Daca si ultima menstruatie cea din 15 Martie s-a desfasurat in conditii similare sau identice ca numar de zile, cantitate de sange eliminat, fluxul zilnic, culoarea, textura, aspect, etc. cu celelalte sangerari menstruale anteriore, asta inseamna ca in data de 15 Martie in mod absolut sigur nu exista in uterul tau nici macar o sarcina cu totul ipotetica. Fiindca dupa data de 15 Martie nu ai intretinut niciun act sexual, rezulta ca in perioada de dupa ultima menstruatie in mod absolut sigur NU s-a format si NU s-a instalat absolut nimic in uter. In concluzie neinceperea menstruatiei se datoreaza unor alti factori care nu au legatura cu sarcina. Trebuie sa afli, sa cunosti si sa stii si pe viitor, fiindca este si in interesul tau sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara/sa se produca tulburari mai mici sau mai mari in procesul de functionarea corecta si normala a glandelor endocrine si ca atare sa apara dereglari in activitatea hormonala. Dereglarile hormonale la randul lor provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual uneori poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza observatilor indelungate, s-a constatat ca atunci cand exista abateri de lungime a ciclului menstrual, acestea pot sa prezinte variatii de la cele mici (frecvente) de +/- 3-5 zile, la dereglari mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri mai rare sa fie uneori chiar si de 2-3 luni (in cazul ciclului dereglat) fara sa existe vreo sarcina formata si instalata in uter.
S-a constatat ca deseori, astfel de dereglari privind lungimea ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent mai ales la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a una sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca astfel de ''intarzieri'' se produc repetat si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, doar in acel caz este indicat ca femeia care are astfel de probleme, sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale. Daca desfasurarea urmatoarei sangerarii menstruale va fi la fel ca si alta data in acel caz NU vei mai avea niciun motiv de a fi ingrijorata. Multa sanatate!
Daca nu ai mai avut relatii sexuale de 1 luna jumate, este clar ca nu ai cum sa fii ramas insarcinata.
Asadar, nu ar trebui sa ai nici un motiv de ingrijorare, chiar daca exista o intarziere de 6 zile, care poate fii din cauza ciclului neregulat.
Remusopen întreabă: