| MihaelaElla97 a întrebat:

am si eu o dilema. Vineri am intretinut relatii sexuale fara prezervativ, dar la cam aproximativ o ora am luat Postinor 2 respectand modul de administrare( prima pastila atunci iar a doua dupa 12 ore). Acum nu stiu cat de eficiente sunt si nu stiu daca ar trebui sa imi fac griji... vreun sfat?

5 răspunsuri:
| Crisss09 a răspuns:

Bună, poți sta liniștită, sigur nu vei rămâne însărcinată dar s-ar putea sa îți întârzie menstruația

| Crisss09 a răspuns:

Bună. Nu cred ca vei rămâne însărcinată dar probabil îți va întârzia menstruația. Sfatul meu este sa folosești altceva ca mod de contracepție

| corbulalbrosu a răspuns:

In momentul intretinerii sexului erai in perioada fertila a ciclului menstrual? Erai convinsa ca sperma a ajuns in vagin pentru a exista posibilitatea de a senaste o sarcina? Deoarece doar in acel caz ar fi existat o anumita probabilitate de a se forma o sarcina si se impunea folosirea contraceptivului. Pastila contraceptiva se foloseste doar la indicatia medicului ginecolog care in urma discutiilor ajunge la concluzia daca formarea unei sarcini este certa, iminenta si este imposibil sa mai fie evitata. In caz contrar daca pastila ti-ai administrat-o cum se zice "dupa ureche" sau la sugestia "unor cunoscatori", s-ar putea sa fi fost in situatia in care administrarea pastilei sa fie complet INUTILA, deoarece din pacate se constata ca in majoritatea cazurilor folosirea metodei denota o crasa IRESPONSABILITATE din partea voastra. Teoretic, prin folosirea pastilei contraceptive se elimina in proportie de peste 85-90% posibilitatea de a se forma o sarcina, insa numai in cazul in care pastila s-a folosit la momentul potrivit, deoarece daca sarcina este deja formata scade posibilitatea de a se evita implantarea acesteia in in endometru. Sanatate!

| MihaelaElla97 explică:

Si daca astazi dimineata mi-a venit menstruatia cred, dar presupun ca e doar o scurgere de scurta durata pentru ca mie mi-a venit pe 28-29 luna trecuta si s-a terminat pe 2-3, este ok nu?

| Emilian65 a răspuns:

Daca ai luat pastila contraceptiva asa cum scrie in prospect nu-ti face probleme de sarcina.