Si la ce te asteptai sa-ti faca mama ta, sa te ia in brate sa te pupe sa-ti spuna "bravo fata mea, ai devenit femeie nu mai esti inocenta, n-ai idee cat ma bucur"deci prietenul tau de 24 a vrut doar sa se culce cu tine, nu stiu ce poate iubi la un "copil"de 16 ani, pur si simplu nu esti inca formata ca om, nu gandesti matur, ce-ar iubi la tine? decat "virginitatea"pe care i-ai oferit-o pe tava, ce siguranta ai ca nu te va lasa? pai in situatia asta de fata in care esti fii sigura ca va fugi de tine daca mai sta mult mama ta cu gura pe el si tu il vei stresa incontinuu cu ce spune ea.
Dragostea a ajuns "manifestarea unor oameni cu probleme" atat timp cat el e major si ea e minora. Mai interesant, mult mai interesant e ca in cazul in care el ar fi avut 16 ani si ea 24, toti amicii i-ar fi dat o bere si il incoronau regele gastii.
Preconceptii, misoginism, generalizari. Insulte mizere din partea unora carora nu le convine sa dam sfaturi unor adolescenti.
Imi pare rau sa aflu ca dragostea e tratata ca intr-un ghetou de preconceptii.
Daca tot vorbim de preconceptii vad ca atunci cand le convine, nici unul nu mentioneaza cum considera toata lumea ca fetele se maturizeaza cu mult mai devreme decat baietii. Nu, asta o spunem doar cand convine contextului.
E ok ca un baiat de 24 de ani sa "alerge" dupa una de 16? Pai stiu eu? Logic ca nu-i corect daca tot ce vrea el e doar sex sau s-o faca c-o virgina sau sa aiba o iubita sub 18 ani. Da sunt si astfel de specimene.
Mi-ati sarit in cap ca am spus ca poate exista si iubire adevarata. Frumos va sade, foarte frumos.
Adevarul e ca nici unul din noi nu stie de fapt ce-i in mintea lui. Dar totusi refuzati in mod VIOLENT sa luati DOAR in considerare faptul ca poate el o iubeste. Asa cum se pot iubi doi tineri. Nu trebuie sa aiba la varsta lor idealuri inalte, e suficient sa simta in sufletul lor ceva real, ceva mai mult decat sex.
Stim noi ca el e un magar care a vrut doar sa corupa una de 16 ani? NU, nici eu nu stiu asta.
A spus EA ca el i-a cerut sa faca sex sau altfel o va parasi? N-a spus. Poate s-a intamplat sa-i spuna si nu ne-a spus ea noua, sau o fi simtit ea.
SAU ea s-a simtit matura indeajuns sa faca sex.
Da nu nimeni nu ia in considerare decat ca el e un animal cu "probleme"
Eu nu inteleg ce a gasit tipul la o copila de 16 ani!
A profitat de naivitatea ei, iar ea, fiind la prima dragoste s-a lasat dusa de val.
Baiatul tau are acesta gandire, pentru asa a fost educat. greece!
Dar ma intreb ce zic parintii baiatului!
Un lucru vreau sa te intreb :Te-ai pus in locul mamei fetei?
Indiferet de cat ai incuraja tu fata nu uita ca pana la 18, parinti hotarasc pentru copil!
Si daca este permisa casatoria de la 16 ani (doar cu acordul parintilor ), asta doar in cazuri speciale!
Fac aceastra transpunere de fiecare data cand analizez un astfel de caz, atat cat imi permite psihicul, nefiind nici femeie nici mama, nici un tip care s-ar incurca usor cu o minora fie ea si de 16 ani, de altfel in cazul meu nici nu s-ar pune problema fiindca am 31 de ani si aici nu mai e vorba de varsta ci de preferinte de viata, la 16 ani vrei cluburi si petreceri, unul de varsta mea poate nu mai are astfel de preferinte, desi sunt unii care nu se linistesc nici la 50.
Deci da, am incercat sa ma intreb ce-as face eu daca as fi maica-sa. Eu as incerca sa-l cunosc pe el cat se poate de bine. Nu poti injura asa un om doar fiindca e cu 8 ani mai mare ca fiica ta. Cel putin fata spune ca maica-si nu i-a pasat ca a facut sex ci s-a infierbantat de la varsta omului.
