Tipul e un alcoolist notoriu, fie că recunoaște, fie că nu (evident, 99.9% dintre ei NU recunosc).
Ai făcut bine că ai plecat. Mergi la un psiholog pentru câteva ședințe de „dezintoxicare".
Nu, nu e normal și cu siguranță nu toți băieții beau. Normal ar fi un pahar la masa, la câteva zile. Poate fi vorba de alcoolism in ce ai descris tu.
Din ce ai povestit, nu e vina ta. Faptul că bea singur e clar un redflag. Acolo e vorba de o nevoie.
La cat ai scris cred că ai inceput toamna trecută de scris și ai terminat acum
Eu ma mir ca ai acceptat cererea în căsătorie după doar 3 săptămâni și ca te-ai și mutat la el poți trai ani de zile cu un om și nu o să-l cunoști niciodată pe deplin in alta ordine de idei sper ca ai scăpat de acel specimen ca altfel nu pot să-l numesc și de asemenea sper din suflet sa te trezești la realitate și sa nu te mai împaci cu el din contra să-l ocolești cât de mult poți ca are probleme serioase omu. A și da e alcoolic nici un alcoolic nu va recunoaște ca are o problema!
Cred ca totul a decurs prea rapid, nu știu ce să inteleg din tot.
Pare doar un om trist cu probleme pe care nu vrea sa le recunoască, care se simte singur " de aia probabil și a ales sa stea cu tine", tipul într-adevăr este alcoolic, cine știe de când făcuse asta.
Bautura, țigările, dorurile etc - sunt lucruri față de care dacă tu te obișnuiești devine dependenta.
De la faza în care te dăduse afara trebuia sa pui stop, nu e ok deloc.
Și faptul ca ar alege liniștit bautura în locul tău și pentru simplu fapt ca tu nu poți sa trăiești într-o relație în care nu primești pic de afecțiune de la cel cu care ești într-o relație, știi vorba aia " nu te poți lupta singura cu morile de vant" ai dat tot ce ai putut, nu este de datoria noastră sa ii facem pe oameni mai buni, nu ai cum sa ajuți o persoana care nu realizează ca are nevoie de ajutor.
Sper ca le ai părăsit, blocat peste tot, a fost o lecție din care poți spune ca ai învățat :
Sa nu te mai grăbești cu astfel de decizii( măritiș) cunoaște omul un timp mai lung ( ani).
Sa nu accepți persoanele dependente de bautura, etc în viata ta.
Și care sunt reci, îți vorbesc ca la usa cortului și se cred superioare altora.
Imi pare rau ca ai trecut printr-o asemenea relatie. Nu facea asta din cauza ta, ca nu devii alcoolic chiar peste noapte. La inceput bea cu prietenii, pentru ca ii place gustul bauturii, ca sa uite de probleme, iar dupa un timp nu mai poate sa se abtina si apar semne fizice, ii tremura mainile sau se simte rau. Cei dependenti de alcool se ascund mai ales de cei care ii iau la rost si mint in ultimul hal.
Am avut surpriza sa mi se spuna ca trag la masea niste oameni pentru care as fi jurat ca sunt seriosi, integri etc. Nu e chestia ca e doar un obicei prost, daca nu se opresc sfarsesc rau, ori se imbolnavesc de ceva grav ori isi pun capat zilelor.
El poate a avut o perioada cand s-a gandit sa isi puna viata in ordine, de aceea s-a abtinut de la bautura si s-a apropiat de tine. Poate a avut ceva sperante si vise ca e mai simplu sa traiesti si ca in doi ii va fi mai bine, doar ca nu e chiar asa.
Cauta-ti de viata linistita, nu te mai gandi la el.