Eu am slabit 5 kg in 2 saptamani, anul trecut si uite ce am facut. nu este chiar o dieta. este un stil de viata sanatos zic eu
mergi pe principiul putin si des adica 3 mese principale si 2 gustari. sa te infometezi nu este deloc o solutie.
9-10 dimineata mergeam in parc cu rolele.
la 11 micul dejun (iaurt, lapte dar cu mai putina grasime daca se poate, ou fiert etc)
13 prima gustare: fructe, iaurt de fructe sau simplu. ceva usor.
15:00 pranzul (mancare gatita, salata, carne fripta sau ceva in genul)
16:30 iar gustare
iar la 18-19 masa de seara (la fel ca la pranz sau depinde de ce ai tu pofta).
dar in fiecare zi mergeam in parc cu rolele si timp de o ora faceam miscare si luam o singura pauza. plus ce mai mergeam in timpul zilei.
INTERZIS: fast-food, cipsuri, sucuri, grasimi, prajeli, dulciuri.
E cam nesănătos să slăbești atat de mult într-un timp atat de scurt, știi că orice acțiune are și consecințe, nu? În fine, ai putea să ți dieta cu supă de varză că am înțeles că dă rezultate bune și bineînteles fă multă mișcare, sport și nu uita să te hidratezi. Multă baftă și gandește-te bine dacă merită sacrificiul, ai putea să îți faci probleme serioase de sănătate mancand doar un măr pe zi!
Pufffff... habarnu am. Eu stiu unele diete si trucuri, dar e pe timp mai indelungat. Nu e sanatos sa slabesti atat in asa scurt timp.
Dacă tot ai pus la această categorie, încearcă sex. Glumesc, nu face prostia să te înfometezi. Mănâncă mai puţin, mai sănătos, fără grăsimi şi alte prostii. Şi mult sport. Succes! :*
Ah si maxim 4 felii de paine pe zi. am uitat asta.
multumesc pentru funda:* ma bucur ca te-am putut ajuta
Totul este bine in ceea ce a spus SpecialGirl dar a facut o greseala.seara,nu se mananca dupa ora 18 si se mananca ori o salata ori un fruct.
Una din regulile vechi, dar foarte bune: mananca dimineata ca un rege, dupa masa ca un print, seara ca un cersetor.
Masa de dimineata este cea mai importanta, si prin ea trebuie asigurata energia pentru zi. Organismul este mai activ dimineata si arderile mai puternice. Deci dimineata poti manca mai mult fara grija ca vei pune pe tine.
Apoi alte lucruri de care sa tii seama: sa eviti combinatiile periculoase, cum ar fi sa mananci fructe si legume la aceeasi masa, sau alte alimente care nu se "impaca" bine. Hidratarea, daca bei mai mult ajuta la slabire, apa, ceai chinezesc, etc. Lebenita ajuta la slabit, in special ajuta la dat jos colaceii. Anumite alimente stimuleaza termogeneza, de exemplu ardeiul iute, care in aceasta perioada este potrivit si pentru ca te ajuta sa te racoresti - de asta mancarea mexicana este asa de condimentata.
La masa de amiaza este foarte bine sa manci o supa de zarzavaturi - era chiar o reteta de supa ce ajuta la slabit, facuta cu varza, ardei, rosii.
Masa de seara este bine sa fie formata doar dintr-o salata fara dressing, sau cu un dressing fara calorii (din iaurt de exemplu). Masa de seara trebuie luata cu mai mult de 2, 3 ore inainte de culcare.
Evita condimente artificiale (gen Knorr), toate contin glutamat care pe langa ca nu te ajuta la slabit, iti ruineaza si sanatatea. Interzis total sucurile din comert, chiar si cele 'naturale', singurul suc bun este cel la storcator, fara adaos de zahar. Evita mancarurile la conserve si mezelurile.
Mancare gatita prin fierbere sau coacere, nu prin prajire.
Nu manca in fata televizorului, nu sta (pe scaun, culcata, etc.) dupa masa, cel mai bine este sa faci o plimbare lejera dupa fiecare masa.
O metoda eficienta de ars calorii este practicarea atletismului sau si mai bine a inotului, mai ales daca si transpiri cand faci acest lucru (cand inoti nu transpiri, dar organismul consuma calorii pentru a-si mentine temperatura).