In cazul in care sunt respectate intrutotul fara nicio abatere de la instructiunile precizate de producator in prospectul pastilei AC, in privinta modului de administrare a pastilelor AC, protectia contraceptiva garantata este apropiata de 100%. NU am auzit ca vreodata sa fi ramas insarcinata vreo femeie care a folosit pastila AC asa cum este specificat in prospect, adica in fiecare zi mereu exact la aceeasi ora (cu o abatere in +/- de 15-30 minute maxiam). Daca se procedeaza in felul descris, sau este folosit inelul hormonal intravaginal NuvaRing (varianta moderna a pastilei AC) atunci in mod garantat formarea sarcinii este practic eliminata intr-o proportie de peste 99, 9%, adica foarte apropiata de 100%
Nu există metodă contraceptivă sigură 100%! Doar montare de sterilet sau legarea trompelor!
Deci, da există și aceste excepția de sarcină, chiar dacă se administrează pilule contraceptive!
Un test de sarcină poate clarifica situația!
Eu nu am intalnit cazuri printre cunostintele mele sa fi ramas insarcinata cineva cu anticonceptionale, in schimb am aflat de o tipa care a luat pilula de a doua zi si a ramas