| CORONAVIRUS a întrebat:

Buna, am si eu o problema si as avea nevoie de niste sfaturi. Iubitul meu cred ca e cam posesiv cu mine, a incercat sa-mi interzica sa ies cu prietenii, sa-i ajut. Bineinteles ca nu i-am acceptat, dar acum e un zid intre mine si ei, in sensul ca s-ar putea sa fie suparati pe mine din cauza lui. Ar mai fi si faptul ca nu stiu cum sa-mi dau seama daca tine la mine cu adevarat sau e doar pentru el. Ori sta cu mine din interes

Răspuns Apreciat de Editori
| tunoi88 a răspuns:

Iubitul tau trebuie sa te lase sa mai iesi si tu din cand in cand cu prietenele tale. Cand o relatie nu mai poti face ce faceai singur/a, asta din respect si bun simt. Nu este normal sa fie posesiv, dar trebuie sa discuti cu el, sa il faci sa inteleaga anumite lucruri. Cand faci ceva, trebuie sa te pui si invers, in situatia celuilal si vezi daca este ok. Incerca sa il faci sa inteleaga, ca daca iesi cu prietena tale, nu insemna ca il inseli, pentru ca si ca femeie si ca barbat, daca vrei asta o poti face oricand.

13 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

Pe de o parte pot sa inteleg gelozia, frica de a nu avea petitori printre acei prieteni, dar pe de alta parte, nu are dreptul sa-ti interzica nimic, pentru ca nu e stapanul tau, ci sunteti egali in relatia asta. Daca in urma intalnirilor cu acei prieteni se intampla ca tu sa te indragostesti de altcineva, asta e, asta-i viata. Tot ce are dreptul sa faca el, este sa incerce sa fie mai dezirabil pentru tine decat toti acei prieteni, astfel incat sa nu fii tentata de vreunul si poate chiar sa nu-ti mai doresti sa iesi cu grupul lor. Asta insa trebuie sa fie decizia ta...nu are el dreptul sa-ti impuna nimic, pentru ca nu esti sclava lui. Cel care astazi incearca sa-ti impuna ceva, maine va dori sa iti impuna ceva mai mult, iar in final, viata iti va fi controlata de el.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Dar tu stimata doamna de ce nu l-ai invitat și pe el sa iasă cu tine și prietenii? sau aveai o întâlnire specială cu prietenii și el nu putea fi prezent? Sunt curios cum ai fi reacționat tu dacă lui nu-i pasa absolut deloc unde și cu cine iti petreci timpul, HA?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Intr-o relatie nu exista "mi-a interzis".
daca nu intelege asa ceva atuni papa

| KingOoO a răspuns (pentru suntserios):

Ba da, dar nu lucruri stupide.
De exemplu sa te pupi pe gura cu altul. Daca eu nu ma pup cu alta, nici ea cu altul (pe gura).
Nici dupa altele nu ma uit pe strada din respect pentru ea.

| suntserios a răspuns (pentru KingOoO):

Tu intr-o relatie ai nevoie sa iti interzica partenul / partenera sa te saruti cu altul /alta? Serios?

| mihai69 a răspuns:

E prea posesiv.
Nu va merge, sau o să suferi peste un timp.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu crezi ca doar parintii au voie sa iti interzica lucruri pana la 18 ani? Dupa aceea nu se mai poate vorbi de asa ceva, mai ales cand vine vorba de relatii intre adulti.Asta suna ca un red flag, deci ai grija caci poate degenera urat pe viitor.De obicei asa incepe, cu interdictii privind iesirile, persoanele cu care interationezi, inclusiv membrii familiei etc. Apoi, ar fi trebuit sa stii pana acum daca tine la tine sau nu, fie prin vorbe sau fapte.Ai crede ca daca isi permite sa iti interzica chestii, aveti ceva timp impreuna si va cunoasteti, insa aparent nu? Daca ai indoilei atat de grave despre aceasta relatie, de ce nu discutati fata in fata, ca niste adulti?

| Emma30555 a răspuns:

Iubitul tău încearcă sa te manipuleze sa te izoleze, iar când relația se va termina tu vei suferi cel mai mult fiindcă vei rămâne cu adevărat singura. Nu i permite sa ți interzică ceva, nu este nici tatăl tău nici stăpânul tău, nici șeful tău, este doar iubitul tău și asta ar însemna să te înțeleagă sa fie pozitiv sa te facă fericita. Tu trebuie sa hotărăști cu cine ești prietena, cine ți e iubit, cine merita și cine nu merita

| Miruna333 a răspuns:

Esti intr-o relatie toxica, nu conteaza daca tine la tine sau nu. Din moment ce iti interzice ceva, nu mai exista nimic. Fugi cat de repede poti si nu ii mai da sanse.

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

Pai tu iesi cu fetele, care e problema

| CORONAVIRUS explică:

Sunt fete, nu baieti

| KingOoO a răspuns:

E logic ca tine la tine.
Instinctul lui masculin simte prezenta altui mascul petitor. Chiar daca tu nu iti dai seama.

| MrGeo1975 a răspuns:

Salut. Nu trebuie sa fie posesiv. Daca procedează așa, atunci înseamnă ca este gelos si suspicios. Este mai bine sa pui capăt relației si gata. Asemenea relații sunt nocive. Si eu am trecut prin așa ceva si nu este ok. Tu faci ce dorești dar noi îți spunem ca nu este bine si soluția este despartă si gata. Decât discuții si stres, mai bine fără si stai liniștită. Nu trebuie sa îi explicit, îi spui ca așa este cel mai bine si ca ai nevoie de liniște în viața ta. Nu te lasă impresionată de rugămințile si drama lui, fi serioasă si pune Stop. Ai toate viata înainte. Imaginează-ti cum ar fi fost daca erai măritată cu el, un infern. Vezi? Nu este bine sa te grăbești într-o relație.

| AnonimA7419 a răspuns:

Si unde-i intrebarea?

| SuperSamantha a răspuns:

Vrea sa te controleze si sa te manipuleze, dai jet ca asemenea jigodii nu merita sa fie in relatii. pentru el tu esti doar un bun de pret pe care il tine ascuns sa nu cumva sa il atinga cineva doar el avand acest drept. Practic te va baga la inchisoare si el e paznicul si seful.