Pentru informarea ta corecta trebuie sa stii/sa afli ca sarcina NU se poate forma oricand, oricum, din orice sau practic chiar si... din nimic asa cum cred foarte multi. Fiecare fata sau femeie dar si baiat sau barbat indiferent de varsta lor, care au ajuns/sunt in momentul de a isi incepe viata sexuala, ar trebui sa fie informati precis, sa cunoasca foarte exact intregul proces si mecanism de formare/producerea a unei sarcini. De asemenea ar fi fost bine ca inainte de a incepe sa intretii contacte sexuale, sa fi fost deja bine informata, sa stii ca pentru a se forma/lua nastere o sarcina, in mod OBLIGATORIU trebuie sa fie intrunite minim 2 conditii, cu precizarea ca acele 2 conditii trebuie sa se produca in acelasi timp, simultan/concomitent si anume :
1-) In primul rand trebuie sa stii ca femeia poate sa ramana insarcinata NUMAI/DOAR daca sexul este intretinut in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual, adica sexul se produce intruna sau in toate cele 4-5 zile situate inaintea zilei de ovulatie, sau fix in ziua ovulatiei cand apare OVULUL VIABIL in uter. Doar in acel caz si acel moment se poate produce fecundarea ovulului de catre un spermatozoid care poate sa provina NUMAI din sperma si NU din lichidul preejeculator.
2-) Sarcina poate lua nastere NUMAI daca sperma ajunge in mod obligatoriu si sigur IN VAGIN (indiferent de cantitate) in una dintre cele 4-5 zile considerate a fi in perioada fertila. Fiindca nu ai prezentat informatiile strict necesare cum ar fi; data la care a inceput ultima menstruatie, data la care a fost intretinut sexul si care este tipul ciclului menstrual, adica daca este REGULAT sau NEREGULAT, intr-o astfel de situatie formularea unui raspuns cert si catusi de cat si precis si corect, din pacate NU se poate oferi in acest moment.
Pe de alta parte prin insasi pornirea sangerarii si pe urma a intregului proces de sangerare menstruala, care daca se produce in conformitate si in conditii similare cu celelalte menstruatii anterioare, d.t.p.d.v. adica ca si mod/forma de desfasurare, ca numar de zile de manifestare, cantitate de sange menstrual eliminat, fluxul zilnic, dar si privind aspectul, textura, culoarea amestecului de menstrual eliminat, intrunirea tuturor acestor repere, reprezinta GARANTIA ferma conform careia in proportie de peste 99.9% in ciclul menstrual care s-a terminat, ovulul NU a fost fecundat si din acest motiv NU s-a format si NU s-a instalat o sarcina in ENDOMETRU. Din acest motiv tesutul endometrial care a ramas ''nefolosit'' intra intr-un proces de imbatranire si de degenerare rapida si fiindca tesutul ramas este inutil, organismul femeii il elimina din uter prin procesul ciclic al menstruatiei. Rezulta ca femeia NU poate fi insarcinata chiar si daca sangerarea porneste la o alta data fata de cea preconizata sau reiesita din calcul. Atat sangerarea de nidatie cat si cea asa zisa menstruatie ''falsa'' sau ''peste sarcina'' sunt si foarte slabe dar si foarte diferite in comparatie cu sangerarea menstruala normala incat la o simpla privire mai atenta orice femeie isi poate da seama despre ce poate fi vorba in fiecare situatia amintita. Multa sanatate!
Multe dintre simptomele descrise nu au legatura cu sarcina. Pentru a sti daca sunteti sau nu insarcinata, faceti un test de sarcina, care este de incredere cand au trecut 20 de zile de la contactul considerat suspect.
Pentru a trata simptomele enumerate, mergeti la medicul dv la consult.
Poate ai fost stresata sau nu ți-a picat ceva bine la stomac. Sper ca asta să îți fie învățătură de minte pe viitor. Mai bine dai 10 lei pe 3 prezervative, decât să faci un avort care te marchează toată viața, sau să crești un copil nedorit. În cel mai bun caz te alegi cu o boală transmisibila. Nu te zgârci cu viitorul tău!