Daca a fost primul contact sexual si daca v-ati protejat corect,stai linistita,menstruatia va veni.
Cu intarziere,dar va veni.
Desi medical ruperea himenului nu afecteaza cu nimic un ciclu,implicatia psihologica e mare,emotiile prin care ai trecut,teama,intreaga ta framantare pe aceasta tema, duc la un dezechilibru hormonal al carui rezultat e si intarzierea menstruatiei.
Asadar, daca stii ca v-ati protejat corect, asteapta cu rabdare.
Ca sa nu-ti maresti anxietatea si stresul, la 7 zile de la intarzierea menstruatie, fa un test de sarcina cu prima urina de dimineata, dar personal, cred ca va iesi negativ.
Linisteste-te si asteapta, nu exista un motiv intemeiat sa te gandesti la sarcina.
Nu exista metoda contraceptiva 100% sigura, asa ca daca esti activa sexual, exista un oarecare risc de sarcina permanent. Totusi, daca ati folosit mereu corect prezervativ, riscul este infim. Simptomele tale pot fi si de sindrom premenstrual. Fa un test de sarcina in a opta zi de intarziere din urina de dimineata si apoi, daca menstra nu apare, o noua vizita la ginecolog
Nu-ti face griji poate esti racita, sau daca s-a rupt prezervativu iese un baby
Bună!
În general, PRIMA menstruaţie după deflorare poate ÎNTÂRZIA ( chiar mai multe zile, până la o lună ).
Apoi, dacă aţi folosit prezervativul şi l-aţi VERIFICAT după actul sexual ( să NU fie rupt ), atunci NU ai cum să rămâi însărcinată!
De asemenea, simptomele menţionate de tine pot reprezenta simptome premenstruale, care apar cu 3-7 zile ( sau mai RAR, chiar cu 10 zile ) ÎNAINTE de a veni menstra - deci, e posibil ca în următoarele zile să-ţi vină menstruaţia!
Apoi, sângerarea de care spui este începutul menstruaţiei, aşa că stai LINIŞTITĂ!
Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!
De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!
Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin „umflare" uşoară, ca la un balon ori prin umplere cu apă ) - pentru mai multă siguranţă!
Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!
Toate cele bune.
Daca esti absolut convinsa ca te-ai protejat corect, de la inceput pana la sfarsit nu ar trebui sa existe o asemena ingrijorare si sa fie doar o dereglare, dar daca totusi te nelinisteste asa de mult poti face un test, sper sa nu fie decat o neliniste trecatoare
Pai conteaza modul de proctetie pe care l-ati folosit eu de obicei nu ma culc atunci cand am menstuatia sau daca ma culc cu iubi are el grise sa nu sti tu asa ca daca ati falosit prezervativ nu este asa de bun ca anticoncectivele adica e bun dar in comparatie ma rog ai inteles si da ai putea! succes!