| valentin231 a întrebat:

am si eu o problema. am o prietena de 4 luni, numele ei este Maria, am si eu o problema. sunt foarte gelos, ma supar fara motiv, cand nu raspunde la telefon, sau raspunde greu imi imaginez tot felul de tampeni. ca ar fi cu altu.chesti de genu. Eu stiu ca ma iubeste...mi-o zice zilnic, se poarta frumos,etc . Eu i-am zis ca mi-e frica sa nu ma paraseasca pentru altu. iar ea a zis ca si ei ii este frica sa nu ma indragostesc de alta fata. mi-a jurat ca n`o sa fie asa. Iar eu tot la tampenii ma gandesc. is gelos din nimic sad dati-mi un sfat sa nu ma mai gandesc la atatea lucruricrying

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gelozia nu vine in acelasi timp cu iubirea asa ca decide-te daca ea este doar un obiect care vrei sa fie doar al tau sau o fiinta vie in care sa gasesti liniste.
Daca faci presiuni asupra fetei cu gelozia, poate nu acum, dar la un momendat se va intalni cu un baiat care ii va arata cu adevarat ce inseamna sa iubesti, sa nu te intereseze ce face celalalt, sa ii acorzi credit (incredere) fara sa astepti ceva in schimb(fidelitate de exemplu) si atunci te va parasitongue.

Si chiar daca ar fi sa te insele, care e marea problema? Ce conteaza? Ca te simti bine ACUM in prezenta ei sau cum va fi peste 1-10-30-100 de ani?
Lasa-o libera sa decida singura ce vrea sa faca. Daca o faci sa stea din mila cu tine ( pentru ca iti e frica sa nu te paraseasca) crezi ca rezolvi ceva? Crezi ca asta e iubire?

14 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Fa un test cu tine insuti! Pune problema asa:Sa zicem ca te inseala! Crezi ca vei simti asta? Cand iubesti ...simti ce gandeste cel de langa tine.Ce poti face? Sa te razbuni nu merge, sa suferi -nu se merita! Viata e frumoasa si trebuie traita langa cel care te merita! Asa ca : traieste clipa si uita de gelozie!

| VadTot a răspuns:

Hei alo Asculta ma pe mine si spper sa ti fiu de folos! ok? voi fi foarte dur cu tine dar asa stau lucrurile Crede ma ca stiu ce spun! cind o fata vrea sa te insele pai te inseala si nu i mai pasa de nimic ASa ca incearca sa nu mai fi atit de gelos si sa suferi Crede ma nu ai ce face chestia asta este fara nici o rezolvare nu rezolvi nimic daca faci crize de gelozie ea daca vrea sa te insele te inseala si cu asta basta! Important este cind nu vrea si te refuza in alte situati si nu cu chestii de astea cind spune ca nu are chef sa va intalniti s au eu stiu pur si simplu te ignora./.ok? Deci daca in alte situati va simtiti bine numai ai de ce sa ti faci griji! ok? Ce tu nu o poti insela pe ea s au ce?laughing)ca doar nu o iei de nevastalaughing

| Doctoru_7315 a răspuns:

Salut. Totul depinde de tine, creierul uman este ceva foarte puternic, incearca sa iti scoti gelozia din cap, si gandurile rele, incearca sa te relaxezi cand te apuca gelozia, respira profund, adanc si relaxeazate. Totul depinde de vointa ta. Sper ca te-am ajutat, oricum totul depinde de tine, noi doar cu o vorba buan te putem ajuta. Respectele mele si sper sa scapi de gelozie. P.S. Sa zicem ca te paraseste pentru altul, isneaman ca nu te-a iubit, sunt destule femei, desi din ce zici pare fata seriaosa. Incearca sa controlezi gelozia, si persevereaza, nu te lasa chiar daca la inceput vezi ca nu reusesti sau ca e greu. Spor.

| ateu123 a răspuns:

Te inteleg amice, nu tot ce iese din gura unei fete e adevarat poate chiar acum si-o trage cu unu, prost e ala care crede in femei si eu am fost si inca mare, nu iti spune sa nu iti faca rau de mila sta cu tine naspa, eu iti spun fara ea poti trai asigurat iti garantez

| valentin231 explică (pentru ateu123):

