| EvaTramell a întrebat:

Azi m-am certat cu prietenul meu, a fost o cearta usoara nu cine stii ce. dar mi-a zis ca ma plang mult si ca sunt pesimista si ca insist pe anumite subiecte care ii se par inutile.
Intr-adevar ca ma plang mult ca am ceva probleme la munca, sunt si in perioada in care trebuie sa mi vina si ciclu.
Eu mi-am pierdut increderea in mine si de aceea ma plang. poate are dreptate.
El decat sa se certe cu mine, nu mi raspundea la mesaje dar eu fiind drac mare cautam mod de cearta chiar si el a zis...ca eu caut sa ma despart de el adica motiv. dar nu stiu ce se intampla cu mine crying(
Vreau sfaturi!

15 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Toti avem momente mai proaste, in care suntem dificili sau insuportabili. Toti cautam uneori cearta fara motiv. E foarte important ca ori de cate ori iti dai seama ca cauti cearta fara motiv, sa incerci as te controlezi (ar trebui sa reusesti macar de 9 ori din 10), iar cand nu reusesti, dupa ce trece momentul, sa iti recunosti greseala si sa iti ceri sincer iertare.
Nimenui nu ii plac persoanele care se plang mult, dar uneori viata este grea. Nu cred ca te acuza ca plangi de situatii grave, cum ar fi moartea unei persoane foarte apropiate sau o boala foarte grava. In rest, ar fi bine sa te abtii cat mai mult. cand iti vine sa te plangi de ceva, gandeste-te cat de importanta este problema. daca este intre primele 5 probleme ca gravitate din ultimii 10 ani, atunci plange-te, daca nu, abtine-te. cat despre contraziceri, gandeste-te intotdeauna cat de important este sa castigi. daca esti 100% convinsa ca are o importanta dramatica, atunci lupta-te pentru ideea ta. daca importanta este minora, mai bine lasi de la tine, fiindca e mai important sa iti fie bine decat sa ai dreptate. Am intalnit un cuplu care se contraziceau de la magazinul din care sa faca niste cumparaturi. Am intrebat-o pe ea: ce importanta are? Daca facem ca mine, economisim 10 lei. Si atunci am intrebat-o: cearta asta merita 10 lei? Si-a dat seama ca nu si a lasat de lea. Mi-a zis ca asa a evitat 99% din certuri si, dupa cateva saptamani, sotul ei i-a spus: mi-am dat seama ca esti mai calma si mai intelegatoare, te iubesc mult, sunt mandru de tine si voi incerca sa fiu la fel. Asa au mai evitat 99% din certurile ramase.
Si eu sunt nervoasa cand se apropie menstruatia. Dar mereu imi zic: ce sunt eu, o muiere isterica pe care o conduc ovarele, nu sunt in stare sa imi controlez hormonii? Numai ideea asta si ma face calma si ma simt mult mai bine. Si am descoperit ca daca fac astfel de exercitii de impunere a calmului, viata devine mai usoara si mai frumoasa.
Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi, dar tu ai cerut o parere public. Am o relatie care a implinit 11 ani si jumatate si peste 9 ani de casnicie. Nu spun ca a fost usor, dar am invatat sa trecem peste fite si mofturi. Ne certam si noi, ca orice cuplu, uneori din prostii. Dar eu fac eforturi mari ca sa evit certurile inutile si vad ca si el face la fel. De cate ori imi vine sa ii reprosez ceva, ma gandesc la un motiv pentru care il iubesc. Si reprosul se transforma de obicei intr-o mangaiere. De cate ori mai simt nefericita, ma gandesc daca merita sa il incarc si pe el cu nefericirea mea. De cele mai multe ori, gandul de a-i aduce lui o neplacere ma face sa imi inghit nefericirea. Apoi ma gandesc la un moment fericit pe care mi l-a oferit el si imi dau seama ac sunt o norocoasa, ca alaturi de sotul meu toate problemele vietii trec mai usor. Si uite asa imi conserv fericirea si sunt multumita de viata. Si mie imi e greu sa am incredere in mine, dar lipsa mea de incredere se manifesta prin insutita amabilitate. Fiindca nu am incredere in mine si ma consider inferioara celorlalti, ma port cu ei frumos, ca si cu niste persoane pe care le consider superioare mie. Nu e cea mai sanatoasa atitudine, dar oamenilor le place sa fie tratati frumos si, in schimb, 99% din ei te vor trata frumos. Cand te porti indatoritor si amabil cu toti, ii dai atentie si celui mai neinsemnat, ierti cu usurinta greselile si esti generos cu toti cei din jur, activezi bunatatea intrinseca care se gaseste in 99% din oameni. Si ei se vor purta si mai frumos cu tine, fiindca bunatatea ta ii va obliga. Iar pentru neincredere in fortele proprii, eu am gasit un antidot excelent: performanta. daca ia grija sa fii mereu cea mai harnica, cea mai buna, cea mai informata, cea mai amabila din grupul tau, asta se va oserva si iti va creste respectul de sine.

