| andreea028 a întrebat:

.am si eu o intrebare:-s... sambata am terminat cu menstruatia sambata 28 aprilie. duminica 29 m am culcat cu prietenul si lasat in mine... dupa vre o ora am luat un anticonceptional "mycrogenon". s ar putea sa raman gravida? ciclul meu este foarte regulat. astept raspuns.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mycoginon nu este anticonceptional de urgenta, deci nu a avut nici o logica si nici un efect.
Sigur ca poti ramane insarcinata, riscul depinde de perioada ciclului menstrual in care te gaseai. Daca erai in primele 5 zile ale ciclului menstrual (adica menstruatia a durat maxim 4 zile), riscul este de cam 5%. Cu cat menstruatia a durat mai mult, deci erai mai aproape de ovulatie, cu atat riscul creste.

| andreea028 explică (pentru Brigaela):

Ciclul a durtat 7 zile. pana Sambata. si duminica am facut sex neprotejat

| andreea028 explică (pentru Brigaela):

Poi...dupa ce am terminat ciclu..care m-a tinut 7 zile. prima zi dupa ce am terminat ciclul am facut sex neprotejat!

| Brigaela a răspuns (pentru andreea028):

Deci ziua 8 a ciclului menstrual, riscul de sarcina, daca a ejaculat este in jur de 20-25%

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ai luat pilula după contact, ori administrarea acestor anticoncepționale încep din prima zi de menstră, tu ce ai făcut? Le-ai luat după ureche!
Nu este un contraceptiv de urgență.
Pa, pa.

| Bebeeeee a răspuns:

Poii...daca ti-a trecut pe 28 si urmatoarea zii te-ai culcat cu el..nu creed ca o sa ramai gravida.Dar, pentru siguranta va testul de sarcinahappy

| andreea028 explică (pentru Bebeeeee):

Poi ..nu e prea devreme sa mi fac un test?