| anamaria2g8 a întrebat:

Aseara am avut contact sexual cu iubitul meu...nu ne-am protejat. Din cate spune el nu si-a dat drumul "in mine" dar ca sa fiu sigura cum as putea sti daca nu am ramas sau daca da, si in caz ca da, ce as putea sa iau sa nu rămân?

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In primul rand ar trebui sa stii daca ESTI sau NU in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual, fiindca sarcina poate lua nastere/se poate forma NUMAI/DOAR in cazul in care sperma a ajuns in vagin in 1 sau in toate cele 3-5 zile care apartin de aceasta perioada fertila. Daca sexul de aseara aavut loc intr-o zi din afara PERIOADEI FERTILE in acel caz chiar si daca sperma a fost ejaculata IN VAGIN, formarea sarcinii este IMPOSIBILA in proportie de peste 98%. si in proportie de 100% daca sexul a avut loc intr-o zi care este situata cu 8-10 zile inainte de viitoarea menstruatie. In cazul in care NU esti sigura te prezinti la ginecologie si medicul iti va calcula foarte precis si sigur daca exista posibilitatea de a se forma o sarcina si NUMAI/DOAR in acel caz iti va recomanda sa folosesti pastila contraceptiva. Necesitatea sau inutilitatea folosirii pastilei de-a 2-a zi in acest caz o poate stabili doar medicul ginecolog. Folosirea pastilei de-a 2-a zi dupa ureche ar reprezenta o grava si crasa IRESPONSABILITATE. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Ia de urgenta pastilă de a doua zi, pentru a fi sigura ca nu ai rămas gravida.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Sa-i pui numele meu; sau sa iei "pastila de a doua zi.

| 90210 a răspuns:

Pastila de a doua zi. Data viitoare foloseste prezervativul