Nu, deoarece as strica ceva frumos care probabil tine toata viata pe o chestie de scurta durata.
Sincer nimic nu tine toata viata . O fi frumos acum dar mai tarziu poate isi va gasi pe cineva sau si tu poti sa intalnesti o persoana si sa nu mai ai nevoie de el/ea.
Nu e deloc ok sa lasi loc de mai bun, cand incepi o relatie.
Pe ideea asta, te vei recasatori de 30 de ori, si vei avea copii depresivi. Cu nume de familie diferite.
Fiecare am avut iubit / iubita in decursul timpului de cand ne cunoastem si ea inca are o relatie si ne intelegem perfect. Nu ma deranjeaza / nu o deranjeaza acest fapt. Prieteni cu beneficii mi se pare aiurea. Bun faceti sex si? cand cineva va avea o relatie, va deveni complicat. Cel putin eu nu as putea sa fiu cu o femeie care ar fi fost galeata prietenilor ei.
Ma rog depinde si de mentalitate. Eu zic ca o sa tina toata viata, stiu ce simt pentru ea si stiu ce simte ea pentru mine. Nu vreau sa stric ceea ce este intre noi
Eu credeam ca aceste relati tin mai mult sau ca iubirea apare in timp, din pacate fata te baga in zona prieteniei de acolo nici 7 preoti in frunte cu daniel nu te scoate, am tinut post negru, mam rugat la cei 370 de sfinti din calendar,degeaba am saruro si pe proteasa tot degeaba, jesus mi-a dat semne am intrat pe net am aflat ca cu o relatie de prietenie cu atat sa deveniti iubiti e sf, asa ca am abandonat ideea, am citit ca britney a incercat fiind beata rau de tot cu amicul ei din copilarie, sa si casatorit asa ametita era, asa ca nu, daca nu ma place din prima adio iubita mea in next life vom fi pe vechi impreuna
Daca se intampla, aia e.
Niciodata nu mi-am 'controlat' sentimentele in felul asta.
In plus, am prietene destul de mistoace.
O relatie intre 2 foarte buni prieteni se poate termina in multe feluri(spun din experienta): Cazul1, in care unul dintre ei nu are sentimente de iubire fata de celalalt, acest caz se poate termina in relatii cu beneficii, cel mult. Caz2, in care amandoi simt ceva pentru celalalt, si se creeaza o relatie foarte misto.
Da, relațiile "friends with benefits" sunt relațiile mele preferate în momentul de față. Și pot să-ți spun că functionează perfect și oferă satisfacții pe măsură, chiar dacă unii se îndoiesc de asta.
Clar nu e ceva de perspectivă, dar e ceva cu care te poți recupera perfect după o mare decepție.
Deci tu vrei sa spui ca daca ai o prietena mai buna nu ai vrea niciodata o relatie cu ea? Ai folosi-o numai pentru sex pentru ca la asta se rezuma friends with benefits.
Păi nu prea e așa. "Folosința" e reciprocă, nu doar de o singură parte.
Și ce relație ai putea să vrei? Nu e suficient că petreci timpul împreună în cel mai plăcut mod și faci si sex?
Ce ai în plus într-o relație "clasică"? Exclusivitatea?
Dreptul de a-i face mâncare și de a-i spăla rufele? Dreptul de a-l trimite să bată covoarele? Dreptul de a vă face program unul altuia și de a vă controla unul pe altul? Nu, mulțumesc.
Și prietenia cu beneficii reprezintă și ea un anumit tip de relație acceptată de ambii parteneri. Și pot să-ți spun că, după părerea mea, e cel mai relaxant tip de relație.
Bineînțeles că nu e pentru oricine. Dacă nu înțelegi și nu accepți că partenerul nu e proprietatea ta, că n-ai nici un drept asupra lui și că ceea ce se întâmplă, se întâmplă numai liber consimțit din partea amândurora, n-ai nici cea mai mică șansă în așa ceva.
Probabil e greu de înțeles, dar e și mai greu de explicat. Cum am mai spus-o, e ca și când ai încerca să-i explici unui orb ce e culoarea roz.
fiecare cu parerea lui nu te judec si nu spun ca a fi prieteni cu beneficii e ceva rau doar ca vine un moment in viata cand trebuie sa treci la un alt nivel. Timpul trece, nu o poti tine la nesfarsit asa. Nu mi se pare ceva gresit ca ambele persoane dintr-un cuplu sa participe la treburile gospodariei, daca doar unul o face atunci normal cine ar fi de acord sa stea cu o astfel de persoana. Nu stiu in ce relatie topsica ai fost de spui ca " se controleaza unii pe altii".
Am spus că "se controlează unii pe alții" pentru că așa se întâmplă de regulă, nu numai în relațiile toxice. Fiecare vrea să știe în orice moment unde e celălalt și ce face. Nu mai există timp personal, doar pentru tine, pentru că nu mai există "eu", există doar "noi".
Și mai vin unii, aici pe site, cu zeci de ani de căsnicie în spate, care numai ei știu câte au îndurat și prin câte au trecut, și într-o ipocrizie inimaginabilă ne explică că "unde dragoste nu e, nimic nu e".
Aia e dragostea adevărată după niște ani. Să mori pe metereze. Să fi dispus să suporți orice rahaturi, să-ți sacrifici majoritatea dorințelor și visurilor personale, să tragi ca boul la căruță să-ți crești copii, etc.
Pentru că sistemul te vrea prost. N-ai voie să faci altceva decât ceea ce fac toți. Viața trebuie să aibă un rost. Și rostul nu e să străbați Japonia pe jos, nici să stai în hamac la umbra unui palmier în Miami Beach cu o bere în mână. Rostul e să muncești ca sclavul zi de zi, să te însori/măriți, să faci copii, să-i crești și să fi ferm convins că asta înseamnă fericire și o viață împlinită.
Cu ultima parte sunt de acord cu tine.
Nu. De ce? Pentru ca are deja prieten, plus ca mie nu imi place de ea in felul ala. Imi place doar ca prietena.
Tu te referi la o relatie sexuala? Nu se stie niciodata cand din prietenie se ajunge la iubire. Am o asemenea experienta.
Da, eu am o relație cu cel mai bun prieten si e foarte drăguț pentru ca deja ne cunoastem foarte bine, cu bune si rele. Intr-adevar la inceput e putin ciudat, insa pe parcurs chiar e frumos.
anonim_4396 întreabă:
anda1313 întreabă: