| Iubibila01 a întrebat:

Am si eu o situatie delicata. Sunt cu iubitul meu de 1 an si ceva (Se poarta cu mine exemplar, nu ma supara, ma iubeste, ne vedem des). Dar uneori simt ca nu il iubesc. Nu stiu ce sa fac, ma iubeste la nebunie, despatindu-ma de el l-as distruge. In schimb simt o atractie (nu neaparat indragosteala) pentru cel mai bun prieten al meu. (Suntem cei mai buni prieteni de 2 ani, suntem colegi de clasa, stam zilnic impreuna). Faza naspa este ca eu sunt pe a12a, si la anul o sa plec la facultate destul de departe. Prietenul meu nu va veni, este pe a11a.
In schimb prietenul meu cel mai bun este foarte inteligent, si probabil asta ma atrage. Nu stiu ce sa fac...Probabil el nu ma place in modul ALA
Nu stiu daca va mai rezista relatia, nu stiu daca mai are rost sa continui. Ajutati-ma

8 răspunsuri:
| M1hai a răspuns:

Uite ce iti pot spune eu, ai grija ce faci, avand in vedere ca prietenul tau te iubeste foarte mult, nu incerca sa faci ceva prostesc ca s-ar putea sa il ai pe constiinta la ce va face in continuare. iti spun ca am fost in acceasi situatie, si eram in stare sa fac orice pentru ca fosta prietena sa nu fie cu alt baiat, dar uite ca s-a intamplat si asta, dar mi-a venit mintea la cap, ca sa nu fac vreo prostie sa imi distrug familia si parintii sad am trecut peste. Intrebarea este daca prietenul tau ar putea trece peste chestia asta? alta intrebare mai este, tu daca il parasesti pe actualul prieten pentru celalalt, si dupa ce stai cu el te plictisesti de el si vrei sa revii la fostul, ce crezi ca o sa se imtample? acest lucru este destul de sigur. Incearca sa iti pui aceste intrebari si vezi ce raspunsuri obtii... nu te juca cu sentimentele

| Iubibila01 explică (pentru M1hai):

Nici nu vreau sa fac asta. Il respect enorm pe actualul prieten, si i-am fost fidela. Si ma comport frumos. Dar uneori am momente in care mi se pare ca nu-l mai iubesc si momente in care mi se pare ca-l iubesc.

| Dariusuu a răspuns:

Decizia este doar a ta.Mai bine să îl laşi să fie liber să-şi găsească jumătatea decât să fiţi doi nefericiţi într-o relaţie.

Urmează-ţi inima, ea nu dă greş niciodată.

| Iubibila01 explică (pentru Dariusuu):

Deocamdata el e fericit cu mine, ii vorbesc frumos, il pup, ii spun mereu ca il iubesc. Dar in sufletul meu am momente si monete, pe care nu le exteriorizez

| Alcyon a răspuns:

La varsta asta esti mai instabil. E ceva normal, fiindca asta-i varsta. De-aia se spune ca relatiile din adolescenta nu tin. Azi iti place de unul, maine de altul. Nu te mai agita atata, ca doar n-ai de gand sa te mariti maine. Cand o sa ajungi la facultate, o sa intalnesti alti baieti, o sa ai alte experiente, iar prietenul tau de-acum s-ar putea sa treaca pe planul al 10-lea. Esti inca micuta; daca nu e asta, e altul.

| MandrilaVasileRadu a răspuns:

Incearca sa porti o discutie cu prietenul tau si sa-i spui ca ai momente in care nu simti nimic pentru el. Poate s-a mai diminuat din focul acela.Sau poate ai ajuns intr-o perioada de monotonie.E nevoie sa aprindeti iar acel foc.
Cat despre coleg e bine sa ramaneti doar colegi pana clarifici cu prietenul tau situatia.

Distanta nu influenteaza sentimentele.
Asta daca nu e doar o indragosteala.
Gandeste-te ca in trecut parintii nostri nu se vedeau cu lunile, nu existau telefoane, internet si au continuat casnicia bine mersi.Ca si exemplu femeile erau cu copii si cu casa,iar barbatii erau plecati pe santiere.
Inainte aveau incredere, se iubeau si la bine si la rau, notiuni ce s-au uitat in ziua de azi.
Acum ceva ceva gata altul/alta.
Trebuie sa fie comunicare, sa se faca compromisuri uneori, sa se acorde incredere si respect.

''ochii care nu se vad se uita'' astea sunt povesti.winking

| Iubibila01 explică (pentru MandrilaVasileRadu):

Cand o sa merg la facultate ne vom vedea probabil o data pe saptamana... acum ne vedem aproape zilnic

| MandrilaVasileRadu a răspuns (pentru Iubibila01):

Pai nu ar trebui sa fie atunci o problema.
Purtati o discutie si vedeti ce puteti face.E cel mai bine asa.