anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Azi e a patra zi de ciclu și deja nu mi mai vine asa tare... Doar mai spre maro culoarea. Normal mâine e ultima zi. Dacă fac dragoste și încep sa iau mâine la 7:30 seara anticoncepționale și fac dragoste înainte și dacă facem neprotejat risc sa rămân?

16 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca este prima folie de contraceptive, ea trebuia inceputa din prima zi de menstruatie. Daca o incepi din ultima zi, nu va avea efect contraceptiv in prima luna, risti sa ramai insarcinata daca faci sex neprotejat.
Daca ai luat contraceptive si luna trecuta, iar acum incepi o noua folie, dupa pauza de 7 zile, esti protejata (inclusiv pe durata pauzei).

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Iau din 8 mai. Le iau pentru ca am endometrioza și am un chist de 4.30 cm. Iau Karissa. Si daca o sa fac mâine de exemplu și nu folosesc protecție și lasă în mine dr exemplu risc sa rămân?

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, atata timp cat le iewi corect, esti protejata permanent

Chiar dacă mi s-a zis ca am endometrioza și nu pot face copii îmi e frica...

Esti protejata de contraceptive, riscul de sarcina este extrem de mic, nu ai motive de teama. Daca nu iti poti asuma faptul ca orice act sexual are un risc de sarcina, indiferent cum te-ai proteja, atunci pur si simplu renunta la activitatea sexuala pana ti poti asuma situatia

Îmi e frica mie. Chiar dacă mi s-a zis ca nu pot sa fac copiii. S iau pastile ca să mi scadă chistul. Dacă nu mi va scădea o sa ma operez. Deși nu vreau ca am mai fost operata acum 2 ani la ovarul drept. Acum am la cel stâng. Oricum îmi e frica... Nu am încredere în pastile în totalitate. Si prietenul meu vrea neprotejat.

Prietenul tau nu te poate obliuga sa faci ceea ce nu vrei. Poate este mai bine sa nu faceti sex o vreme, pana ajungeti la o solutie care sa va multumeasca pe amandoi

| corbulalbrosu a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca pastilele AC sunt administrate conform prospectului, adica zilnic si mereu la aceeasi ora PROTECTIA CONTRACEPTIVA este maxima fiind atat teoretic cat si practic de 99, 99%. Exista si acea posibilitate ca respectivul chist sa nu fie dizolvat si eliminat si din acest motiv sa ajungi sa fii din nou operata. POTI avea incredere in proportie de 100% in eficienta contraceptiva a acestei metode. Multa sanatate!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Si sex cand faci azi sau mîine?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce nu astepti sa treaca ciclul menstrual? De ce te grăbesti?

| corbulalbrosu a răspuns:

Findca fiecare prima pastila de pe fiecare blister cu AC folosit pana in prezent, a fost aministrata intr-o zi de LUNI dupa cum urmeaza; 8 Mai, 5 Iunie, 3 Iulie, 31 Iulie, reiese ca urmatoarea prima pastila de pe urmatorul blister cu AC se va administra incepand de LUNI 28 August. Incepand cu data de 15 MAI in organismul tau s-a instalat protectia contraceptiva TOTALA si PERMANENTA care se va mentine neschimbata in continuare pe intreaga perioada cat vei mai folosi aceaste pastile AC cu dublu scop si anume atat: ca metoda de tratament, precum si ca metoda de protectie contraceptiva. Indiferent de modul in care se desfasoara/manifesta actuala menstruatie in continuare, prima pastila trebuie administrata LUNI la aceeasi ora la care ti-ai administrat pastilele pana in prezent. Fiindca protectia contraceptiva este instalata si iti asigura un grad de protecte de peste 99, 3% (100% daca pastilele sunt corect administrate) poti intretine contacte sexuale in ORICE ZI si in ORICE MOMENT al ciclului menstrual, fiindca in proportie de 100% este IMPOSIBILA formarea unei sarcini. Multa sanatate!

| GigiCelMaiPeste a răspuns:

Din moment ce vei lua ANTI-CONCEPȚIONALE, nu, nu vei risca.

| Libelula45 a răspuns:

Sansele sa ramai sunt imposibile, chiar daca ai ciclul regulat sau neregulat nu esti fertila acum iar daca incepi sa iei anticonceptionale cu atat mai bine. Insa daca e prima data in viata ta cand iei anticonceptionale ok ar fi sa astepti 2-3 zile si dupa sa faci sex pentru ca asa ar fi "mai sigur".Nu e o regula neaparata dar asa se spune, o sa vezi si in prospect.

| anonim_4396 explică (pentru Libelula45):

Iau din 8 mai anticoncepționale. Le iau pentru un chist de 4.30. Mi s-a zis ca am endometrioza.