| alexa099e7738w8w a întrebat:

Bună! Am o relație de un an cu iubitul meu. Eu sunt virgină iar el a mai întreținut relații intime înainte. De când suntem împreună nu am facut niciodată s.x. Iar pentru el reprezintă o problemă dar și pentru mine, chiar dacă nu am facut o niciodată. Îl iubesc foarte mult, vreau sa o fac dar parcă nu pot, îmi este frică de durere. Nu știu cum să rezolv asta, el spune că a trecut prea mult timp și nu se mai simte atât de atras de mine. Am nevoie de sfaturi, vă rog!

83 răspunsuri:
| minrest a răspuns (pentru Ciprian964335345):

Da, mai, dar daca se teme de durerea deflorarii nu va fi pregatita niciodata. De ce raspunzi fara sa citesti intrebarea?

| minrest a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Da, uite ca am facut si eu greseala pe care o dispretuiesc la altii, tu nu ai afirmat ce am inteles eu, imi pare rau, imi cer iertare. Tu spui ca, poate, daca el nu se mai simte atat de atras, insemna ca vrea sa se desparta. Posibil. Totusi, eu am inteles ca nu se mai simte atat de atras de sexul cu ea, nu de ea ca partenera in relatie. Poate daca curtezi o femeie un an, nu mai anticipezi momentul in care iti va ceda, cu aceeasi emotie. Vezi ca se teme sa faca sex, poate se va teme asa toata viata.

| minrest a răspuns (pentru alexa099e7738w8w):

Este imposibil, atat de prost nu e nimeni.

| Cipi1212 a răspuns:

Sexul nu ar trebui să conteze.

| Konstantinos99 a răspuns (pentru alexa099e7738w8w):

De ce te învinovățești degeaba?
Tu nu realizezi că unele lucruri nu trebuie complicate cu gânduri inutile. Lasă-le să curgă natural. Nu e normal ca el să vină și să spună „hai să facem sex că vreau eu", dar nici tu să faci asta forțat. Totul ar trebui să vină dintr-o înțelegere tăcută, din priviri, din simțire reciprocă.

Nici eu nu am avut o relație serioasă până când a apărut o fată curată sufletește și trupește, cu care ne-am înțeles profund. Eram amândoi la început, și totul a mers frumos. Nu m-am atins de trupul ei pentru că pur și simplu îi voiam binele.

Problema e că multe fete își doresc o viață ușoară și frumoasă. Eu, în schimb, ofer o viață grea, dar frumoasă. Vezi tu, orice fată, fie că are experiență sau nu, poate înțelege în 48 de ore ce fel de viitor ar putea avea cu un băiat – dacă e capabil să lupte pentru ea, dacă e potrivit.

Așa cum altele au renunțat la mine, și tu poți să o faci, dacă simți că nu vrea să lupte pentru tine. Asta e iubirea: acceptare, voință sinceră de a fi alături de celălalt și de a vedea în el o parte din propria inimă.

Un băiat sau o fată care iubește cu adevărat, renunță la persoana iubită? Niciodată. Dacă el a avut experiențe în trecut, e problema lui – tu nu ești vinovată de deciziile care îl frământă acum. Dacă te iubește, propune-i să stea cu tine așa, curat, până la căsătorie.

Crezi că străbunii, regulile bisericii sau zicalele din popor au apărut întâmplător? Fii o fată înțeleaptă. Dacă te iubește, va sta cu tine până la căsătorie. Pentru că astfel:

Intri în biserică fecioară și poți cere cu inima curată mila lui Dumnezeu pentru o căsnicie binecuvântată.

Știi sigur că vrea să fie cu tine pe termen lung – și ai șanse mult mai mici să fii rănită sau părăsită.

Ce spun părinții tăi? Dacă aș avea o fată, cât timp locuiește în casa mea, nu aș accepta să o știu plecată în locuri închise cu băieți. Tu ești frumoasă cât timp te păstrezi curată. Toți vor ceva de la tine, dar puțini sunt dispuși să lupte pentru tine.

