| EvaTramell a întrebat:

Aseară am făcut dragoste cu prietenul meu neprotejat dar desigur ca nu s-a terminat în mine. Eu iau de aproape 2 luni anticoncepționale yasmin. Nu rămân însărcinată nu? Sincer nici astea nu mai am încredere! Dacă iau anticoncepționale nu o sa rămân însărcinată. Menstruatia am avut săptămâna trecută happy. Mulțumesc!

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Anticonceptionalele administrate corect (la indicatia ginecologului, mereu la aceeasi ora, fara asocieri cu medicamente care le scad eficienta) ofera o protectie foarte buna, de cam 98, 5%-99%. Doar prezervativul ofera o protectie mai buna (daca e folosit corect). Siguranta 100% nu exista, doar abstinenta este sigura 100%.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Apropos, faptul ca nu ejaculeaza în vagin nu îmbunătățește absolut deloc protecția, riscul este exact același fie că ejaculează, fie cp nu. Așa ca nu exista nici un motiv să apelați la această amnevră, care în situația data este inutilă dar rămâne extrem de frustrantă, pentru amândoi (probabil mai mult pentru el).

| corbulalbrosu a răspuns:

Protectia oferita de metodele bazate pe administrarea de hormoni sunt cele mai eficiente deoarece asigura un grad de protectie impotriva formarii unei sarcini de peste 99, 3-99, 4%. O protectie si mai mare/superioara este asigurata de implantul subcutanat sau inelul intravaginal pe baza de hormoni. In valori absolute cel mai mic grad de protectie este oferit de prezervativ a carei eficienta este de doar 84% ca medie calculata pe baza mai multor studii efectuate pe plan mondial. Este dovedit si in urmatorul material : ""Și totuși unele fete ramân însărcinate

Știți că puteți să folosiți prezervativul și totuși puteți să ramaneți însărcinate? O varietate de studii a arătat că prezervativele au o rată de ețec anuala cuprinsa intre 10% si 30% in prevenirea sarcinii. Ati stiut asta? """ http://www.alegeviata.org/? page_id=246
Poti fi foarte linistita fiindca practic esti foarte bine protejata in cazul administrarii corecte a pastilelor AC. Multa sanatate.

| Emilian65 a răspuns:

Daca iei anticonceptionale, de ce iti faci probleme de sarcina? Anticonceptionalele sunt protectoare de sarcina la fete, precum prezervativele la baieti.

| sofisis a răspuns:

Si daca sunt ardeleni si au casa rotunda? Ce se face? Unde ejculeaza?