| Ana03maria a întrebat:

Buna, am si eu 3 întrebări. pastilele anticoncepționale imi pot regla ciclul? Ma vor afecta cu ceva pe viitor? Si pot fi folosite ca pastila de a doua zi?

Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu e nimic in neregula cu tine daca ai ciclu neregulat. E perfect normal.
Anticonceptionalele sigur ca iti vor afecta sanatatea.
Cele mai multe au ca efecte secundare formarea de cheaguri si probleme circulatorii.
https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_14801_28.11.22.pdf

Protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......dolescenti

6 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Site-ul asta e mai plin de babe ca o scara de bloc si toti stiu la fel ca din almanahul din '79.

1. Da, pot sa iti regleze ciclul dar depinde care e motivul pentru ca nu e dereglat. Un ginecolog te poate ajuta cu asta.
2. Nu te afecteaza in nici un fel, sute de milioane de femei de pe planeta le iau si n-au nimic, in nici un caz nu e vreun risc de cancer cum siceanu stiu cine. E adevarat ca au posibile efecte secundare dar si paracetamolul are si nimeni nu e interesat de ele.
3. Pastila de a doua zi e contraceptie de urgenta, tu vrei sa nu ramai insarcinata in primul rand. Si da, anticonceptionalele fac asta daca le iei zilnic la aceiasi ora.

Du-te la un ginecolog pentru un consult inainte si o sa fii ok, o sa iti recomanda ceva ce e potrivit pentru tine.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru RoCkKiD):

Despre formarea cheagurilor de sange zice prospectul si Agentia Nationala a Medicamentului.
In care almanah ai citit tu despre cancer?

| Violleta2022 a răspuns:

Da, pastilele anticonceptionale pot regla ciclul menstrual.

Da, te vor afecta pe viitor, fiindca au efecte secundare serioase, putand sa te lase infertila pe viata si bineinteles iti poate declansa modificari hormonale majore, care pot duce la formarea de chisturi ovariene, fibroame uterine sau chiar tumori.

Nu, anticonceptionalele NU sunt si nu pot fi folosite ca "pastila de a doua zi".

| goguPatent a răspuns:

Da, in unele cazuri iti pot regla ciclul pentru ca sunt pe baza hormonala.
Da e posibil sa te afecteze pe viitor, anticonceptinalele au un anumit risc de cancer.
Nu, nu poti fi folosite ca pastila de a doua zi.

| Robert2526 a răspuns:

1. Anticoneptionalele regleaza ciclul menstrual doar in aparenta ( dupa ce le opresti, problema revine de cele mai multe ori) Daca vrei sa reglezi ciclul menstrual sunt alte solutii dar mai intai este nevoie de un set de analize. Ar trebui intai si intai o vizita la endocrinologie pentru un set de analize apoi in functie de context este posibil sa fie nevoie si de ginecologie

2.Anticonceptionalele au posibile efecte adverse, ca orice medicament. Asta nu inseamna ca se intampla tuturor. Daca nu esti fumatoare si nu ai peste 40 de ani, folosirea anticonceptionalelor nu reprezinta un risc pentru sanatatea ta

3. deja ti s-a raspuns

Ps: Anticonceptionalele nu duc la cancere si tumori si chisturi si ce au mai zis ciudatii de pe aici.Anticonceptionalele de generatie noua sunt extrem de sigure.