Și sincer, dacă vă cunoașteți de un an, iar tu impui regula asta, atunci dacă te place cu adevărat, în 3 luni ar putea chiar să te ceară în căsătorie. Asta ar arăta că te vrea cu adevărat, în orice condiții.

| Konstantinos99 a răspuns (pentru minrest):

Sexul nu e ceva animalic ca avem si suflet. Sa se concentreze pe inima si pe un om capabil sa o iubeasca doar o noapte ci o viata. Partida trupeasca va iesi bine oricum conditia e sa vrea sa fie buni amandoi sa se perfectioneze si sa devina un trup si un suflet. Asa scrie si la Mare carte.

| minrest a răspuns (pentru Konstantinos99):

Nu este ceva animalic, sigur. Unde scrie ''la Mare carte'' ca partea trupeasca va iesi bine oricum, daca femeia se teme de durerea fizica a deflorarii in asemenea masura incat nu poate face sex? Ma tem ca atat de mult ai vrut sa raspunzi, incat nu ai mai citit intrebarea.

| Konstantinos99 a răspuns (pentru minrest):

Am citit si treaba asta au mai avut si alte fete.Asta faca baiatul o calmeaza si o face sa aiba in credere in el. Dar e clar ca nu ofera asta pentru ca partenerul nu e singur deci sa ne vedem de treaba toti si ea ca atunci cand o va face sper ca dupa nunta totul va decurge normal. Toate cu credinta nădejde si dragoste

| alexa099e7738w8w explică (pentru Konstantinos99):

Mulțumesc mult pentru sfaturi! este greu și doare foarte tare, consider că o relație este foarte greu de păstrat, ori nu sunt eu în relația potrivită și nu vreau să accept asta. îmi este foarte, foarte greu.

| alexa099e7738w8w explică (pentru alexa099e7738w8w):

Mă epuizează, la aproape 19 ani, mie nu îmi place viata, nu vreau să o mai am. prea mult stres și prea multe gânduri.

| GeorgeTopirceanu619 a răspuns:

Eu zici ca te vede doar ca pe un obiect, doar ca pe o jucarie sexuala cu care isi satisface fanteziile.Eu zic sa cauti alt barbat, unul cu capul pe umeri, ca si mine, heh, btw cred ca produsele de ingrijire pentru femei ar trebui sa fie gratis(6'7,am un hellcat)

| alexa099e7738w8w explică (pentru GeorgeTopirceanu619):

Nu degeaba numele de utilizator conține "hater"!

| Kiran a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Dar tu nu ai zis ei lucrul asta, ma rog, ai spus asta intr-un raspuns diferit unde autoarea nu ti-a raspuns, apoi mi-ai raspuns aici ca nu e corect ce zic sa te afli in treaba, eu o tin pe a mea pentru ca o pot dovedii pe exemple reale, tu te folosesti de definitiile complicate si asa rastalmacite de psihologii moderni, majoritatea de pe TPU nu vor sa le dai definitii despre iubirea pudica si mai stiu eu ce, vor direct pe subiectul lor si ei vor dedice daca se aplica sau nu,

Okay si daca fata nu vrea sex presupui ca fie nu te iubeste dar sta cu tine din diverse alte motive / are frici si ca rezolvare este vina ei ca i se pare subiect tabu?
Legat de varsta, unii nu au intalnit mare dragoste nici pana la moarte de batranete, altii au intalnit-o prea devreme din adolescenta, eu unul nu cunosc chimia la extrem, dar altii de varsta mea o stiu ca pe o rugaciune, odata ce ne intreaba un om ceva, raspundem in ce se discuta si nu ne atacam intre noi.
Si sexul este subiect tabu si trebuie sa ramana asa pentru ca un drum vechi este de obicei mai sigur.
(daca nu intelegi ce inseamna atunci iti explic despre conceptul "antic" despre rusinea corpului uman fiind gol, neacoperit de par asemenea altor primate, suntem o specie superioara si ne trebuie reguli sociale de respectat, sexul si intimitatea sunt necesare, respectarea traditiei conservatoare si religioase pentru ca daca noi nu respectam ce a existat viitorii tineri ne vor face munca si orice creatie actuala intr-un subiect de gluma neesential, daca scoatem un lucru imoral ca fiind moral nu se vor oprii la asta si nu ne-am dori o anarhie si de ce ne contra-argumentam pe un forum cand nici tu si nici eu nu avem dreptate?)

| J0B0MAT a răspuns:

