| rodicush a întrebat:

as avea si eu o intrebare. de ce parintii sunt mereu impotriva inceperii vietei sexuale a copiilor lor inainte de casatorie? thinking cel putin. la mine asa e

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Pentru ca, inceperea vietii sexuale implica aparitia unui copil.
In ciuda metodelor contraceptive, exista riscuri de sarcina, (sa nu mai spun de boli/un partener stabil, prin casatorie, teoretic, daca e fidel-reduce riscul infectiilor cu transmitere sexuala)
Asadar, aparitia unui copil, cand cei doi sunt casatoriti, nu este o problema, care, in afara casatoriei, ar genera probleme mari..., adevarate drame.
Parintii, nu vor raul copiilor, incearca sa-i previna, sa-i responsabilizeze.
Daca iti asumi si riscurile, nu doar placerile vietii sexuale, poti avea o discutie cu ei..., dar, daca esti minora, oricum nu vor accepta...
Nu cred ca este vorba de pastrarea virginitatii, desi unii mai tin la vechile conceptii..., e vorba, asa cum am zis, de riscurile aparitiei unei sarcini, a infectiilor cu transmitere sexuala, dar si evitarea unor deceptii, legate de despartirea de un partener care a urmarit doar sex, fara sa isi asume responsabilitati pentru o relatie serioasa si de lunga durata...

12 răspunsuri:
kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Parerea mea este ca... nu vor sa accepte faptul ca fetita lor a devenit femeie... Vor sa ramai cat mai mult copilul lor... Si... eventual la un moment dat sa fii sotia cuiva... Si... atunci nu mai au ce zice si ce face. Asa au fost crescuti! - parerea mea.

mlm
| mlm a răspuns:

Inceperea vietii sexuale inainte de casatorie aduce in viata ta foarte multe transformari, dar nu este nevoie sa o incepi dupa casatorie, acest lucru il poti face si inainte dar trebuie sa ai grija ca exista riscul de-a ramane insarcinata, de-a contacta boli cu transmisie sexuala, deci ai grija de ceea ce faci, important este ca ceea ce faci sa faci cu cap, orice lucru bine facut, este un motiv in plus pentru linistea ta.Iti doresc succes si incearca sa vb cu parintii ca ceea ce vor ei este de moda veche.

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Mie imi place raspunsul Antoniei. Eu sunt parinte si cred ca nu sunt atat impotriva vietii sexuale cat ma tem ca fata mea s-ar putea imbolnavi sau ar putea ramane gravida... si si-ar strica viata pe care nici nu a inceput-o bine. Nu sunt de acord cu necesitatea virginitatiii pana la casatorie ci doar pana iti poti decide matur si singur viata, cand te poti gandi si la responsabilitati nu numai la placerea in sine.
Sigur ca am fost tanara si eu si stiu ca este o mare tentatie. Pe vremea noastra lumea era si mai stricta. Virginitatea era de dorit si pe vremea mea, iar un copil din afara unei casnicii era o problema. Cat timp esti minora te-as ruga si eu, pe cat poti asculta-ti parintii. Pe urma ai o viata intreaga in care poti sa faci cum crezi tu.

| DenissaDeea a răspuns:

Da. dar acum nu mai conteaza foarte mult obiceiul acesta din puctul meu de vedere! acum dupa cum se vad obiceiul acesta se mai tine cont cred doar10% din cupluri care isi doresc asta...parerea mea personala eu o vad ca pe ceva normal sa existe relatie inaintea casatoriei... unele persoane ajung sa se casatoreasca si dupa 5-10 ani convetuire in concubinaj...eu personal aveam orgoliul acesta dar in realitate situatia de fata era cu totul alta.parintii mei vedeau lucrul acesta intr-un fel, iar realitatea era cu totul alta...eu pana mam casatorit am trait in concubinaj trei ani, eu cred ca am ales solutia cea mai buna, asa ne am cunoascut mai bine si am vazut daca santem potriviti in toate pucturile de vedere...si nu regret nimic din ce am ales si parintii nostri au vazut realitatea care era...parintii miau fost alaturi...Acum depinde foarte mult de cuplu daca isi doresc lucrul acesta...

