anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

as vrea sa va intreb dar va rog sa nu radeti... am nevoie de sfatul vostru(va rog sa nu imi spuneti sa discut cu mama caci nu pot e plecata din tara)... am impreuna cu iubitul meu 2 ani si 6 luni acum o luna si jumatate mi-am inceput viata sexuala (mentinez am 19 ani ). Ideea e ca nu suport prezervativul iar anticonceptinalele nu le iau pentru ca me frica sa nu ma ingras... asa ca o facem neprotejat( dar el nu ejaculeaza in interior niciodata ) pentru ca avem incredere unul in altul si avem ganduri serioase... dar problema e ca luna trecuta mea venit menstruatia normal doar mea venit mai devreme cu 2 zile adica pe 26 august insa luna asta mi-a venit acum pe 16 sept si nu a curs decat putin? exista riscul unei eventuale sarcini? si mai ales se poate ca asa de repede sa am ciclu peste sarcina? sau e doar o dereglare hormonala... Va multumesc

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E foarte posibil sa nu fie menstruatie ci o sangerare de nidatie, de fixare a sarcinii. Inteleg ca sarcina n-ar fi o problema pentru voi, deci deocamdata nu-ti face griji. Mai asteapta cateva zile si fa-ti un test de sarcina din urina de dimineata. Apoi mai asteapta vreo 5 zile si fa-ti altul, tot din prima urina de dimineata. Dupa acesta, indiferent de rezultat, du-te la ginecolog.

cami
| cami a răspuns:

Ziua mea n-a venit inca laughing. Da, exista riscul sa ai sangerari peste sarcina, dar cel mai bine fa-ti un test. Nu-i chiar atat de scump.

| M.J. a răspuns:

E posibil ca acea menstuatie de care sp u, sa fie peste sarcina... a curs putin si probabil era si mai inchisa la culoare, fa-ti un test de sarcina peste o saptamana...si ca sa scapi de teama ca te ingrasi daca fol anticoncepioanale, du-te la 1ginecolog, iar el va sti ce fel de anticon sa iti recomande

| rozalia25 a răspuns:

Poate fi si o dereglare hormonala. Sarcina se cunoaste abia dupa 2 saptamani de la actul in sine. Cel mai bine e sa faci un test de sarcina, si daca e negativ sa mergi la un ginecolo/endocrinolog. Exista si riscul de alte boli mai serioase, asa ca un test Papa Nicolau nu ar strica. Cat despre anticonceptionale deregleaza menstruatia, intreg sistemul hormonal, asa ca sunt anti. Mai degraba un ceai de coada soricelului care regleaza ciclul si metoda calendarului.

| Instinkt a răspuns:

Testu de sarcina rezolva dilema

| annda a răspuns:

Testu de sarcina rezolva dilema. Du-te la ginecolog sa-ti recomande niste anticonceptionale si n-o sa te ingrasi. Si oricum mai bine pui 2-3 kg decat un bebe. laughing

| purelove a răspuns:

Mai... hai sa fim serioasi adica... ce sarcina daca zici ca ti-a venit? chiar si putin, dar a fost... cand e sange nu stiu cum ar mai putea fi sarcina... poate e o dereglare... daca vrei poti sa incerci sa iti faci un test de sarcina, desi sunt aproape sigura ca va iesi negativ... ah... si incearca sa gasesti o metoda de a va proteja... bafta!

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai mie luna trecuta mi-a dat unul un pumn in nas si mi-a venit. da luna asta nu mi-a venit deloc. oare de asta ma doare capul? sau e lipsa sex? ca eu sunt baiat, si pe unde sunt prost platesc, da...sa plateasca si altii.

| Ancutza_6190 a răspuns:

Se poate sa ai doar o dereglare menstruala, dar sa stii ca, chiar daca faci neprotejat si nu ejaculeaza in tine, inainte ca el sa se termine penisul lui emana un lichid care poate contine si el spermatozoizi.Asa ca ai multa grija ce faci si gandeste-te bine.

| raluk20 a răspuns:

Pt a lua anticonceptionale nu trebuie sa mergi neaparat la ginecolog. poti merge impreuna cu pr tau la un cabinet d planing familial unde iti vor lua sange dintr-un deget sa iti faca o analiza si iti vor da anticonceptionalele potrivite pentru u pentru a nu t ingrasa d la ele, si multe alte sfaturi care probabil k acum iti vor fii d folos. exista o metoda care nu stiu daca ti-as recomanda-o dar decat un posibil avort mai bine... este o injectie care se face in prima saptamana dupa data in care trebuia sa-ti vina ciclul... nu stiu exact d unde se poate procura... dar stiu o prietena care a facut-o prin medicul ginecologinsa exista riscul d a nu mai putea avea niciodata copii straight face. e nasol dar decat un avort... care e un pacat f mare... Fetelor... treziti-va la realitate... Dumnezeu ne-a dat viata sa o dam nu sa o luam... copilul nu are nici o vina... singurii care au vreo' vina suntem noi... ca nu suntem atenti...