Aberează cei care spun că nu trebuie să îți faci relație dacă nu vrei sex. Există asexuali sau cupluri hetero-asexuale care sunt împreună pentru dragostea pe care o simt și își acceptă partenerul așa cum e. Dacă cineva nu se mai simte atras de tine pentru că nu ați făcut sex, acea persoană nu prea se simțea atras de tine de la bun început.Practic singurul lucru pentru care te plăcea era corpul tău.
Nu ești obligată să faci nimic din ceea ce nu te simți pregătită, iar cine nu te înțelege, nu e comptabil cu tine.
Eu zic să îi mai explici o dată așteptările tale și dacă probabil își menține ideea, mai bine puneți punct pentru binele amândurora.

| Konstantinos99 a răspuns (pentru alexa099e7738w8w):

Pui prea multa presiune pe tine. E asa frumos afara peste tot oameni buni. Nu exista oameni rai, doar ca unii prefera rau contra binelui. Iti spun zilnic, am parte de o mica padurice intr-un loc poluat, sunt ca in rai si ii multumesc lui Dumnezeu slava domnului apare omul potrivit la momentul potrivit sa ma scoata din lenevire si belele. Hai lasa asta uitate afara, poate ai puisori mici de gaina acasa chiar crezi ca trebuie sa te opresti in loc. Tu esti mai sufletista decat mine nu ma compar dar rezolva treaba rapid si alearga pe campii cunoaste oameni din intreaga Romanie sa vezi cu ce ne asemanam si ce deosebiri avem. Uite eu astept cu nerabdare Fagaras Fest domane e asa frumos sa fi voluntar la ei, si anul asta posteaza pe platforma de voluntariat a brasovului inscrieriile. Viseaza, poti sa mergi unde vrei cum vrei chiar nu poti sa visezi? Mergi spovedestete sfatuiestete ajutate cu oamenii pe care ii ai in jur! Te rog nu pot sa iti cer sa fi barbat dar iti cer sa iti aprinzi inima pentru Dumnezeu si natura de familia ta cei din jur si sa ai grija de propria inima.

| IoanaArdelean35 a răspuns (pentru ania):

Da mai lasă-ne domne cu gândurile tale comuniste. Ce cauți la 100 de ani pe acești site?

Răspuns utilizator avertizat
| eliancodrut a răspuns (pentru alexa099e7738w8w):

Cine ti-a spus ca e gandire comunista? Ce, in comunism nu se facea sex fara casatorie. Mai documenteaza-te.

| eliancodrut a răspuns (pentru IoanaArdelean35):

Gandurile lui ania nu sunt comuniste ci a unui bigot religios fundamentalist. Ce, in comunism se spunea de Creator? Se cerea ca sexul sa se faca doar dupa casatoria religioasa? Ca asta zice ania.

| eliancodrut a răspuns (pentru alexa099e7738w8w):

Tu inca nu esti pregatita pentru sex. Desi la 19 ani nu ar trebui sa nu fii. Cand era bunica fata fetele se maritau intre 16 si 18 ani, la 19 ani erau considerate fete batrane. Sa stii ca sexul este benefic corpului omenesc. Sexologii americani au spus intr-o brosura de educatie sexuala ca sexul de 2 ori pe saptamana reduce de 2 ori mersul la medic.
Nu vrei sa se termine relatia? Multe lucruri ca sa dainuie necesita si sacrificii. Daca il iubesti, daruieste-te. Sexul este de cele mai multe ori incununarea iubirii.

| eliancodrut a răspuns (pentru minrest):

Daca toate fetele s-ar duce la ginecolog sa le defloreze, unde s-ar ajunge?! O prostie mai mare nu am auzit de acest fel. Da, daca himenul nu cedeaza si este rigid, atunci da. Intreaba si tu, cate fete s-au dus la ginecolog - in afara de cele cu probleme - ca sa fie deflorate. Doamne, mai ai multi care au asemenea idei.

| eliancodrut a răspuns (pentru minrest):

Nu mai da asemenea indicatii neroade. Tu esti cu toti boii acasa? Vrei sa rada toata localitatea de ea si mai ales de el, ca nu a putut-o dezvirgina?

| alexa099e7738w8w explică (pentru eliancodrut):

Localitatea nu trăiește cu mine în casă! Doamne, ce gândire!