Sânii "tari" ( tensionaţi ) şi dureroşi reprezintă simptome premenstruale - acestea apar cu 3-7 zile ( sau chiar mai RAR cu 10 zile ) ÎNAINTE de venirea menstruaţiei!
Deci, în următoarele zile TREBUIE să-ţi vină menstra!
Da, pot fi dureri de crestere, daca nu ai trecut de 18 ani. Daca ai mai mult de 18 ani, mergi la un consult medical.
Am 15 ani si jumatate... si am menstratie de 2 ani... si am trecut deja de perioada aia!
... care perioada? Ma refeream la cresterea sanilor. In Inaltime nu prea mai ai de crescut, daca ai deja de 2 ani ciclu menstrual. Sanii insa mai pot creste. Si te mai pot durea si sa se umfle putin ca parte a sindromului premenstrual.
Sunt si alte posibilitati, mai putin probabile in cazul tau: tulburari hormonale, care produc o mastopatie chistica difuza (dar ai avea si alte simptome asociate), sau o eventuala sarcina, daca ai facut sex neprotejat in perioada fertila a ciclului menstrual (in cazul asta venele de pe sani devin foarte vizibile, sub numele de retea venoasa de sarcina). Dar impresia mea (desi nu este absolut exclus sa ma insel) este ca nu ti-ai inceput inca viata sexuala. Iti poti permite sa mai astepti, la varsta ta.
Sanatate si virtute!