In al doilea rand as fi incercat s-o educ pe fiica-mea sa nu-mi ascunda astfel de lucruri, sa nu se teama ca o bat daca se intampla si sa stie ca poate conta pe mine nu ca o sa incep s-o injur si s-o amenint ca pleaca din casa mea.
Cum sa injuri asa o persoana pe care fiica-ta de 16 ani atentie, nu de 13, spune ca o iubeste, iar pe aceasta persoana refuzi s-o cunosti.
Scuza-ma dar nu stiu care din ei are probleme mai mari.
In al doilea rand eu in locul lui as fi discutat cu mama fetei cu mult inainte de a se ajunge la injurii si discutii urate. Tar tar la usa, buna ziua buna ziua sunt cutare uitati cum sta treaba, m-am indragostit de fiica dvs, haideti sa ma cunoasteti sa discutam nu vrem sa ne ascundem etc.
In cazuri speciale? in nici un caz special, e suficient daca ei se iubesc si parintii sunt de acord, o spui "cazuri speciale" de parca doar daca ar avea vreun handicap.
(p.s. refuz sa corectez, eu scriu bine si autocorrect-ul zice ca-i gresit ca are el mania cratimelor asa ca sa n-aud pe vreunu ca-mi zice ca nu stiu gramatica)
Daca ar fi fost asa indragostit, nu s-ar fi culcat cu o fata de 16 ani! Ar fi stat s-o astepte sa se maturizeze din toate punctele de vedere si apoi, toate bune si frumoase. El, ca barbat matur, ar fi trebuit s-o protejeze. Asta e dragostea adevarata. Nu a zis nimeni ca e animal sau altceva si nu inteleg de ce ai luat-o asa personal.
Buna
poate ca varsta nu ar fi un impediment, dar totusi asa cum a zis si mami tau, el copt la minte fiind, putea sa mai astepte, dar se pare ca toti doar asta vor, sa bifeze inca una si inca una...si tot asa, normal ca tu il iubesti, ai fost a lui/e primul in v iata ta si te si vezi langa el o viata, dar stii ce iti rezerva maine soarta? el vrea o relatie serioasa? nu prea cred, cati in ziua de astazi mai vor relatii serioase? tu ai o scoala/ai un viitor pe care tu trebuie sa ti-l fauresti, poate a gresit si mama ta ca nu te-a tinut din scurt si astfel (poate) nu iti incepeai viata sexuala la 15 ani.el este matur/stie ce vrea si stie sa te manipuleze, iar vorbele lui magulitoare, ar face si pietrele sa planga nu? cate fete nu au fost pacalite cu astfel de vorbe mieroase? as vrea sa afirmi cu tarie si la anul pe vremea asta ca sunteti inca impreuna si ca nimic nu va poate desparti..lasa-o mai moale cu iubitu/axeaza-te pe carte sa poti avea un viitor maret, fara carte, nimic nu se rezolva, iar lucrurile vulgare nu sunt cheia succesului in viata.
O seara buna
Ok, poate mama fetei nu trebuia sa vorbeaca asa! Se vede ca acolo lipseste comunicarea.Si ca cu siguranta i-a ascuns acest lucru.Iar cand a auzit de sex a actionat la primul impuls.
Stiu ca e moda sa-ti incepi viata sexuala la 16 ani, dar asta nu insemna ca e si bine! Si cred ca stii care sunt riscurile, nu?
Acuma, daca baiatul nu se gandea la inceperea vietii sexuale, ar fi vorbit cu mama fetei despre ei.Deci,aici a gresit baiatul!
Doresc din tot sufletul ca copilul tau sa fie educat asa cum iti doresti tu!
Nu cunosc foarte bine legislastia in cea ce priveste casatoria minorilor, dar ma gandesc ca acesta se face doar in cazul in care fata ramane gravida!
N-am luat-o personal, ma scoate din sarite faptul ca toata lumea nu vrea sa-l vada decat drept pedofil, sau drept un profitor sexual.
Iar eu NU am sustinut opusul, eu am sustinut ca ar fi normal sa ne punem problema ca s-ar putea ca el sa o iubeasca si cu asta basta. In plus am pus vina si in bratele lui si a mamei ei datorita atitudinii evidente nepotrivite.
