| maria_9992 a întrebat:

Am si eu o intrebare.Am 17 ani si acum cateva zile mi-am inceput viata sexuala.Am folosit prezervativul doar ca la inceput a fost un moment scurt fara prezervativ.Problema e ca eram in a doua zi a perioadei fertile. Exista posibilitatea sa reman insarcinata daca nu a ejaculat in mine?

Răspuns Câştigător
| hashe86 a răspuns:

@ missdot si funnymantm: nu dezinformati fata. cantitati mai mici sau mai mari de sperma se elimina si in timpul actului sexual deci sansele de a ramane insarcinata exista.
ce e asa greu sa puneti caciulita de la inceput?! oricum senzatia e aceeasi, ba chiar intensificata de unele prezervative.
maria nu vreau sa te sperii, insa fii mai atenta pe viitor si informeaza te mai bine.
numai bine!

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sigur ca da, iar riscul e chiar mare tinand cont de ziua fertila. Lichidul preejaculator contine spermatozoizi. Am citit un articol in care zicea ca daca partenerul tau nu a ejaculat (e greu sa fii sigur 100%), riscul e intre 4 si 27% in functie de cat de fertila este femeia.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Din pacate, da! Nu trebuia sa existe acel scurt moment fara PrezervatiV! Aia mici abia asteapta sa faca cunostinta cu ovulasul tau!

| funnymantm a răspuns:

In primul rand felicitari pentru acest pas in viata si in al doilea rand nu iti fa griji. intr-adevar in perioada fertilitatii sunt sanse f mari sa ramai gravida. dar daca nu s-a terminat in tine poti sta linistita
apropo. asteaptate la niste transformari ale corpului. Daca iti intarzie menstruatia nu te panica. multe fete si dupa ani de zile de la inceperea viatii sexuale au menstruatia influentata din cauza sexului. (asta in caz ca nu i-au anticonceptionale, care cum bine stiti, si regleazatongue)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca ai auzit treaba ca, desi nu a ejaculat in tipa, ea tot a ramas insarcinata. deci uita treaba asta. in timpul actului, mai pe la sfarsit mai sar copii de la tip la tipa, iar copiii aia sunt destul de rai, vor sa traiasca, si pot.

dar daca spui ca a fost doar la inceput fara prezervativ e ok. [de altfel si eu fac la fel uneori] treaba este sa ai incredere in el, sa stii ca nu are nicio boala, nicio problema. [ e posibil sa aiba vreunul din voi ceva si fara sa stie, mare grija.]
si eu am 17 ani si ma bucur de viata, trebuie doar sa avem grija, peste tot sunt probleme.

ai grija de tine
missDot.