Draga mea, ovulul contraceptiv are o eficacitate de 75% ceea ce inseamna ca sunt sanse sa ramai insarcinata, dar daca tu spui ca ai avut contactu in a5a zi de mentruatie sansele sunt minime dar nu imposibile. Ai spus 7 zile inainte si dupa o poti face pe liber... metoda calendarului este o metoda la fel de nesigura, te poti pacali daca intervine o dereglare si apare ovulatia. Si nu te basezi ca dupa terminarea menstruatie ai voie 7 zile sa faci sex pe liber, este eronat exista sanse sa ramai insarcinata daca mentruatia ta dureaza 5 zile si mai aduni 7 zile sunt 13 zile ceea ce inseamna ca intri in perioada de fertilitate si sa nu uitam sa spermatozoizi traiesc pana la 5 zile in cavitatea vaginala dupa contact sexual neprotejat! Deci parerea mea este sa mergi la un consult pentru ca scurgerea poate fi de la o sarcina care se implanteaza, de la dereglare hormonala sau in cadrul unor infectii.sa iti faci un teste de sarcina peste 12-14 zile sau mergi fuguta la un control ginecologic asa cum am spus, mai ales ca ai viata sexuala activa. Bafta!
O poti face fara probleme? cine te a pacali t?
ovulele alea contraceptite sunt una dintre metodele de contraceptie cu o rata mica de succes la fel cum e si ejacularea in afara.
Mergi la un medic ginecolog sa iti recomande niste pilule anticonceptionale daca aveti o relatie serioasa.
Acum mergi la o farmacie si fa un test de sarcina la 20 zile dupa contactul cu pricina
Nu au trecut inca 20 zile. Nu as vrea s iau pilule pentru ca stiu ca sunt pe baza de hormoni si nu vreau sa ma ingras sau alte chestii de genul asta.
Metoda calendarului este destul de nesigura, fiindca uneori apar ovulatii spontane, in afara perioadei fertile. Si asta chiar si-n cazul femeilor cu ciclu regulat. Ovulele contraceptive au la randul lor o eficienta destul de redusa si se recomanda folosirea lor impreuna cu o alta metoda. Prin urmare, da, e posibil sa fii insarcinata. Cel mai bine ar fi sa faci o vizita la ginecolog, ca sa excluzi alte variante: sangerarea poate sa apara si de la anumite afectiuni ginecologice. N-ar strica sa discuti cu medicul si despre alte metode de protectie, in afara celor naturale, care nu-s prea sigure. Poti folosi de ex. steriletul, daca nu vrei sa iei anticonceptionale. Iar in legatura cu prezervativul... Parerea mea e ca-i mai mult ceva mental... ca te gandesti tu, ca e acel plastic acolo si atunci iti trece excitatia.