Nu ma intelege gresit. dar is primul ei prieten. eu m-am combinat cu ea cand nu aveam nici o atractie fata de ea. ea era moarta dupa mine. e normal sa o cred. a facut multe pentru mine si chiar am incredere in ea. nu e genu sa si-o traga cu altu. suntem adolescenti tongue

| Mann02 a răspuns (pentru ateu123):

Daca erai mai destept nu te aruncai in fata pe tipa care ti-a dat jet si te-a lasat in curu gol in strada, acum plangi ca se citeste printre randuri.
Pe deasupra omul a cerut un sfat nu sa ii spui sa ii dea liber, ca poate chiar se potrivesc si fata il iubeste... ma dispera cand cineva baga pe un intreg sex intr-o oala...

| ateu123 a răspuns (pentru valentin231):

A fost doar o parere tu ai scris ca esti gelos si tot o suni nu eu eu doar am dramatizat povestea

| ateu123 a răspuns (pentru Mann02):

Esti crestin se vede

| valentin231 explică (pentru ateu123):

Nu e genul sa nu-mi raspunda doar sunt niste faze cand nu aude telefonul. e in alta parte a casei. dupa ea ma suna si-mi zice din ce cauza nu a raspuns. ea chiar nu-mi da nici un motiv sa fiu gelos.

| Mann02 a răspuns (pentru ateu123):

Da, sunt crestin pentru ca am fost botezat ortodox, daca ma nasteam in Turcia eram musulman, daca ma nasteam in japonia sau zona respectiva eram budist, iar raspunsul era acelasi pentru tine, asta nu tine de religie, asta tine de etica omului, exista persoane de sex feminin care te calca in picioare cand vine vorba de caracter si argumente, si exista persoane care merita sa moara in chinuri pentru ca nu le pasa de ce fac altora, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii bagam pe toti in o oala. Am vazut avatarul tau cu piramida si ochiul atotvazator de pe dolarul american... din ce documentare ti-ai inspirat ideea sa bagi religia si cacaturile astea de vorbe in orice discutie? Ingerul digital? Esoteric agenda?, care?

| sebysebyca a răspuns:

Ea este maria, pe tine era misto sa te cheme ion.stiu o groaza de bancuri... apropo, cand nu iti raspunde la telefon inseamna ca trage un partz sau face sex cu altul.iti spune ca te iubeste? e normal, te-a vazut ca pui botul...hi,hi,hi!

| Crissti09 a răspuns:

Educa-te valentin, intava sa-ti controlezi emotiile >>> www.secretulseductiei.ro Te astept aici pentru mai multe sfaturi!

| Imploi_Elbowblock_1990 a răspuns:

Vorbind ca cineva care a avut intr-un fel aceeasi problema. Nu e nevoie sa-ti imaginezi scenarii terifiante cand raspunde greu sau deloc la telefon sau alte astfel de situatii. Eu am trecut peste si un singur lucru am sa-ti dau, fa bine si asculta: IGNORANTA E O BINECUVANTARE.
Cand iti vin ganduri care nici tie nu-ti plac si stii ca nu sunt adevarate IGNORALE. Nu te mai gandi la ele, nu le mai da atentie, uita-le.
Aminteste-ti de momentele placute pe care le-ati petrecut impreuna, clipele frumoase in bratele celuilalt, ochii ei linistiti si incantatori, obrazul ei cald la atingerea ta.
Te las sa cauti puterea de a lupta cu tine insuti.

| valentin231 explică:

Multumesc de raspunsuri.VadTot. ai dreptate e doar in mintea mea. ea nu face chestii de genu sa ma ocoleasca din contra e foarte dulce. ma cheama mereu la ea acasa. parintii ei ma plac. totul e roz. doar in mintea mea e totul vraiste, e a fost si in cluburi mi-a zis tot ce a facut. a patit si faze de genu sa se bage cineva cu ea in seama. le-a zis ca are prieten nu e interesata. oricum Multumesc de raspunsuri. sper sa numai am probleme