Daca urinezi des poate ai facut o infectie urinară trebuie sa mergi la medic, ce varsta ai?
Pentru informarea ta corecta trebuie sa stii/sa afli ca sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM, DIN ORICE, sau si mai si, ca sarcina sa se formeze practic chiar si din neant,... DIN NIMIC, asa cum cred foarte multi tineri printre care te afli si tu in acest moment. Fiindca ultimelor 9-10 zile din fiecare ciclu menstrual reprezinta perioada de infertilitate absoluta, in aceasta etapa nu exista nici cea mai mica posibilitate de a se putea forma sarcina.
De asemenea trebuie sa afli pentru a cunoaste pe viitor, fiindca este in interesul tau sa stii/sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara disfunctii privind buna functionare a glandelor endocrine si ca atare apare posibilitatea de a se deregla activitatea hormonala intr-o anumita masura mai mica sau mai mare. Dereglarea hormonala provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina NEREGULAT. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca intarzierea mentionata din acest moment se incadreaza deocamdata intr-o valoare... acceptabila. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri rare sa fie uneori chiar si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter.
S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca o astfel de situatie se repeta si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, doar in acel caz este indicat ca orice femeie sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale.
Nu cred ca asta era intrebarea...cred ca mai degraba se gandeste la o boala cu transmitere sexuala
în 6 Mai | narcisamaria989 a întrebat:
Buna, am și eu o nelămurire, aceasta este a 4-a zi de întârziere a menstruației, niciodată nu mi-a întârziat atât de mult.
Niciodata, nicio infectie sexuala NU va provoca si NU va avea ca urmare dereglarea lungimii ciclului menstrual. Raspunsul este dat in acest context.
In 6 mai domnisoara a intrebat: " Acum o săptămâna am avut contact sexual neprotejat, urinez foarte des (vreau sa precizez faptul ca nu ma ustura) și îmi curge un lichid alb, ce poate fi?" Mai citeste intrebarea inca o data. Vezi si tu unde este pus semnul intrebarii...
Mutubal întreabă: