| ioanaaa17 a întrebat:

Buna, as avea nevoie de câteva sfaturi și răspunsuri în legătură cu situația în care mă aflu. Acum 2 săptămâni aproximativ, eu și cu prietenul meu am avut primul contact sexual, amândoi făcând-o pentru prima oară. Am avut prezervativ, și în timp ce ejacula era pe cale de a ieși, însă tot am bănuieli ca există șanse să se fi întâmplat ceva. Acum trebuia să îmi vină menstruatia însă a întârziat o zi, am sânii sensibili și urinez des, astea fiind din ce am inteles de pe net simptomele unei sarcini. Ce părere aveți? Ar trebui să mă îngrijorez? Sunt foarte speriată deoarece chiar nu știu ce să fac în caz de ar fi cazul unei sarcini.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca erai speriata, trebuia sa nu accepti sub nici o forma sexul fara prezervativ, fiindca accidente se pot intampla, mai ales cand ai cilcul de tip neregulat si nu sti cand ai perioada fertila si ovulatia.
Cum a fost acum 2 saptamani... cred ca erai in plina perioada fertila.

| dullcat a răspuns:

Buna.Aceste simptome apar abia mai incolo, in cazul unei sarcini, primul semn fiind lipsa menstruatiei, nu altceva. Urinarea deasa apare dupa o luna de sarcina si burta creste vizibil abia de la 3-4 luni in sus.Nu stiu ce ai citit si unde, insa ai intrepretat eronat.

Ai aici un tabel cu simptomele:

https://www.doc.ro/......nsarcinata

O intarziere de cateva zile nu e chiar motiv de ingrijorare, fiindca si la un ciclu regulat mai exista marja de 2-3 zile maxim.Asteapta sa iti vina menstruatia deocamdata, cu o atitudine calma, pe cat posibil.

| Cosmin3412 a răspuns:

Nu ti face griji, însă vină, ai răbdare. Te-ai protejat, chiar dacă era pe cale să iasă, cum spui tu. Daca nu a fost spart, nu e problemă.