Da,Angy.
Ce-or zice parintii baiatului nu stiu si nici nu vreau sa stiu,din moment ce n-au reusit sa-i transmita principii corecte de viata!
Cum zicea si @Alcyon,baiatul asta nu e acceptat de fetele cu varsta apropiata lui,ceva ii lipseste si asta spune multe,indiferent daca e lipsa de ocupatie sau maturitatea lui psihologica.
Si banuiesc ca este ingrozitor de complexat si frustrat!
Pentru ca are bineinteles dreptul sa se indragosteasca de oricine,a vazut-o,a placut-o,totul in regula,dar la varsta lui era dator sa o apere pana si de el,nu sa tabarasca flamand de sex!
De asta il acuz,nu de "relatia" lor.
Pana acum m-am tot uitat pe profilul fetei, e un copil bine crescut care cu greu ti-ar spune "nu",e genul care se rusineaza sa refuze,invata bine si are un respect plecat din teama pentru mama ei.
Nu a avut parte de prea multa afectiune acasa si,probabil,nu au lipsit nici corectiile fizice,pentru ca fata este avida de dragoste,ar da orice,mai exact,ar fi dat orice,sa gaseasca pe cineva s-o iubeasca si pe ea.
Spun asta,pentru ca in afara catorva mici defecte fizice care o chinuie(sau o chinuiau),trece dintr-o extrema in cealalta legat de baieti care cand o plac,cand n-o plac,sufera, plange, se nelinisteste mereu, mereu un baiat este la mijloc si niciodata acelasi, doar intr-una din intrebari, pusa cand avea 13 ani, a declarat ca de 4 ani sufera si iubeste un baiat...
Nu am nimic de judecat, incerc sa-ti evidentiez latura siguratatii si a ananghiei ei vitale sa fie iubita.
Pana l-a gasit pe nenea asta de 24 de ani care, la fel de singur si disperat ca ea, a ramas alaturi!
Si de 8 luni sunt impreuna...da, frumusetea este ca, din concluziile trase de mine, daca in 2011 fata noastra avea 13 ani, acum inca nu a implinit 16, dar se poate sa gresesc! Oricum, in aprilie 2011, avea 13 ani,din ceea ce ne spune,deci calculeaza.
Si ma gandesc, ca patima ei, in sfarsit a luat o forma, concretizata in baiatul asta pe care eu il consider pedofil.
Este tot ce a cunoscut mai statornic, mai afectuos si mai superior, ea neavand idee cata maturitate se presupune ca ai la 24 de ani.
Oricat de rau ar fi, el tot are o spoiala de comportament care o maguleste, tot stie doua lucruri mai mult decat ea si e usor sa o impresioneze.Asa ca, el s-a pretat usor la jocul de-a iubirea, bucuros ca i se da si lui atentie, iar ea...la fel,a fost fericita ca cineva o iubeste,lucru care si-l dorea dintotdeauna si-l astepta ca pe o salvare,in sfarsit a venit!
Ce-o sa fie in sufletul ei cand vor trece anii si va vedea,in sfarsit,realitatea,nici nu vreau sa ma gandesc!
Fata era dezechilibrata grav doar afectiv,in rest,are toate sansele unui viitor frumos,e ambitioasa si silitoare.
Si,peste cativa ani,cand isi va exprima dorinta sa mearga la facultate sau sa-si faca o cariera,el va fi marele ei obstacol.
Si-atunci,unde e iubirea? Care iubire?
Ea avea nevoie de un element de siguranta in viata ei si l-a gasit in el,ar face orice sacrificiu sa nu-l piarda,asa a si acceptat orice a cerut sau a aratat ca ar vrea el...
El,la fel,complet imatur,si-a proptit sperantele in ea!
Daca era vorba de iubire,eram prima care i-ar fi aparat impotriva tuturor, dar aici nu e iubire, e un schimb imatur de sentimente, unim disperarea ta cu disperarea mea si impreuna ii invingem pe toti, judecata de copii...
Mama ei are toata dreptatea si-ar trebui sa-i ceara sfatul, e singura ei aliata care n-o va trada vreodata!
