Zilele trecute ne-a fost prezentat un material despre avorturi... oribil. e crima curata
Stiu ca viata ta nu va mai fi la fel daca il pastrezi(vei avea multe bucurii, dar si multe greutati-asta depinde si de parinti si de tatal copilului) dar daca faci avort
Gandeste-te la copil.si o colega de-a mea a ramas in clasa a 8 a la 14 ani si a facut avort.in fiecare zi se gandeste la copil(de 3 ani)
Te rog nu devenii criminala la 17 ani, alege sa fii mama sau da-l sprea adoptie. Gandeste-te bine.nu e doar viata ta in joc
Toate cele bune :*
Sa imi zici ce ai hotarat te rog si sa mai vb :**
id : pofta_de.viata
>
Daca vrei sa vorbim pe mess da-mi un mesaj cu id-ul tau. Am trecut si eu prin asa ceva si sunt cu un an mai mare decat tine. Mi-ar face placere sa te ajut cu cateva sfaturi si cred ca e mai bine sa vorbim despre asta in particular. Ai grija de tine si astept un semn
Te pup
Bună.
La 17 ani îţi închizi viaţa cu un copil. El ce spune? De ce nu aţi aplicat nicio metodă contraceptivă, măcar pilula de a doua zi sau voi nu aţi dat importanţă?
Speriată trebuia să fii atunci, înainte de contact.
Sfatul meu? Personal aş întrerupe sarcina, nu aş fi prima sau ultima care face aşa ceva şi nici de gura lumii nu mi-ar păsa deoarece nu ea mă întreţine.
Vorbeşte cu prietenul şi părinţii şi găsiţi o soluţie de mijloc.
Sănătate şi protecţie!
Pa, pa.
Parintii tai stiu? Daca stiu pastreaza`l.stii ce patesc femeile care avorteaza, cand ajung in ceruri? documenteaza-te...lasa ca stiu eu fete care au ramas gravide din clasa a7-a si l-au pastrat...
Sti ca pretul unui prezervativ (unul singur) de fabricatie este 50 lei ? dar statul suporta cheltuielile din banii care ii dauparintii mei, ai tai si care o sa-i dau si eu cand o sa am un job...etc ca sa INVTATI SA FOLOSITI VOI PREZERVATIVUL!? a fost interesant cand si-a dat "drumul" in tine! a fost frumos? dar acume ce e frumos, ca iti distrugi tu viata sau ca iei o alta viata?
Cel mai bine pentru tine este sa faci avort NORMAL! dar trebuie sa te gandesti ca iei o alta viata!
ps. si schimba nickul "Cophil" ca numa copil nu esti la cate ai facut sau asa sunt copii din ziua de azi!?
Draaga nu te speria! O sa treaca daca nu te gandesti la ceva cu ce sa iti omori copilul! Esti insarcinata la 17 ani asta este nu e nimic de comentate aici!
Draga an cate luni esti avort poti sa faci doar pana la 2 luni el ce parere are stie de copil sau nu
Si eu am trecut ca tine asa doar ca eu aveam 15 ani mergeam pe 16 asaca lasa un id de mess si mai pove4stim id meu este belay_pantara
In primul rand parintii si tatal copilului trebuie sa stie. dupa, ar trebui sa realizezi ca daca il pastrezi nu ai o casa a ta, nu ai o familie in care sa creasca viitorul copil. daca il dai afara, va trebui sa stii ca risti sa nu mai ramai niciodata insarcinata(stiu cazuri)
in situatia asta chiar trebuie sa te consuslti cu parintii, degeaba tu l-ai vrea daca ei nu iti vor fi alaturi ca sa il cresti. e adavarat ca pe deoparte iti distrugi viata si a ta si a copilului pentru ca nu ai niciun viitor asigurat insa copilul ala nu are nicio vina ca parintii nu s-au protejat. bafta si de acum inainte sa folosesti prezervativ ca nu e foarte scump.
Buna.eu am ramas insarcinata in clasa 8 adica la 14 aproape 15 ani si l-am pastrat si am constiinta curata ca n-am omorat copilul.mai bine pastreazal, cerei ajutorul tatalui si parintilor.eu n-am avut parte de ajutorul tatalui ci doar al parintilor.
iti doresc multa sanatate si nastere usoara daca te hotarasti sal pastrezi
Mama, super oribil, nu mi-as dori sa trec prin ce treci u, urat rau, dar cea mai buna solutie cred ca e sa vb cu ai tai
ai 17 ani iubita. e o varsta in care sunt sigura ca numai un copil nu iti doresti. uite eu acum cateva zile eram speriata ca am ramas ca tot la fel am avut contacte neprotejate cu prietenul meu dar nu si-a dat drumu si din fericire astazi mi-a venit ciclul. off. eu zic ca sa vb cu prietenul tau sa ii spui ca ai ramas si ar trebui sa te sustina in asta si sa iti acorde tot sprijinul sau.stiu ca nu e usor am auzit ca atunci cand faci avort practic omori o viata din tine si ca mai esti si dureros. dar sunt sigura ca o sa treci peste. te pup ai grija de tine si eu zic sa te gandesti foarte bine la ceea ce vrei sa faci cu ...bebele tau:*
Tu ai vrut sa se intample asta?
