| Anonim23042014 a întrebat:

Am si eu o intrebare, as putea pleca de acasa de la varsta de 17 ani si 5 luni? Prietenul meu are 23 de ani, si el sa mutat in alt oras (pentru a munci) este foarte greu sa stam la distanta. Noi suntem impreuna de 2 ani jumate. De 4 luni sa mutat. Povestea noastra de dragoste a fost si va fi una din cele mai frumoase. Dupa ce sa mutat am continuat sa ne vedem si sa ramanem impreuna, dar mi se pare ca relatia incepe sa se schimbe..adica spun asta ca el este la lucru si eu sunt foarte geloasa si cred ca ma insala. El are foarte mare incredere in mine dar de un timp au intervenit niste povesti inventate ca si cum eu las insela. Si asa ne-am hotarat sa ma mut la el. Nu accept jigniri. Va multumesc.

Răspuns Câştigător
| weirdfirefly00 a răspuns:

Eu cred cu tarie ca esti mica si posibil destul de naiva (nu o lua in nume de rau, poti fi simpatica si naiva si o persoana ok) in sensul ca esti mica si nu ai experienta de viata si nu ai intalnit prea multi oameni si nu stii sa ii citesti si sa ii vezi asa cum sunt dupa faptele si vorbele lor, trebuie sa ii observi atenta. Oamenii multi o sa te dezamageasca si nu trebuie sa ai incredere in oricine. El poate sa inventeze povestile alea tocmai pentru ca vrea sa se departeze de tine sau sa aiba scuze sa faca cine stie ce. Poate daca analizezi relatia mai atenta sau in viitor o sa iti dai seama ca poate el e mai dubios decat crezi sau nu te iubeste suficient. Nu zic ca este neaparat asa dar spun sa ai grija. De asemenea cred ca e o prostie sa pleci de acasa. Stai linistita acasa si termina liceul si fa-ti un drum in viata ca drumul nu se face fugind dupa un baiat pe care crede-ma ca nu il cunosti. Sper ca tii cont de tot ce am zis. Si eu am fost in doza mea naiv la timpul si anii mei. E normal intr-o oarecare masura dar nici sa isi bata lumea joc de tine sau sa fii dezamagita si sa faci alegeri gresite in viata din cauza asta.

7 răspunsuri:
| FemeiaPisică a răspuns:

Ce naiba? Ce fel de poveste de dragoste este la tine când tu crezi că te înșeală și așa te-ai hotărât să te muți la el? Ai măcar liceul terminat ca să te angajezi sau o să stai pe spinarea lui ''iubi'' până o să îți dea un șut în c** că tot ce faci tu sunt crizele de gelozie și să stai cloșcă acasă iar el să muncească ca un idiot pentru doi.
Dacă te duce capul ăla al tău: termini măcar liceul și te angajezi undeva ca vânzătoare sau muncitoare că ăla nu o să te țină pe banii lui mult timp. Vă distrugeți viitorul, în loc să îți vezi mai întâi de școală ca să ajungi și tu ceva în viața asta... O să vezi cum este să stai pe un salariu de 700 de lei la confecții dacă ai noroc să te angajeze că peste tot cere diplomă de BAC și experiență.

| Violleta2022 a răspuns:

Plecatul de acasa trebuie sa se intample dupa varsta de 18 ani, cand esti majora si poti sa decizi pentru tine, pana atunci, mai ai 7 luni de stat sub tutela parinteasca!
Legal, daca parintii tai il acuza pe baiat ca te-a violat sau ca a avut sex cu o minora, el merge direct in puscarie.
Fuga de acasa, iarasi nu ajuta, chiar daca te plangi ca parintii iti sunt dusmani sau te oropsesc, tu poti ajunge in casele de copii, pana la 18 ani.
Totusi, nu inteleg, daca esti de 2 ani cu el, de ce nu mai poti astepta 7 luni? Ce-i zorul asta?
faptul ca tu ai hotarat ca vrei s ate muti la el este total nul in fata legii! Fara consimtamantul si acceptul parintilor, nu poti! Nu uita, el poate face puscarie daca te ambitionezi si iei decizii de capul tau.

| neutrino a răspuns:

Ai putea, dar numai pana cand va veni politia la voi. Poate ca vei avea noroc ca parintii sa nu depuna plangere impotriva lui. Stai linistita ca pe viitor tot acasa te vei intoarce.

| Fatamuntilor a răspuns:

Esti minora, mai asteapta si tu 7 luni.
Prietenul tau ar putea avea probleme cu parintii tai, si de ce nu si cu legea.
Banuesc ca esti inca eleva, ce fai cu scoala?
Te muti la el...ce faci? Stai la cratita? Ca cineva va trebui sa gateasca! Te pricepi? Asa vezi tu viitorul tau.
Si dupa majotat e bine sa mai astepti 2-3 ani sau si mai bine pana te pui pe picioarele tale.
Daca il iubesti, ai incredre in el.

| UnBroken2016 a răspuns:

Pleci de acasa atunci cand esti sigura ca te poti baza doar pe tine pentru bani. DAca nu, stai la ai tai.

| ambicio a răspuns:

Nimeni nu are dreptul sa te jigneasca sau sa te judece.
Sunt de parere ca ai face o greseala daca te-ai muta cu el; daca chiar va iubiti cu adevarat iubirea voastra va rezista in ciuda vorbelor aparute si in ciuda distantei. Te inteleg foarte bine, si eu am o relatie de 4 ani si ceva iar iubitul meu a fost plecat si inca este in alta tara, ne vedem rar doar in vacante, ne certam mai des dar cu toate astea ramanem impreuna pentru ca ne iubim. Iubirea este mai profunda ca ai sa in revezi pe iubitul tau dupa un timp.
Te asigur ca daca te-ai muta cu el ar aparea monotonia iar mai tarziu ai sa regreti aceasta alegere, pe langa asta inca esti minora iar iubitul tau este mai mare decat tine cu 5 ani deci nu cred car fi ceva legal, te-ai putea trezi la usa cu parintii si politia si nu merita.
Ai rabdare si vezi cum evolueaza relatia, nu lua decizi pe moment si gandeste rational, deseori gandind cu inima facem greseli foarte mari iremediabile.
Ai grija!

| Yamjul a răspuns:

Asteapta pana faci 18 ani si te poti muta cu el!