Eu vreau sa inchei aici aceasta dezbatere. Imi pare rau ca toata lumea vede acest lucru dintr-un singur punct de vedere si refuza sa ia in considerare mai multe variante.
E ciudat cum, fara sa stim sigur, punem etichete si nu suntem in stare sa spunem "dar daca".
La urma urmelor asta am spus "dar daca totusi el o iubeste in modul cel mai serios posibil la varsta lor?" si mi-am luat injurii apostrofari si s-a considerat ca i-as tine partea.
Toata aceasta atitudine nu spune decat "nu poate exista iubire la o astfel de diferenta de varsta cand fata e minora" ceea ce e profund fals. Iubire poate exista oricand.
Reiau - atat baiatul care nu s-a dus la mama fetei sa discute cu ea cat si mama care il injura fara sa-l cunoasca sunt vinovati, mama are vina ca nu si-a educat fiica in asa fel incat sa nu-i fie frica ci sa discute toate aceste aspecte in mod civilizat si astfel fata a ajuns sa -i ascunda mamei inceputul relatiei din ce inteleg eu si maica-sa a fost pusa in fata faptului implinit.
Cam atat mai am de zis, refuz sa mai postez, consider oricum ca exista mult prea multa rea vointa si preconceptii iar eu nu accept sa fiu insultat intr-un anumit fel descalificabil doar pentru ca incerc sa dau un sfat din punctul meu de vedere unui adolescent.
Atentie, aceasta fata nu e un copil, e un adolescent. Copilul e pana la inceputul pubertatii.
Nu ma pot abtine totusi sa-ti spun ca n-ai citit intrebarea. Ea are 16 ani, se CUNOSC de doi ani DAR sunt impreuna de 8 luni. Deci sunt impreuna cel putin de cand ea avea 15 ani si 4 luni, nu 13. Cel putin pentru ca sunt convins ca fata nu are fix 16 ani ci macar cateva luni in plus.
Cu tot respectul NU ai de unde sa stii ca fete de varsta lui nu-l accepta, faci presupuneri de parca ai fi Carmen Harra.
End of story.
Am citit intrebarea foarte atent, tu n-ai citit atent ce am scris, reciteste, nu am spus ca sunt impreuna de cand avea ea 13 ani,ci ca baietii si nevoia ei de afectiune dureaza de foarte mult timp,erau preocuparea ei intima,de baza.
Si, ca sa intelegi exact cum simt, daca fata asta ar fi fost fiica mea, acum capriorul ei nevinovat, dadea extemporale la politie si-i luau amprentele.
Iti jur.
Later edit,ca sa fiu explicita:
M-ai judecat,n-am spus nimic,ti-am dat reply,am ramas civilizata.
M-ai acuzat ca gresesc,n-am spus nimic,ti-am dat reply,am ramas civilizata.
Dar,sa ma compari cu asa ceva, o sa te rog s-o faci cand te voi compara si eu cu Tata Omida.
Ca sa nu ne stricam sufletele de pomana in prag de seara!
Eu raman la parerea mea. Un barbat la 24 de ani, nu mai e un pustiulache virgin, care o viseaza pe Ileana Cosanzeana. E deja umblat si mai trece lucrurile si prin prisma ratiunii. Ea, la 16 ani, nu poate sa-i ofere decat sex. Nu tu familie, nu tu copii... N-are job, e intretinuta de parinti si probabil o sa mai fie, multi ani de-acum incolo. Am dubii ca el o s-o astepte cu anii, pana cand fata o sa-si termine studiile. Eu pur si simplu sunt realista. Am cunoscut multa lume si stiu cam cum gandesc barbatii trecuti de o varsta. Sper ca tipul ei sa fie altfel.
Se pare ca suntem vreo 4 nebuni aici care nu vedem cu ochi buni relatia dintre un nesigur de 24 de ani cu o fata de 16 si mai este baiatul acesta, AlexanderAdrian, care nu conteneste in a ne certa, a ne spune povesti despre dragoste si incearca sa ne deschida ochii despre cat de limitati suntem pentru ca nu putem accepta ca povestea de iubire chiar exista.