Eu spun ca ar trebui sa faci avort.
Mama ta stie despre asta? Discuta cu ea si rezolva problema cat mai repede, caci timpu` trece repede si strica multe. Daca ea este mai severa si nu discutati mult sau pur si simplu tie frica, fa-ti curaj ca si cum ti-ai facut cand ai vrut sa faci sex.
Ai grija de tine si gandeste`te inainte sa faci vreo prostie! pa, pa!:*!
Ce poţi să faci? Întrerupere de sarcină, categoric. La 17 ani vrei să ai un copil? Ce o să faci toată viaţa? În viaţă trebuie să te distrezi, să faci multe lucruri care până acum nu le-ai făcut. Dacă o să ai un copil, asta cere foarte multă grijă, responsabilitate. Tu la 17 ani nu ai ce să oferi, şi plus că îţi neglijezi foarte mult familia, într-adevăr, nu e nici primul caz, nici ultimul.
Copii cu copii, trist.
Pa, pa
Oi scumpo. daca el vrea sa se casatoreasca cu tine atunci pastreazal daca nu fa avort esti prea tinara sa finisezi asa.nu te condamn asa sa primit
Si eu am patit asta.am lua pastila d a 2 a zi si tot degeaba...si eu am fost f speriata plangeam in contiuu a trebuit s afac intrerupere d sarcina. mama nu stia pana acum cateva luni.am vb cu ea. si a zis d acum s afiu mult mai atenta (si mama a trecut prin asa ceva)... vb cu prietenul tau si cu parintii tai(mai ales cu mama ta) chiar daca o s aiti fie rusine sau o sa t certe. s mai intampla uneori.
eu am folosit si prezervativ si s-a rupt.asta e
nu t judec ca stiu cum e.imi plac copii la nebunie si as vrea un copil. dar fa[tul ca trebuie sa nasc in sept anul asta excat la incepul clasei a 12 a m-a facut sa fac acel pas. o sa t simti vinovata si o s aiti dea lacrimile cand vezi o femeie insarcinata sau cu copii mici
gandeste`te bine si laege c e mai bine pentru tine
si inca un sfat: daca alegi s afaci intrerupere de sarcina mai bine du`te la un cabinet privat ca sa fii sigura ca nu t alegi cu o infectie ca nici nu e f scump aproximativ 3 -4mil si o sa iti dea ni sinte partile si probabil si anticonceptionale.
ai grija d tine si daca vrei o sa iti las id`u meu daca vrei s adiscutam(ti-l las p privat). t pup si astept sa vb mai multe p mess
Pai daca nu il vrei si posibilitatea. avorteaza
gandeste-te ca ai tot viitorul inainte pentru copii.
daca il vrei si ai tai nu-ti zic nimic...pastreaza-l
Eu nu as putea sa-l omor si l-as pastra. Mi-am inceput viata sexuala numai cand am fost convinsa ca sunt in stare sa-mi asum toate responsabilitatile ei, asadar niciodata nu m-am gandit sa-mi omor copilasul. Pana la urma, tu esti mamica lui si vei ramane asa toata viata ta. Tu alegi daca vei fi mamica unui copil mort sau a unui copil viu.
Ceaus Un bebelus e o bucurie in fiecare zi, viata o sa-ti ofere putere sa faci totul pentru el. Un avort e o durere de cap, multe fete intra in depresie dupa, declansandu-se un proces de maturitate rapida si lipsa de vitalitate. Solutia fiind nasterea unui alt copil, ca sa isi intareasca convingerea ca au ramas sanatoase.
Dupa avort de obicei relatiile se distrug, ramanand singuri cu remuscari. Oamenii tind sa protejeze femeile insarcinate, o sa ai ajutor din partea tuturor. Prietenul tau o sa accepte copilul, nu de la incept dar mai tarziu.
In schimb daca te decizi la avort o sa regreti dupa. Copilul nu o sa-l regreti niciodata.
Te afli intr-o situatie in care e greu sa iei o decizie... cel mai bine e sa discuti cu parintii. te vor certa dar asta e. sunt parintii tai si vor intelege la urma urmei. corinaelena17 iti las id-ul meu de mess daca vrei sa vb.
Pastreaza-l! Viata nu va mai fi la fel...dar nu omori o biata inimioara de copil...Mai bine tu si tatal si mama ta il veti creste frumos!