Durata sangerarii menstruale este influentata de diversi factori, cel mai relevant fiind cantitatea de endometru ce trebuie eliminata.Desigur, cantitatea de endometru este dictata de diversi hormoni (estrogeni, progesteron etc.), dar acestia pot fi influentati doar prin tratament hormonal, adecvat tie, recomandat de medic in urma analizelor specifice si nu cand deja esti in timpul menstruatiei.
In afara faptului ca ma indoiesc de faptul ca ai fost la endocrinolog si acesta a spus ca este ok sa ai cicluri neregulate (exceptii: ai 12-13 ani, ai nascut de curand, esti la premenopauza, sau medicul era Violleta2022), nu este indicat sa incerci sa opresti sangerarea menstruala.
In realitate, nici nu poti."Remediile" din exemplul tau sunt foarte utile si eficiente (mai putin compresele calde si baia fierbinte din motive evidente) in cazul stoparii sangerarilor/hemoragiilor, insa menstruatia contine doar mici cantitati de sange, scurgerile menstruale fiind compuse in principal din tesut endometrial.
Pe termen lung, ar trebui sa mergi cu adevarat la medic si sa iei in calcul tratamentul propus, deoarece lucrurile pot scapa de sub control si te poti trezi peste cativa ani cu afectiuni serioase ale aparatului reproducator, pe langa altele.
Pe termen scurt, daca tii neaparat sa faci sex, poti face si in timpul menstruatiei, daca iubitul tau nu are o problema cu asta (unii oameni sunt sensibili in ceea ce priveste sangele), sau puteti avea momente de neuitat si in alte moduri, care includ sau nu sexul.Intimitatea nu include neaparat penetrarea vaginala.Totul e sa fiti deschisi si creativi
Ideea este ca am o boala tiroidiana autoimuna (Hasimoto), insa totul este foarte bine, mi-am facut recent analizele, au iesit mult mai bine decat inainte deoarece am urmat un tratament de 3 luni cu seleniu. Menstruatia neregulata in cazul meu este normală. Mersi mult de sfat, oricum!
Nu este normal ca o femeie sa aiba cicluri neregulate, in sensul ca acestea sunt produsul unor dezechilibre hormonale, ceea ce ai si confirmat.Nu poate exista o femeie perfect sanatoasa care sa aiba cicluri neregulate asa, pur si simplu.Asta am vrut sa spun, in momentul in care am scris ca ma indoiesc ca endocrinologul a confirmat ca ar fi totul in regula.
Tiroidita Hashimoto se poate tine sub control cu tratament bazat pe levotiroxina, iar in cazuri mai grave, se poate adauga si liotironina.
Nu se poate vindeca, dar nu inseamna ca trebuie sa te dai batuta, din moment ce exista tratament care sa iti echilibreze functiile organismului.Medicul tau ar trebui sa te sfatuiasca in acest sens din moment ce este extrem de important sa se echilibreze nivelurile de T4 (si T3 daca e cazul), astfel incat sa echilibreze implicit si celelalte functii dependente de acest hormon si pentru a evita sau minimiza riscurile complicatiilor si dezvoltarii unor afectiuni secundare.
Desigur, este alegerea ta, dar am senzatia ca esti foarte tanara si ar fi pacat sa regreti, peste cativa ani, ca nu ai luat deciziile cele mai corecte privind sanatatea.
Numai bine si sper sa iei cele mai intelepte decizii!
Salut! Eu am avut ciclu neregulat si aproape deloc (gen imi venea o data pe an prin august) timp de doi ani. Asta intre 17-18 ani. Si era totul in regula. Daca vrei un secret, nu pentru o zi, doua, incearca sa mananci cat mai vegetal.
P.S. Vezi aici. Tanti asta nu e medic dar sa stii ca si medicii spun ca mancatul vegan poate reduce pana la 0 ciclul menstrual.
https://ligiapop.com/2017/11/28/menstruatia-este-chiar-necesara/
Cam multă bătaie de cap. Lasă să decurgă totul in mod natural, nu așa pe repede inainte. Și toate asta pentru că ai făcut tu o promisiune pentru exact ziua de vineri.
Mario1996 întreabă: