Fiindca cele 2 contacte sexuale au fost protejate si totul a decurs normal fara incidente, se poate considera fara teama de a gresi ca intr-o astfel de situatie chiar si daca sexul ar fi avut loc in perioada fertila, formarea unei sarcini cel putin teoretic in proportie de 96-97% (gradul de protectie oferit deprezervativ) poate fi considerata ca fiind IMPOSIBILA. In concluzie reiese faptul ca aproape sigur NU poate exista o sarcina, deci nu este vorba de o intarziere a pornirii menstruatiei. Probabil ca este vorba de un ciclu menstrual neregulat a carei caracteristica principala o reprezinta imposibilitatea de a reusi sa se prevada momentul pornirii menstruatiei. Astfel ca in cazul tau aproape sigur este vorba de o dereglare hormonala deosebit de intensa a carei cauza trebuie determinat cat mai urgent, fara intarziere. Ar fi indicat ca de urgenta sa fii consultata/examinata de un medic endocrinolog care sa-ti efectueze setul complet de analize hormonal, urmand ca ulterior cu rezultatele obtinute sa te prezinti pentru a fi consultata de un medic ginecolog. Doar procedand astfel medicul ginecolog va fi pe deplin informat si va cunoaste cauza/motivul care provoaca dereglarea, si va reusi sa-ti prescrie tratamentul corect si obligatoriu intr-un astfel de caz destul de grav sau complicat. Multa sanatate!
Au fost unele mici ...incidente in primul act sexual(la o saptamana de la terminarea mesntruatiei) prezervativul ne cam facea probleme, se tot derula pana pe la jumatea penisului, nici o data nu a fost dat jos de pe cap, doar o data cand a scos penisul, prezevativul a ramas in interiorul vaginuluI. Dupa asta ne-am oprit si in nici una din cele doua acte sexuale finalizarea nu a fost in interiorul vaginului cu toate ca foloseam prezervativ).
Nu ajuta absolut deloc informatia ca sexul s-a produs la un anumit timp ""DUPA TERMINAREA MENSTRUATIEI"", fiindca o menstruatie absolut normala poate avea durata de 2-3 zile, de 4-5 zile sau 6-8 zile. INTOTDEAUNA se precizeaza ziua exacta a ciclului numarat din prima zi de menstruatie la care se produce sexul sau "joaca". Reiese ca la "o saptamana dupa terminarea menstruatiei" poate fi 3 +7 = 10, 5 +7 = 12, sau 8 +7 = 15. In primul caz actiunea se petrece inainte de perioada fertila (grad de risc minim), in al doilea in plina perioada fertila (risc maxim), iar in al 3-lea caz poate fi exact la ovulatie (sarcina sigura) sau la fel de bine sa fie deja dupa terminarea perioadei fertile (risc minim) in functie de lungimea ciclului. Explicatia a avut scopul de a explica si a se intelege importanta de a fi prezentate date exacte pentru a se putea formula raspunsuri corecte. Posibilitatea de a se scurge sperma din prezervativ si acesta sa ajunga in vagin in cazul in care prezervativul este "pierdut" in vagin nu poate fi complet eliminata, deci din pacate poate exista o mica probabilitate (imposibil de apreciat in procente) de a se naste o sarcina. Intr-un astfel de caz, raspunsul exact si corect il poti obtine numai in urma efectuarii unui test de sarcina, de preferat prin analiza de sange.
Practic nu ai cum sa fii insarcinata, totusi ai putea face un test de sarcina ca sa scapi de griji.