| Angelww a întrebat:

Buna, am si eu o intrebare serioasa.
Saptamana trecuta am avut relatii 4 zile la rand, dupa am zis prietenului sa incetam fiindca ma doare, acum dupa pauza care a fost de ceva zile, am observat la el pe penis, ceva alb branzos si stiu ca este de la mine, este fara miros urat, doar eliminarea aia branzoasa si nu inteleg de ce, este ceva grav? Trebuie sa consult un ginecolog? Wm si eu eliminari uneori, sunt sigura ca el nu este bolnav de nimic fiindca prima data am avut cu el, chiar si a doua sau a treia neprotejat nu am avut nici un semn de ceva ce sa ma ingrijoreze, nici mancarime nimic! Deci, pot sa ma asigur ca e totul bine?

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

Acel ceva cu aspect asemanator cu sperma, care ramane lipit pe suprafata penisului atat in timpul intretinerii sexului cat mai ales spre terminarea sa, reprezinta secretia lubrifianta care este produsa pe intreaga durata a actului sexual de anumite glande specializate situate in mucoasa vaginului. In cazul in care acea secretie lubrifianta este produsa in cantitatea foarte mica sau chiar lipseste apare asa numitul fenomen al ''vaginului uscat'' situatie in care penetrarea vaginului intampina multa rezistenta si din cauza disconfortului accentuat, actul sexual devine neplacut sau chiar insuportabil daca nu este folosit suplimentar un lichid de lubrefiere sintetic pe baza de apa sau o compozitie adecvata pH-ului vaginal propriu. Multa sanatate!