| anduta160 a întrebat:

as si eu o intrebare.de 2 luni nu mi-a venit ciclul:-s.am facut vreo 3 teste de sarcina toate imi ies negative dar oare care este cauza pentru intarziere, mi am facut programare la ginecolog dar abia saptamana viitoare ma voi duce, va rog dati mi niste raspunsuri. tankiu:-

Răspuns Câştigător
| mihaela_7915 a răspuns:

Sh surorii mele i s-a int la fel.sh ea era la fel de ingrijorata ca tine.la fel. a facut o gramada de teste dar nimic.sh peste 2 luni in sfarsit i-a venit menstruatia...nu a fos la ginecolog. ea avea un ciclu neregulat. oricum mergi la medic.iti urez scces sa nu fie ceva grav.sh ai grija de tine.pwpp

3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
O dereglare hormonală, chist ovarian, stres, răceală, etc.
Consultă medicul și un ecograf 4D.
Pa, pa.

| Emeraude a răspuns:

Daca ai ciclu neregulat, nu ar trebui sa existe motive mari de ingrijorare. Poate ai o infectie la nivel genital, nu stiu, nu ma pricep, nu vreau sa dau sfaturi eronate. Asteapta pana ajungi la ginecolog, este mai bine, poate vei primi aici niste sfaturi, iar ginecologul iti va da altul, iar tu vei ramane tot nelamurita.
Succes si iti doresc ca totul sa fie bine! Pupici

| didu48 a răspuns:

1.Stresul. O alta cauza a absentei menstruatiei este reprezentata de stresul emotional la care sunt supuse femeile in anumite momente ale vietii. Reducerea stresului duce de obicei la reaparitia menstruatiei normale.
2. Luarea unor medicamente. Contraceptivele (orale, implantabile sau injectabile), corticosteroizii orali, antidepresivele, antipsihoticele, hormonii tiroidieni, chimioterapia pot conduce la amenoree la unele femei.
3. Dezechilibrul hormonal. Sindromul ovarului polichistic este o forma frecventa a tulburarilor hormonale care duc la amenoree, precum si la alte semne si simptome, dintre care cresterea abundentei fluxului menstrual (menoragie).
4. Dezechilibrul nutritional. Absenta unei diete sanatoase, echilibrate si complete duce deseori la absenta menstruatiei. Acesta este cazul femeilor care sufera de tulburari ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie).
5. Exercitiile fizice intense, atletismul, sporturile si dansul pot provoca o amenoree.
6. Disfunctiile tiroidiene sunt o alta cauza posibila a intarzierii ciclului menstrual.
7. O boala cronica sau care persista mult timp duce la intarzierea ciclului menstrual. Odata ce organismul este complet refacut, fluxul menstrual reapare.
Am luat-o de pe net happy sper sa iti foloseasca