| Denisaa1235 a întrebat:

Buna, asa cum la o sarcină normala menstruația este absentă pe toata perioada sarcinii, la o sarcină ectopică cum este?

12 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Menstruatia este absenta, dar intr-o sarcina ectopica pot sa apara sangerari anormale cauzate de traumele provocate la nivelul tesuturilor unde s-a implantat zigotul.

| Denisaa1235 explică (pentru Floridori):

și sângerările anormale sunt diferite fața de menstruație?

| Floridori a răspuns (pentru Denisaa1235):

O femeie care isi cunoaste corpul, ar trebui sa faca diferenta intre menstruatie si o sangerare anormala...

Da, dar nu am avut niciodata sângerări anormale pe langa cele menstruale atunci cand trebuia sa vina, de aia am intrebat. Macar sarcina ectopica se poate vedea ca la o femeie cu o sarcina normala? pentru ca din moment ce embrionul nu se implantează in uter, bănuiesc că nu poate să crească

Celulele zigotului se inmultesc la fel de rapid (uneori mai rapid decat in conditii normale), dar nici embrionul si nici sarcina nu sunt viabile.
Tocmai pentru ca exista o crestere a zigotului/embrionului, este necesara o interventie chirurgicala pentru a inlatura sarcina ectopica, astfel incat sa nu se ajunga la complicatii precum: rupturi de organe, hemoragie, septicemie, deces etc.

Daca imi permiti, tu de ce banuiesti ca ai fi in aceasta situatie?

Am pierderi de memorie din cauza traumelor din copilarie, am fost la psiholog da nu despre asta o sa vorbesc, și sincer luna februarie de anul trecut e ca si cum nu a existat pentru mine, nu-mi amintesc ce am facut, stiu ca am stat cu multi baieti, si am bănuieli ca as fi facut ceva cu unu din ei si ca mi-as fi pierdut virginitatea pentru ca in perioada aia, baiatul de care eram îndrăgostită m-a refuzat și am bănuieli ca probabil as fi facut o chestie de genul la nervi. Stiu doar ca e posibil sa-mi fi venit menstruația la inceput de februarie, poate chiar si pe 9-10, iar pe 1 martie a venit urmatoarea. Deci nu-s sigura daca am facut ceva din moment ce menstruația nu a venit cu intarziere. lunile astea am inceput sa am probleme cu ovarele, in sensul ca inca ma inteapa, am fost la ginecolog si din ce a zis el ca vede, era un chist de vreo 4 centimetri pe ovarul drept. Am luat anticonceptionale vreo 2 luni, tura urmatoare cand am mers la el mi-a zis ca s-a diminuat dar totusi înțepăturile nu prea au disparut. Am secreții maronii, nu albe cum trebuie sa si fie normal. Am înțepături vaginale pe care sincer le aveam si cand eram mica, dar asa probleme cu ovarele nu am avut niciodata pana anul trecut. La ovulatie pe mine nu ma doare nimic. Stiu ca sună dubios dar pur si simplu nu-mi amintesc nimic din ce am facut in februarie ca sa nu ma mai stresez ca ar putea sa fie o sarcina ectopica (din moment ce burta nu a crescut in asa fel incat sa-ti dai seama ca e ceva neregula, si nici nu am un abdomen plat ca sa pot sa-mi iau gandu de la asta) sau o boala/infectie cu transmitere sexuala

Daca ai fi avut o sarcina ectopica formata in februarie, ai fi ajuns cu cateva luni in urma la urgente, sau in cel mai rau caz, daca nu ai fi ajuns sa ai o interventie chirurgicala, ai fi fost deja moarta.
Exclus!

Ai fost la medic, acesta ti-a confirmat care este problema, deci ar trebui sa te concentrezi pe tratarea ei. Daca nu ai incredere ca este verdictul corect, poti cere opinia altui medic oricand doresti, dar este exclus sa vorbim de o sarcina ectopica formata cu un an in urma.Asa ceva nu exista...

Deoarece ai teama ca ai putea suferi de o BTS, comunica-i asta in mod sincer si deschis medicului ginecolog. Spune-i si motivul pentru care ai aceste temeri, iar acesta, daca va gasi corelatii intre simptomele tale si o posibila BTS, te va indruma sa faci analize si daca se va dovedi ca exista ceva, iti va prescrie tratament.

Cat despre celelalte probleme, daca te simti vulnerabila la nivel emotional, ai sau ai avut pierderi de memorie si nu iti gasesti echilibrul psihic, recomand un medic psihiatru.Ia-ti inima in dinti si incearca! Nu ai nimic de pierdut si este foarte posibil sa te ajute sa te simti mai bine, daca te va diagnostica in mod corect si iti va prescrie tratament.

Am mers ieri la spital, am mai facut o ecografie la ginecolog, am facut si un test de sange/urina iar pe foaia de externare scrie ca am fost diagnosticata cu infectie urinara, corp galben si chist ovarian (de chist stiam, mi-a zis ginecologul ca acum e în stânga unul) dar nu stiu exact ce e un corp galben, pe net scria ca are legatura cu sarcina

Dupa fiecare ovulatie, dupa desprinderea ovulului din foliculul ovarian, in foliculul de Graaf, se formeaza un corp galben, numit si corp luteal.
In cazul in care ar avea loc fecundarea ovulului, corpul galben va avea functia glandulara de a secreta progesteron, unul din hormonii necesari mentinerii sarcinii.Corpul galben este prezent dupa fiecare ovulatie.

Prezenta corpului galben la un examen imagistic, indica doar faptul ca ovulatia tocmai ce a avut loc.

Deci daca corpul galben a fost prezent acolo, inseamna doar ca am fost la ovulatie, nu?
Azi mi-a venit menstruația asa cum trebuia sa-mi si vina din moment ce luna trecuta mi-a venit pe 26. nici nu stiu de ce ma îngrijorez asa tare de o sarcina, uneori sunt foarte paranoica

Da, corpul galben este vizibil dupa ce se elibereaza ovulul si pana cand apare menstruatia, adica 14 zile.

Nici eu nu stiu de ce te ingrijorezi asa tare.Chiar nu ai motive reale in cazul de fata.Relaxeaza-te si fii fericita!

| helpforyou a răspuns:

"4. Sarcina extrauterina. O sarcina extrauterina este o situatie destul de grava care poate provoca sangerari asemanatoare cu cele din timpul unui flux menstrual. Acest lucru se poate intampla atunci cand ovulul fertilizat este implantat intr-un alt organ sau intr-o alta zona decat in uter - de obicei in trompele uterine. Deoarece nu exista suficient spatiu pentru cresterea embrionului se poate produce lezarea organelor sau moartea. Daca aveti crampe combinate cu sangerare in primul trimestru de sarcina, este important sa anuntati medicul."

https://m.sfatulmedicului.ro/......cina_10870

Întrebări similare