Poti sa-i duci un buchet de flori.
In rest incurajeaza-l mereu si spune-i cat il iubesti si cat il apreciezi in viata ta. Adica exact ce ne-ai spus noua aici.
OK.
1. Cererea asta e mai mult formala. Doar nu vrei sa te mariti la 17 ani. Nu? Prin urmare poti sa mai astepti cateva luni pana sa anunti ca sunteti logoditi. Niciunui parinte nu i s-ar parea ok ca la 17 ani sa ii vina fata sa ii spuna ca s-a logodit cu unul pe care ei nici nu il cunosc macar. Inteleg ca e viata ta dar intelege si tu ca tot ce ti se intampla tie ii afecteaza pe cei din jur.
2. Daca el te-ar lasa pentru ca ar zice ma-sa ca o sa il inseli, sincer, ti-e mai bine fara el. Gelozia nefondata si patologica distruge orice relatie. Daca el din start pleaca pe premisa ca "ö sa", inseamna ca din start nu iti ofera nici cea mai mica sansa si ca proiecteaza toate fricile lui pe tine, te impovareaza pe tine si nu e normal sa faci asta cu o persoana care ti-e draga. Incearca sa ii spui ca nu ti se pare corect ce face si sa nu te mai pedepseasca pe tine pentru greselile altora.
3. Daca vei merge sa o cunosti pe mama lui ii duci niste flori si niste prajiturele. Nu faci nimic iesit din comun. Fii tu insati. Daca e sa te placa, te place oricum. Daca e carcotasa si e sa nu te placa, poti face si tumbe ca tot nu te va placea.
Cu alte cuvinte, ce faci tu e irelevant in proportie de 80%. Fii respectuoasa, raspunde-i la intrebari, intreaba despre viata lor cand era el mic, ofera-te sa ajuti daca pune masa sau strange masa si nu sta lipita de el.
4. Relaxeaza-te si tine minte o vorba de duh: dragostea e mereu simpla. Ceea ce e "menit" sa fie va curge ca apa. Nu te lua dupa telenovele unde trec prin incercari drastice si la final dragostea invinge. Lucrurile menite sa fie curg usor, se leaga toate fara sa depui efort. Daca deja devine prea greu, de obicei inseamna ca nu e sa fie.
Si inca ceva, daca in cel mai rau caz nu va fi sa fie, nu dispera. Nu asta ti-era destinul.
Poate sa fie baiat de miliarde daca te paraseste doar pentru ca asa zice maica-sa.
Nu stiu, mi se pare penibil.
La 17 ani ai toata viata inainte, sa te logodesti la varsta asta? Mi se pare imatur si pueril.
Nici eu nu mi-as lasa fata de 17 ani sa se logodeasca, e prea devreme. Mai ai un viitor de cladit, facultate, job etc.
Cati ani are respectivul?
Ce sa-i duci mamei lui? Un buchet de flori eventual sau un vin rose, merg ambele.
In rest, comporta-te ca atare, nu pretinde ca esti altcineva, dupa un timp n-o sa poti.
E de tot rasul, mereu am urat oameni care se iau dupa parinti.(Vorbesc cei trecuti de 20 de ani) cum dracu sa inchei o relatie fie ca esti baiat sau fata ca iti zice muma'ta sau tata'tu eu vorbesc de relatie nu de casatorie. Evident e prea devreme la 18 ani, multi abia atunci realizeaza ca pe langa sex, calatorii, si distractii mai sunt si facturi si un loc de munca.