| anonim_2418 a întrebat:

Buna!
am si eu o intrebare. daca iei anticonceptionale trebuie luat mereu la ora fixa, dar daca se intarzie 1 ora sau se iau cu 1 ora mai devreme e vreo problema?
adica daca nu se ia la ora fixa,
va multumesc

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poti intr-o zi, cand e o situatie speciala sa le iei cu 1-2 ore mai tarziu sau mai devreme. Important este ca asta sa nu se intample mai des de o data la 3-4 luni. In rest trebuie luate la ora fixa, altfel risti dereglari hormonale.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Nu trebuiesc luate neaparat la ora fixa. Dar daca ai inceput sa le iei seara, apoi tot timpul trebuie sa le iei asa! Trebuie sa fie cam 24 de ore intre ele. Dar daca pe prospect scrie ca trebuiesc luate la fix aceeasi ora, poarta-le tot timpul cu tine si pune telefonul mobil sa sune.Asa iti aduci aminte!

| Crisu_7532 a răspuns:

RobertClaudiu: esti un dobitoc. desi esti baiat, incerci sa raspunzi la o intrebare ca sa para ca esti informat dar de fapt pici de prost. habar n-ai. stai jos si taci din gura!
Laly: tu esti si mai proasta. daca uiti sa-ti iei pastila.pfuu.si mai si vii si comentezi pe subiectul asta.

In general, se recomanda ca anticonceptionalele sa fie luate la ora fixa (desi o abatere de o ora mai devreme/o ora mai tarziu n-o sa-ti faca probleme). cel mai simplu pentru tine, daca ai un regim de viata ordonat, ar fi sa iei pastila dimineata. poti sa pui folia cu pastilute la baie, langa periutza de dinti. si o sa-ti intre in reflex ca, de fiecare data cand te speli pe dinti dimineata, imediat dupa sa iei si pastiluta.
ca sa stabilesti ora la care ar fi cel mai bine sa-ti iei pastila, analizeaza-ti putin programul zilnic si decide in functie de acest program cand ar fi cel mai comod pentru tine sa iei pastila, ca sa-ti faci un obicei.

| DevilLife a răspuns:

Nu.Anticeptionalele pot fi luate cu cel mult 3 ore dupa data fixa.Si nu are nimic daca il iei mai devreme cu o ora sau 2. Dar nu prea devreme.

| RobertClaudiu a răspuns:

Nu trebuie numai sa o iei 1 pe zi nare imp cand si unde o iei trebuie numai 1 sa iei atata

| Laly_5095 a răspuns:

Buna.nu nu se intampla nimic daca intarzii o ora sau 2 ca eu am uitat sa le iau si o zi intreaga dar risti sa te ingrasi sau sa ai alte reactii de la ele daca le uiti sa le iei la ora care ti-ai propus o.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crisu, faci cam mult pe tehnica. cel putin faza cu,, iti pui folia langa periuta de dinti " eventual si spray-ul vaginal, si totul va fi perfect.deci :1. mie de ex, nu prea mi se intampla sa ma spal pe dinti in fiecare zi la aceeasi ora. deci, nu iti poti programa timpul dupa cum spune,, prea sfanta periuta" si 2. daca ai de dat un sfat, exprimati opinia, si sfatuieste, dar vad ca tu esti prea preocupata sa suferi de tine, incat sa mai ai timp si sa dai un sfat. cel mai bine ar fi sa mearga la un ginecolog, sau sa isi puna vreo prietena care merge la ginecolog sa il intrebe pe el, ca am vaga impresie, ca stie mai multe decat tine