| User165o1 a întrebat:

Bună! Astăzi s-au dat simulările la romana... la exercițiul 8 de la B., unde trebuia sa corectăm o propoziție, scria "harnici și silitori". Eu am scris doar "harnici" gândindu-mă că este un pleonasm. Oare am scris bine? Sau era altă greșeală acolo, pe care nu am observat-o?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca te uiti in DEX la Silitor scrie ca este sinonim cu harnic. Asa ca n-ai gresit.
SILITÓR, -OÁRE, silitori, -oare, adj. Care își dă silința, care depune toate eforturile; sârguincios, harnic. ♦ (Reg.) Grăbit. – Sili + suf. -tor

| User165o1 explică (pentru Salontanul):

Mulțumesc frumos pentru ajutor!

| Salontanul a răspuns (pentru User165o1):

Multumesc si eu pentru apreciere!

8 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Mă tem că alta era eroarea. Dacă nu scrii exact care era fraza, nu avem cum să știm sigur.

| User165o1 explică (pentru mihai69):

Fraza era asta: "A-ți putea găsii, câți mai mulți tineri harnici si silitori care sa-i implicați în proiectul referitor la istoria universală."
Iar eu l-am corectat scriind: "Ați putea găsi cât mai mulți tineri harnici pe care să-i implicați în proiectul referitor la istoria universală."

| mihai69 a răspuns (pentru User165o1):

Dacă nu omiteai "și silitori", era perfect.

| User165o1 explică (pentru mihai69):

Problema este că exercițiul avea 6 puncte și normal este să fie 6 greșeli acolo, nu 5...

| Motanul12 a răspuns:

Ai gresit categoria User ul meu

| User165o1 explică (pentru Motanul12):

Bă, crede-mă că am pus la cu totul alta categorie, dar TPU mi-a schimbat-o... laughing