| elenadianacristina a întrebat:

As avea nevoie de un sfat. Am avut o relatie de 1 an in care am iubit. Mereu am incercat sa ascult de el, ieseam cand vroia el, unde vroia de el, in ciuda firii dificile simteam ca ma iubeste. relatia a fost presarata cu certuri si despartiri scurte, dar mereu ne impacam repede. In septembrie anul trecut a zis ca ma paraseste, desi ma iubeste. Am pastrat legatura ai vorbeam zilnic. In ciuda caracterului meu imposibil, il mai iubesc. Mi- a dat multe sanse sa il recuceresc, dar neavand rabdare si el nefacand ce vreau eu, ajungeam la cearta iar eu il jigneam si amenintam. Acum vreo luna am avut o aventura cu un amic de-al lui, luvru care l-a deranjat pe fostul meu. Dupa aceasta avenrura ne-am impacat, sar peste cateva zile a pus punct iar, motivand ca l-am ranit si nu poate trece peste. Un timp am avut iar o atitudine jignitoare la adresa lui, iar acum abia imi vorbeste si sustine ca vrea sa scape de mine. Iar eu il vreau inapoi, dar nu ma crede cand zic ca o sa ma schimb. Il iubesc, chiar daca ma port urat. Sfaturi?

13 răspunsuri:
| Mayar a răspuns:

Eu zic ca nu sunteti facuti unul pentru altul. Lasa-l ca mai sunt ei baieti! Doar nu iti e sot! Mai ai vreme!

| Aasdfghj a răspuns:

Te rog lamureste-ma si pe mine, esti intre-o relatie sau arestata la domiciliu? Cum sa iesi cand are chef iubitul tau si unde si cu cine si bla bla bla?straight face Doamne fereste. Ce relatie asta?
"In septembrie anul trecut a zis ca ma paraseste, desi ma iubeste."
Cand cineva te iubeste, nu te paraseste indiferent de situatie si nu te tine sechestrata in casa, fatostraight face Tu cred ca nu stii ce inseamna sa ai o relatie in adevaratul sens.
Pare ca nici tu nu il iubesti. Ai avut o aventura cu prietenul lui...
Pai asta spune tot. Nu-l iubesti si nici nu te iubeste.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Aasdfghj):

Sunt cazuri in care despartirea poate fi cea mai mare dovada de dragoste. De fapt, definitia iubirii nu este sa tii langa tine ce iubesti, aceea este definitia egoismului. Definitia iubirii ar fi sa faci totul pentru ca cel/cea pe care o iubesti sa fie fericit(a), chiar daca asta inseamna ca nu va fi impreuna cu tine... Bine, ce am spus nu are legatura cu cei doi. Dar tu o certai pe ea pentru ca nu stie ce inseamna o relatie asa ca si eu imi permit sa te cert pe tine ca nu stii ce inseamna cu adevarat iubirea.

| Aasdfghj a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta este parerea ta. Pentru fiecare inseamna altceva iubirea happy

| Purec a răspuns (pentru anonim_4396):

Te uiti prea mult la telenovele lacrimogene? Despartirea nu este niciodata dovada de iubire, decat in telenovele proaste sau romane lacrimogene. Nu traim in seriale, si nici in carti. Iubirea nu inseamna sacrificiu, si nici alte balarii care se pot indruga.Nu trebuie sa renunti la absolut nimic pentru fericirea nimanui! Daca renunti la ceva pentru fericirea cuiva care nu da doi bani pe tine esti un mare bou, sau vaca, dupa caz.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Purec):

