| ιυвιтα a întrebat:

Am o problemape plan sentimental.Am ajuns in stadiul in care m-am indragostit de cel mai bun prieten(baiat) si nu stiu ce ar trebui sa fac! Cum as putea da cu piciorul la atatia ani de prietenie neconditionata(inca din copilarie)? Adica,sa zicem ca am ramane prieteni,dar eu nu l-as mai putea privi doar ca un prieten ci ca un om pe care-l vreau si-l iubesc.Ce as putea face? El nu ma iubeste cum il iubesc eu,ci ca sora lui,cea mai buna prietena,confidenta lui,si eu l-am considerat asa, candva! El crede ca daca ar da o sansa iubirii pe care eu i-o port, finele iubirii s-ar putea sa distruga si prietenia noastra!
P.S.am ajuns in stadiul in care nu stiu ce sa fac.
Multumesc anticipat!

11 răspunsuri:
| edit28 a răspuns:

N-ai strica nici-o prietenie ba din contra. Iti spun sigur 100% ca nu te vede decat ca pe o prietena sau sora.

Decat sa traiesti asa toata viata si sa te intrebi cum ar fi fost daca i-ai fi spus, mai bine risca si fa pasu'.

| Supersuper123 a răspuns:

Exact! fa pasul! Daca il iubesti tare totul va fi bine crede-ma! Sunt sigura ca trebiue sa fie o flacara intre voi!

Răspuns utilizator avertizat
| Mareacluj a răspuns:

Si eu am trecut printr-o astfel de situatie in urma cu mai multi ani si vreau sa spun ca nu i-am spus nimic. El a banuit sau poate s-a gandit ca e posibil, dar de fiecare data i-am spus, nu categoric. i-am spus ca tin mult la el, dar nu sunt indragostita, desi in sufletul meu era altceva. Si nu imi pare rau ca am facut asa desi mi-a fost greu. Suntem si acum amici si e singurul om in care am deplina incredere, in timp, am inceput sa-l vad doar in acest sens. Crede-ma iubiti gasesti, dar un prieten adevarat e foarte greu. Exista sanse, intr-adevar ca si o iubire sa fie una reusita, dar exista si riscul de a se distruge tot. E greu insa gandeste-te bine, nu ai de unde sti cum v-ati intelege intr-o relatie de o alta natura. Daca e frumos ceea ce ai, nu da cu piciorul. Eu am mers pe ideea ca daca simti ceva pentru un om, trebuie sa o faci pentru.el, nu pentru. tine, daca el nu vrea mai mult si tu vrei, crede-ma, nu va merge. Si daca nu va merge, nu veti mai fi niciodata cum ati fost pana acum, eu in locul tau, nu as da ceva frumos si ce am si pot avea toata viata pe ceva necunoscut. Daca o fi sa fie ceva, o sa fie fara sa fortezi lucrurile. O astfel de decizie trebuie luata cu acordul ambilor.

| neutrino a răspuns:

Ar fi bine sa nu faci nimic.

| December a răspuns:

Pai tu poti sa ai o discutie serioasa cu el si sa-i spui ce simti. Va intelege, fii sigura. Si daca el va fi ferm si va spune ca nu vrea mai mult decat prietenia actuala asta e. Va trebui sa te conformezi si sa accepti situatia.

| soricelulRulz a răspuns:

Crede-ma stiu exact prin ce treci, stiu ce te preocupa, iti este frica sa strici o prietenie pentru o iubire care nu sti cat va dura, este greu se pot intampla 3 chesti la despartire:
1- luati o pauza de prietenie ceva vreme si dupa reveniti la cum ati fost inainte
2-nu o sa va mai vorbiti prea mult
3- veti vorbi dar nimic nu va mai fi la fel
Tu alegi....Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu consider ca nu dai cu piciorul la nimic, chiar din contra, evoluati. Daca ai ramane la stadiul de prieteni, la liceu / facultate, oricum o sa descoperiti ati prieteni si oricum prietenia voastra o vezi vedea ca fiind foarte superficiala si s-ar pierde. Asa, cel putin va acordati o sansa, daca aveti incredere unul in celalalt.
Nu ai de unde sa stii cum te priveste el. Daca esti sincera cu el, sunt sigur ca si el ar putea sa se deschida fata de tine.
Finele iubirii... bullshit, oricum se va duce prietenia odata cu varsta! Iar prieteniile care nu se duc, sunt regretate ca de fapt nu s-au intamplat mai multe.

| ιυвιтα explică (pentru December):

Pai da, dar cum am mai putea fi la fel? El s-ar comporta diferit ca sa nu ma raneasca, eu nu l-as mai putea priva daca ar fi cu altcineva... dilema este cum sa fac sa nu pierd prietenia sincera dintre noi

| December a răspuns (pentru ιυвιтα):

Pai mai intai trebuie sa vorbesti cu el deschis si sa te asiguri 100% ca nu are si el sentimente pentru tine. Daca iti spune ca nu vrea mai mult decat prietenia actuala atunci nu ai ce sa faci. E nasol, e de inteles, dar nu ai avea ce sa faci. Comunicati mai rar ca sa-l poti uita treptat, dar eu cred ca poti ajunge la sentimentele initiale de prietenie. Acuma tu simti altceva, e normal, mai ales daca e un sentiment puternic, dar va trece, daca el te va refuza. Va trece cu timpul. Cat de repede, asta depinde de tine. cu cat vei fi in stare sa accepti situatia asa cum e, cu atat vei trece mai repede peste asta.
Daaar pana sa ajungi sa gandesti asa, mai intai clarifica situatia! Poate are si el sentimente. Pana nu dati toate cartile pe fata nu ai de unde sa stii sigur!
Bafta!

| Bia379 a răspuns:

Buna!
Eu sunt de parere ca atunci cand te indragostesti de cel mai bun prieten al tau, nu au existat sentimente doar de prietenie de la inceput iar acum s-au dezvoltat si au pus stapanire. E foarte bine ca ai fost deschisa cu prietenul tau si i-ai spus ce simti, e de apreciat. Dar parerea mea e ca de acum incolo, nu ati mai putea fii ca inainte, adica un lucru de asa natura pune cateva piedici. Singurul sfat pe care ti l-as putea da, e urmatorul : incearca sa nu te mai gandesti atat de mult, iesi si comunica si cu alte persoane, incearca sa te indepartezi putin de el(sentimental vorbesc). Poate reusiti sa reveniti la normal! Asta daca nu se razgandeste el si acorda o sansa. Iti doresc mult succes si totul sa se rezolve!