un test de sarcina(10 lei parca costa)
Plus ca sunt slabe sanse sa ramai insarcinata daca nu intretii un act sexual! Eu zic sa te mai documentezi despre chestiile astea inainte sa mai faci ceva! Vorbeste cu prietenele, cu mama...
Mama ta te poate ajuta, apropiete de ia si spune-i adevarul o sa te certe, asta e, dar asta e unica solutie.Succes.
Stai linistita... daca nu a-ti intretinut relatii sexuale, este imposibil sa fii insarcinata.Ai burtica probabil fiindca esti balonata... iar urinatul des, e o mica raceala.
E 10-15 lei un test de sarcina la farmacie. Oricum e imposibil sa ramai gravida... nu iti povestesc toata anatomia sistemului reproducator feminin dar e imposibil. Si in cel mai rau caz care repet e imposibil, un chiuretaj (avort) costa cam 200 lei parca. Chiar n-ai de ce sa-ti faci griji.
Stai mai linistita ca nu ai nimic. Totul se petrece in mintea ta datorita ingrijorarii tale si autosugestiei. Nu ramai insarcinata asa cu una cu doua.
Mai minoro, inainte de a te apuca de jucatul cu jucariile periculoase, trebuie sa citesti si instructiunile jucariei.adica, te apuci de un lucru de care nu ai habar? nu stii ca folosesti un test, dar ce te faci daca esti gravida? nici tu nu mai stii ce s-a intamplat, nu-i asa? mergi la farmacie si cumpara un test de sarcina.esti sigura ca nu ati facut sex? nici macar, asa un pic? daca esti absolut sigura,(ceea ce nu cred, daca nu stii cum se foloseste un test...), nu esti insarcinata. dar daca iti aduci "aminte" si de alte lucruri, poti fi insarcinata.altadata,gandeste cu capul!
Nu e vorba de asta, dar trebuie sa iti iei niste masuri de protectie, ce dumnezeu.sunt atatea fete care au ramas gravide doar pentru faptul ca au incercat "numai putin si nu de tot". si mai sunt si boli, fir-ar ele de boli, si sunt atat de crunte si de virulente, hepatita si aids, ca sa nu mai spun si de simpla candida, care scapi de ea foarte greu.
Este foarte posibil sa fie doar autosugestie! Mai important ar fi de stiut - ca nu ai spus! - unde v-ati jucat de-a pettingul? acasa? daca da, daca nu, intrebarea E: V-ati/S-a spalat pe maini?! Era curat? Si in alta ordine de idei, daca erati imbracati, mai degraba tu puteai sa ai sperma pe maini, daca te-ai jucat cu penisul lui, nu?! 17 ani... era prima oara?! da sau nu, ai mare grija de fiecare data, atat la igiena mainilor, cat si la protectie, daca va fi sa te convinga sa mergeti mai departe (desi ar trebui sa mai astepti vreun an macar!)... deci numai cu Prezervativ, caci e plin de boli transmise sexual! daca mai ai si alte nelamuriri, imi poti scrie in privat, si te lamuresc, ok?!
Daca urinezi des ar fi bine sa mergi la medic. S-ar putea sa ai o infectie. Igiena este foarte importanta. Si intarzierea care o are menstruatia ta s-ar putea sa fie de la o infectie sau o dereglare hormonala. Cel mai bine ar fi sa mergi la medic. Nu-ti face griji ca nu esti insarcinata (daca asta te ingrijoreaza), dar e important sa ai grija de sanatatea ta, deci... mergi la medic!
Nu fii suparata ca te-au "certat" unii, cred (sper) ca au fost doar ingrijorati de faptul ca o fata la 17 ani nu se documenteaza inainte de a face un pas atat de important. Sunt cabinete de planing, de ce nu te duci acolo sa intrebi, primesti sfaturi si chiar anticonceptionale sau prezervative gratis. Acum fa un test de sarcina, dar eu cred ca nu esti insarcinata, ai doar o infectie. Niciodata sa nu mai faci asta, fara o igiena riguroasa a manutelor (ale lui!) Daca ati stii sa va apropiati de parinti si sa aveti o relatie frumoasa bazata pe iubire si incredere, ati fi scutiti de situatii neplacute. In mod normal, parintii ar fi bine sa va asigure posibilitatea unor "intalniri" cu partenerii/ele, pentru ca astfel ati fi scutiti/e de probleme. Nu este mai normal sa o faci acasa unde ai baie, sapun, prosoape curate, decat sa iti tremure sufletul si cand o faci si, dupa ce o faci, cine stie pe unde sau in ce conditii. Incercati sa le explicati parintilor ca ati crescut, ca aveti nevoie de ajutorul lor, de sprijinul si sfatul lor. Sa ne spui daca totul e in ordine dupa ce faci testul. ok? Bafta!
Nu esti gravida, dar prietenul tau nu s-a spalat pe maini inainte sa te atinga si ai o infectie urinara.
Buna.
O posibila raceala ovariana sau inflamatia ovarelor pana la aparitia mesntrei.
Daca nu ai usturimi la urinare, nu este o afectiune a aparatului renal.
Mergi la medicul ginecolog pentru un consult de specialitate.
Si cand va "mai jucati" invatati sa va spalati pe maini si in zonele intime.
Pa, pa.
Buna da ai zis bine se poate si asta, dar nu prea des dar ca u sa fii linistita mergi si fa-ti un test bine, ca sa te convingi