Nu ma uit la telenovele dar imi mai poti povesti despre ele, pari sa stii destul de multe. Cat despre subiectul in cauza, eu nu am sustinut ca iubirea ar insemna doar sacrificiu sau ca TU trebuie sa renunti la ceva in numele ei, eu am definit sentimentul de iubire iar acesta nu are nimic de a face cu ce primesti in schimb sau daca iubesti pe cineva care care nu da doi bani pe tine. Iubirea ar trebui sa fie pura, sa iubesti cu adevarat inseamna sa pretuiesti fericirea celuilalt mai mult decat propria fericire. Nu stiu ce carti cu Mikey Mouse citesti tu, daca tot sustii ca nu traim in carti, dar unele carti reflecta foarte bine realitatea si poate ti-ar largi si tie orizonturile, momentan, mai mult decat limitate. Ca sa nu crezi ca te mint, sa luam exemplu iubirea unei mame devotate. O mama care isi iubeste copiii se va sacrifica pentru ei fara a sta pe ganduri fiind dispusa oricand sa faca sacrificiul suprem. Iar asta se intampla datorita iubirii. Extrapoland, o astfel de legatura poate exista si intre doi indragostiti. Nu stiu daca in cartile de joc ai citit despre astfel de legaturi dar te asigur ca ele se exista. Acum, doar pentru ca un pusti penibil, ce prefera chilotii pe fata, se apuca sa contrazica natura umana, e problema lui. Poate daca ar dedica mai mult timp intelegerii enunturilor simple ar putea da falsa impresie ca e putin mai inteligent decat in este realitate.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Aasdfghj):

Sa presupunem... Atunci, ce inseamna iubirea pentru tine? Tu iubesti in functie de cat de mult iti ofera celalalt, de exemplu? Spui ca sentimentele pot fi conditionate? Poti iubi doar un anume tip de comportament? Nu vreau sa te pun intr-o situatie dificila, vreau doar sa inteleg si alte puncte de vedere.

| Dariusuu a răspuns (pentru Purec):

Tu citesti ce-ai scris aici?
Despartirile pot fi cea mai mare dovada de iubire pentru ca unul dintre parteneri renunta la fericirea sa pentru a fi fericit si celalalt partener.
Iubirea nu se inseamna posesie, sau sa ti langa tine pe cineva, iubirea inseamna sa i vrei binele pe orice plan ( cu tine sau fara tine )
Eu cunosc persoane care au pus punct relatiei doar pentru fericirea partenerului.

O noapte linistita.

| Aasdfghj a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai deviat total. Mi-am exprimat punctul de vedere in legatura cu comportamenul amandurora. Baiatul acela vrea ca iubita lui sa nu-i iasa din cuvant. Asta este iubire? NU. Iar fata l-a inselat cu prietenul lui. Scuza-ma dar ce iubire este asta? Iubirea nu vine nici din partea ei si nici din parte lui. Punct. Cat despre ce inseamna iubirea pentru mine, nu pot spune decat un singur cuvant: "El" si asta am spus tot.

| sofisis a răspuns:

Las-o balta ca nu mai ai ce sa salvezi din relatia asta. El e prea posesiv si paranoic, renunta prea repede si nu e implicat. Tu inseli, esti egoista, jignesti si ameninti. Nimic din cele enumerate nu poate construi ceva frumos.

| MandrilaVasileRadu a răspuns:

N-are rost sa te mai complici.
Da-i pace ca nu prea stie ce vrea, iar tie spor la inselat happy

| DulceLup a răspuns:

Aventura cu amic de-al lui?
Vai de mine, dar nu inteleg de ce l-a deranjat? e chiar imposibil baiatul asta! Nu imi vine sa cred ce citesc aici! Doamne fereste! Ce nesimtit.
Auzi si tu,,,, l-a deranjat.
Asta e chiar dobitoc, nu-i asa?

| Sabotu a răspuns:

Sincer să fiu, după ce am citit mai sus, nici eu nu cred că o să te schimbi... Eu zic să-i da-i pace o vreme sa vezi cum merg treburile. Părerea mea este ca dacă îl iubeai cu adevărat nu te incurcai cu prietenul lui. Prin acest lucru i-ai făcut în ciudă, l-ai supărat, l-ai enervat și presupun că ai stricat și prietenia dintre ei. Acum nu ai rămas nici cu fostul, nici cu prietenul lui fostul...

Succes în continuare!