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Trebuie sa discuti cu ei, acele vremuri au trecut.Eu zic sa le spui ca vrei sa-ti incepi viata sexuala si ca nu te simti pregatita pentru casatorie. Daca nu reusesti asa... cel mai bun lucru ar fi sa-i pui in fata faptului implinit! Viata sexuala se poate incepe si fara acordul parintilor...

| MihaiA a răspuns:

@ alessa " Pentru ca, inceperea vietii sexuale implica aparitia unui copil. "

La naiba. Ti-ai inceput viata sexuala? Ai un copil?
Hai ca mi-a placut asta tongue

| blabla a răspuns:

In primul rand parintii stiu de ce spun asta, fiind parintii tai isi doresc sa te apere de o sarcina la o varsta fraceda, de boli care le poti lua prin intermediul sex-ului.Mai bine iti asculti parintii deoarece asa cum is ei asta e o dovada a iubirii lor pentru tine... dar tu poti discuta deschis cu ei si sa ii intrebi personal dc nu is de acord cu relatiile sexuale inaintea casatoriei? Mai sunt cazuri in care parintii au ramas cu aceleasi conceptii ca pe vremea lor, asta tine si de tine... le poti explica ...aducand argumente... poate ii poti convinge.

| alexandra15 a răspuns:

Pai discutand deschis cu parintii mei am avut aceeasi problema... ce spun ei? pai ca exista riscul ca iubitul tau sa te paraseasca si tu i-ai daruit virginitatea ta.asta mi-au spus parintii mei...nu k nu ar fi posibilitatea sa te lase dupa casatorie dar atunci treburile devin mai komplikate si i-ar veni prea greu sa lase totul...si daca s-a ajuns la kasatorie e clar ca exista si iubire, intelegere. Orikum tu il kunosti cel mai bine si stii cand ii poti oferi lukrul asta...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce varsta ai. ce stii despre sex si despre casatorie. dacal vei iubi mult pe viitorul sot vei vrea sa fi fost virgina in noaptea nuntii fiindca la inceput nu dar pe parcurs vei primi reprosuri toata viata.si apoi asa iti vei cinsti sotul, rochia alba de mireasa, patul conjugal, si cununa de la biserica.vei demonstra ca se poate si ca ai o educatie crestina. si un atu in fata viitorului tau sot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe de-o parte poate veni din educatia lor: dpv religios actul sexual in afara casatoriei este un pacat iar scopul lui este procrearea. apoi, poate fi vorba de ideile preconcepute: cum sa nu fii virgina cand te casatoresti, cum sa "cunosti" mai multi barbati? happy ceea ce este insa cel mai important este insa ca in momentul in care iti incepi viata sexuala trebuie sa fii pe deplin responsabila: apare posiblitatea aparitiei unui copil, si de aici daca se intampla multe neplaceri (de ex. trauma psihica in urma unui avort), apare riscul contactarii unor boli cu transmitere sexuala (sunt multe, iar unele asimptomatice, le poti depista tarziu la controale de specialitate). Asadar, intreaba-te cate stii despre preconceptie, cate stii despre bts-uri, cat de responsabili sunteti tu si partenerul tau. Apropos, cati ani ai?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pt as*s parinti isi iubesc copii dar nu pricep ca si copii iubesc si au nevoie de dragoste

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In majoritatea cazurilor este vorba de orgoliul parintelui, sa nu se faca de ras, sa nu auda lumea, sa nu il stie vecinul de la 3, sa nu rada colega de la munca ca fata lui nu este cuminte(?!), sa nu le reproseze socrii ca au avut o nora "umblareata"si dupa aceea se gandesc si la consecintele unei sarcini sau ale unei boli. e vorba de educatia sexuala pe care ei au primit-o la randul lor.si mai sunt si tatii foarte posesivi, sau cei care la randul lor au avut aventuri nefaste si se gandesc ca si tu poti face la fel.si mai sunt cei religiosi care nu cred in importanta compatibilitatii sexuale, nu are importanta daca tu psihic si fizic te simti bine sau nu.trebuie sa faci sex dupa ce casatoresti, de aceea si foarte multe femei frustrate -sau barbati evident-care nu au o viata sexuala implinita si satisfacatoare, si care nu stiu ce inseamna un orgasm si necesitatea acestuia.