Desi toata lumea a spus ca desi exista o sansa ca aceasta poveste sa nu fie una a unui obsedat incapabil sa-si faca o prietena de varsta lui, pentru AlexanderAdrian nu e de ajuns. El vrea ca noi sa ne bazam teoriile pe exceptia de la regula si nu pe regula, pentru ca asta l-ar face si pe dansul sa se simta mai normal si nu ca un barbat care inca locuieste cu mama dansului, la 31 de ani, si care incearca sa-si alimenteze increderea in sine sfatuind fetite de 15 ani din singurul motiv ca ele sunt singurele dispuse sa-l asculte.
Eu zic sa-l lasam pe dansul in pace si sa admitem ca exista oameni nesiguri si frustrati care au nevoie de intelegere, la randul lor.
Drept urmare, sunt sigur ca fata de 16 ani stie exact ce face, e destul de matura incat sa inteleaga ce inseamna o relatie, devotamentul si compromisurile, ce inseamna dragostea si ca nu poate fi manipulata, sub nici o forma, de adolescentul de 24 de ani care nu numai ca nu e nesigur ci are un comportament exemplar, o inteligenta desavarsita, intentii demne de admirat si ca s-a culcat cu o fata de 16 ani ca sa o salveze de la a face greseala asta cu un baiat de varsta ei, pentru ca voia sa o protejeze de suferinta atunci cand ar fi urmat sa se desparta. Si au trait fericiti pana la adanci batraneti!
Citez din reply-urile mele de-a lungul acestei dezbateri. Apreciez faptul ca unii au fost de acord sa dezbata idei - Alcyon, Greece, va respect opinia chiar asa unidirectionala cel putin nu ne-am jignit. Imi cer scuze daca greece a considerat ca mama omida sau ce oi fi zis eu e chiar asa insultator.
"Nimic nu e imposibil cred ca el ar putea sa incerce pas cu pas sa vorbeasca cu mama ta, sa demonstreze initiativa, asta e un mare lucru, nu sa i-l prezinti tu ca pe un bibelou.
E gresit sa crezi ca toti baietii majori se racoresc cu fete de 16 ani. Inseamna ca nu crezi in iubire asa cum ar trebui. De unde stii tu ca ei nu se iubesc reciproc cu adevarat doar fiindca el e major si ea e minora?
Gresesti. si in general ai tendinta de a judeca absolut uniform aceste cazuri, am observat. Inteleg ca esti suparata pe baietii din ziua de azi dar nu generaliza. NU ai de unde sa stii ce e intre ei.
Exista 50 50 sanse ca el s-o iubeasca pe bune. Si din cum se exprima ea e clar ca n-a obligat-o la nimic, ea a facut dragoste cu el fiindca a vrut.
"Bineinteles ca ea a vrut, am explicat asta si pe ea nu o invinovatesc deloc, in naivitatea si sufletul ei mare, s-a daruit din tot sufletul.
Cu el am ce am, ditamai zdrahonul care si-a pus mintea cu o copila!"
Nu ai de unde sti cat de matura e o fata la 16 ani. Unele nu se maturizeaza nici la 20 iar altele se casatoresc de la 16 ani si au casnicii fericite. Generalizarea e prima problema a logicii iar ce spui tu e ilogic. Diferenta de 8 ani e chiar mica. Sunt cupluri in care diferenta e de 10 15 ani. Dar desigur daca amandoi au peste 18 ani brusc totul e ok? Mai gandeste-te. In plus nu esti ghicitor in stele sa stii cat de imatura sau matura e ea sau daca el o iubeste sau nu.
Ideea era sa n-avem prejudecati si generalizari inutile.
(reply-ul care mi-a adus injurii si atacuri la persoana)
Adevarul e ca nici unul din noi nu stie de fapt ce-i in mintea lui. Dar totusi refuzati in mod VIOLENT sa luati DOAR in considerare faptul ca poate el o iubeste. Asa cum se pot iubi doi tineri. Nu trebuie sa aiba la varsta lor idealuri inalte, e suficient sa simta in sufletul lor ceva real, ceva mai mult decat sex.
Stim noi ca el e un magar care a vrut doar sa corupa una de 16 ani? NU, nici eu nu stiu asta.
