anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! As vrea sa va spun mai pe scurt povestea mea ...Am o relație cu un băiat de 8 luni, ne iubim foarte mult și nu putem sta despărțiți, doar că ai mei nu au fost de acord cu el de la început și au făcut tot posibilul sa ne desparta.De ceva timp,am aflat că sunt însărcinată cu el,au aflat chiar și părinții mei,care au spus că mă vor ajuta sa cresc copilul și să îmi termin și studiile,insa mi-au interzis să mai ies cu el sau sa mai vorbesc cu el și mă țin doar in casa,mă sună și mă urmăresc mereu,iar atunci când se va naște copilul vor să pună linie in dreptul tatălui.El tine foarte mult la mine,cu tot că are o situație materială proasta și nu prea are cu ce sa ma ajute, însă își dorește să fie alaturi de mine.Ce mă sfătuiți să fac? Nu vreau să renunț nici la copil, dar nici sa mă despart de el.

12 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Ce varsta ai? Copilul pe care il nasti are dreptul si la mamă si la tată deci parintii tai exagereaza ca vor in dreptul tatalui sa puna linie, lasa l pe tatal lui sau a ei daca vei face fată, sa aiba grija de copil 18 ani este obligat sa plăteasca pensie alimentara, adica tu te chinuiesti cu sarcina cu nasterea si după pe el va durea in cot daca el nu va fi trecut in certificatul de nastere al copilului ca tată, si chiar daca ar fi trecut daca el este un om de nimic nu o sa il ajute niciodata, dar daca prietenul tau te iubeste asa cum sustii el trebuie sa fie responsabil de cresterea copilului impreuna cu tine voi doi, el stie ca esti insarcinata? Si ce a spus sa bucurat? Sarcina usoara in cate saptamîni sau luni esti insarcinata?

| Marya125 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Am 18 ani și sunt însărcinată în 9 săptămâni...Da, el s-a bucurat și chiar își dorește mult copilul, dar ai mei consideră că nu este responsabil sa îmi ofere ce am nevoie pentru că nu are bani, servici și mai are și probleme cu legea.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Marya125):

Multi inainte, esti foarte tînără, important este ca tu si prietenul tau sa va iubiti lasa i pe parinti sa spuna ce vor, tu si prietenul tau veti creste copilul nu parintii tai, asa ar trebui sa fie voi sa va cresteti copilul ca altfel daca prietenul tau se desparte de tine te lasa si cu un copil pe csp o sa ai mare scandal cu ai tai ca doar te au si avertizat in privinta lui ca este iresponsabil.

| Violleta2022 a răspuns:

Sunteti amandoi majori dar infantili, fiindca ati facut sex neprotejat, fara sa va pese ca poti ramane gravida, ca poti avea un copil dar nici unul nu aveti casa, masa, bani sau cu ce sa va intretineti, situatie in care ajungi sa depinzi de parinti sau sa faci avort. Cum de s-a ajuns aici?
Despre ce studii vorbesti? Sunteti inca elevi de liceu?

| Marya125 a răspuns (pentru Violleta2022):

Eu mai am un an de liceu, el nu mai face școală demult.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu renunța la copil. Și nici la el.

| helpforyou a răspuns:

Daca si tatal copilului este major, atunci amandoi decideti care este destinul vostru in viata.
Desigur ca este important sprijinul parintilor tai. Dar asta o pot faci si daca voi va intemeiati propria familie. De acum sunteti 3. Indiferent de ce iti spun parintii tai. Asta nu se poate sterge faptul ca sunteti parintii acestui copil.

Nestiind in totatlitate motivele parintilor tai, te sfatuiesc sa vorbesti cu ei si sa alegeti impreuna calea de urmat. Ei te vor ajuta si daca tu decizi sa ramai cu tatal copilului/

Suicces.

| Marya125 a răspuns (pentru helpforyou):

Ei vor să mă ajute, doar cu, condiția să mă despart de tatăl copilului.Și da, suntem amândoi majori.

| helpforyou a răspuns (pentru Marya125):

Am vazut ca te conditioneaza de aceasta despartire.
Trebuie sa ai o discutie cu ei, sau prima data cu unul dintre ei (cel care este mai maleabil) in care sa spui ca nu este in regula aceasta conditionare. Cand iubesti o persoana o iubesti neconditionat. Le poti da exeplul lor care te iubesc in continuare chiar si in aceasta situatie de exceptie. Asa cum ei te iubesc pe tine, si voi in calitate de parinti va iubiti copilul si va doriti sa il cresteti impruna in cele mai bune conditii. Iar tu le ceri ajutorul si sprijinul tocmai pentru a reusit sa ii oferiti cele mai bune conditii copilului. Iar asta presupune ca ambii parinti sa fie prezenti inviata de zi cu zi a copilului.

Iti tin pumnii. Succes.

| OmBanal33 a răspuns:

Avort, rapid, cat se mai poate.

| dariaflorina a răspuns:

Eu daca as fi pusă în postura sa aleg, sincer, as pleca cu el, nu merită să fie părinții tăi aleși. Eu l as alege pe el, părinții tăi fac o greșeală imensa, te rănesc și mai mult. O sa ramai cu acest regret mult timp daca te desparti de el. Le poți spune să aleagă, ori sunt de acord sa fi cu el ori pleci. Daca nu te înțeleg clar nu merită să rămâi langa ei

| mariustanase96 a răspuns:

Iti inteleg frustrarea, nu mi se pare normal ca parintii sa nu incerce macar sa acorde o sansa unei posibile iubiri adevarate. Totusi, incearca sa gasesti un baiat putin mai in varsta de 8 luni.