| catalinaloredana a întrebat:

am si eu o nedumerire legat de menstruatie.este normal ca in fiecare luna sa imi intarzie ciclul? de la 2-3 zile pana la 1 saptamana? nu mai sunt virgina de 1 an jumate si am 21 de ani. la varsta asta nu prea mi se pare normal sa nu am vina ciclul regulat.astept si eu raspunsul vostru.va multumesc.

tin sa mentionez ca nu am fost niciodata la ginecolog.

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu este normal sa nu ai menstruatii regulate la varsta ta. dar mult mai grav si mai anormal este sa ai viata sexuala de 1 ani si jumatate si sa nu fi fost la ginecolog. Orice femeie normala se duce la ginecolog in prima luna de la inceperea vietii sexuale si apoi regulat, macar o data pe an. Tu vrei sa te sinucizi? Pari o femeie normala, nu pari bolnava psihic, in mod cert stii sa scrii si sa citesti, deci ai fost la scoala, ai acces la internet, deci nu locuiesti intr-un cort sau intr-un bordei departe de civilizatie. Nu inteleg de ce te comporti ca o femeie inapoiata, care isi bate joc de viata si sanatatea ei? mersul la ginecolog este o masura de igiena personala, lipsa lui e ca si cum nu te-ai spala cu lunile.
Probabil ai si o problema de sanatate care se poate rezolva mergand la medic. Dar nu mai amana, du-te cat mai repede. Din pacate, acum vine Pastele si daca nu reusesti sa-ti faci o programare repede va trebui sa amani tocmai pe saptamana viitoare, ceea ce este o amanare periculoasa data fiind ca vine dupa 1 an si jumatate de lipsa de asistenta medicala minima.

| aliybella a răspuns:

Ai luat luat antibiotice?

| nikol1 a răspuns:

Eu am 22 de ani si nu imi vine regulat si nu mai sunt virgina de 2 ani. si imi vine si odata la 3 luni la 2. stai linistita ca nu este nimic grav.du-te la un control ca sa te lamuresti acolo ce si cum este bine. poate sa iti vina neregulat si cand vei deveni mamik, depinde de organism. mie mi-a zis domnu ginecolog happy ca este un dezechilibru hormonal sau poate sa fie o kuza si ca slabesti sau t ingrasi brusc (nu peste noapte) depinde acum de fiecare. eu nu imi mai fac griji.