Deci da, am incercat sa ma intreb ce-as face eu daca as fi maica-sa. Eu as incerca sa-l cunosc pe el cat se poate de bine. Nu poti injura asa un om doar fiindca e cu 8 ani mai mare ca fiica ta. Cel putin fata spune ca maica-si nu i-a pasat ca a facut sex ci s-a infierbantat de la varsta omului.
In al doilea rand eu in locul lui as fi discutat cu mama fetei cu mult inainte de a se ajunge la injurii si discutii urate. Tar tar la usa, buna ziua buna ziua sunt cutare uitati cum sta treaba, m-am indragostit de fiica dvs, haideti sa ma cunoasteti sa discutam nu vrem sa ne ascundem etc."
Am incheiat citatele.
Cine vrea sa vada vede, eu am propus un echilibru si nu un atac insa doua persoane si nu mai mult au inteles fix pe dos ca eu ii tin lui partea. Ce sa zic, recititi aceste reply-uri ale mele si multa bafta. Spre deosebire de cei care mai au putin si-l baga fie la psihiatrie fie la inchisoare, eu am spus un lucru extrem de simplu si real:
Exista 50 50 sanse ca el s-o iubeasca cu adevarat. Ce e gresit? Nu-i tin partea, incercam sa calmez tocmai atacurile altora asupra unui baiat pe care NU il cunoasteti. Nu exista nicaieri un reply al meu care sa tina 100% cu el, sau sa afirm cu siguranta ca el nu e un profitor. Nu stiu si am propus echitate. Oooo dar altii stiu. oook multa bafta.
Incearca sa te pui in pielea mamei tale. Faptul ca tu ai 16 ani iar el 24 poate o ingrijoreaza.Nu cred ca o face foarte fericita ca ti-ai inceput viata sexuala asa devreme. Poate daca vei vorbi cu ea si iti va spune ce crede o sa ajungeti la o intelegere. Succes!
Aici tin eu sa te contrazic... contul il am de vroe 3-4 ani si pe el umbla o prietena deoarece il facusem ei Oricm multumesc mult de tot pentru raspunsuri, atat tie cat tuturor celor care si`au rupt din timpul lor pretios sa imi raspunda
Unde anume tii sa ma contrazici? Am scris mai multe prostii, la care dintre ele te referi?
Diferenta ca diferenta,faptul ca el a profitat de ea ma deranjeaza pe mine,pentru ca in privinta IQ si EQ sunt unul la fel cu celalalt,nu ma-ndoiesc.
Oricum, intrebarea asta a fost mult prea rasucita pe toate partile fara nici un rezultat.
Fata nu cred ca a inteles ceva, isi va continua idila linistita, sper totusi sa n-o vad disperata, luand pastila de a doua zi.
Asta-i tot.
Ea a ales.
Aceasta dezbatere pe ideea ca el are prea multi ani si n-ar putea sigur sigur sa te iubeasca sau sa te astepte pana ii poti face tu copii samd e ridicola. E ridicola pentru ca se poate, nimic nu e imposibil insa o groaza de oameni gandesc un singur lucru ca el e un magar profitor nesigur si cu probleme. Fara sa-l cunoasca.
In definitiv eu am dat macar o solutie, restul s-au certat cu mine ca "domle si tu esti un nesigur care sustine pedofilii si esti si tu asa si pe dincolo"
Repet, daca as fi in locul lui m-as duce la mama ta si as discuta foarte serios cu ea pentru ca e singurul mod in care femeia sa-si dea seama daca omu e serios sau e neserios, e simplu. Nu cred ca tu personal o poti convinge.
In rest, daca voi doi va iubiti si va ganditi la un viitor impreuna, pentru ca tu nu ai inceput povestea asta la 13 14 ani cum fac alte fete, mult prea devreme din punctul meu de vedere ci la aproape 16 ani, si pentru ca tu crezi in povestea voastra de dragoste iar eu inca mai cred in dragoste impotriva unor obstacole, sper ca disputa cu mama ta sa se rezolve si voi doi sa fiti fericiti atat cat va fi scris sa fiti fericiti. Succes.
Diferenţa de vârstă e mare. E un fel de pedofil iubitul tău. Tu mai ai 2 ani până la majorat şi el e deja major de 6 ani de zile. Dacă eram mama ta te băteam de îţi ieşea pe nas iubirea.