| JohnnyBi a răspuns:

Te duci la psiholog si ii zici ca suferi de sindromul maniaco-depresiv si/sau de mania persecutiei. bafta la tratament

| TheLoveDoctorr a răspuns (pentru JohnnyBi):

Genial raspuns!

| JohnnyBi a răspuns (pentru TheLoveDoctorr):

Partea trista? nu o sa il ia in considerare

| EvaTramell explică (pentru JohnnyBi):

Mă bucur ca ți dai seama. Urăsc când cineva răspunde doar ca se afle în treaba. Poate tu ești mai perfect...

| JohnnyBi a răspuns (pentru EvaTramell):

Perfect este un superlativ absolut si nu are grad de comparatie. si nu este un raspuns cum zici tu, este unul pertinent, dar esti prea tuta sa realizezi asta.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Saracul baiat, cu asa o fata langa el ajunge internat la psihiatrie, sacaitoareo, ori iti dai doua palme si iti revi ori despartete si lasa-l pe in pace pe bietul baiat si stai singura pana iti revi din ifosele astea, sarmanul isi iroseste tineretea langa tine

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Saraca de tine, sa stii ca te inteleg, nu e usor la muncă, colegi /colege rele sefi rai, multa munca in ce domeniu lucrezi? Iar daca la munca esti certata de șefi e normal sa ti pierzi increderea in tine, prietenul tau a procedat gresit, trebuia sa te inteleaga, sa te ajute, nu sa te critice zicindu ti ca te plîngi prea mult, este normal sa te plîngi, tu nu m ai poti e clar ca ai nevoie de cineva la care sa te descarci de probleme, m ai ales acum in perioada dinaintea ciclului esti irascibilă, esti nervoasă, intrucit ciclul menstrual pentr u voi femeile este o altă durere in plus un alt chin, pe care trebuie in fiecare lună sa il suportati, este greu sa faci față singurică, totusi, revino ti si stai de vorbă cu prietenul tau, explica i ca nu mai poti si ca nu este vina ta, poate ar trebui sa mergi sa discuti si cu sefii la servici dar nu stiu daca ei te vor intelege, ca de obicei șefii sunt răi neintelegători, dar tu trebuie sa fii puternică, sa ai incredere in tine ca poti face, vorbeste cu mama ta sa te ajute, ea este femeie si stie si ea ce greu i ti este, te simti rau cind esti la ciclu? Ce vârstă ai? multă sanatate si tine ne la curent cu starea ta de sanatate. De unde esti? Multumesc pentru tot.

| EvaTramell explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mulțumesc. Am 22 de ani și lucrez ca operator calculator. E un job greu pentru ca mă ocup cu facturi și în ultimul timp mă cearta foarte mult la munca chiar dacă uneori nu prea greșesc...dar asta e.prietenul meu are și el ceva probleme și într-o zi mi-a zis ca sa nu mai fiu așa pesimista ca îl demoralizez și pe el mai tare. Oricum nu am mai vb cu el de ieri...mă va căuta el când îi va trece. am și eu orgoliul meu. ca mă duc pe concepția ca dacă îi place și tine la mine mă caută.
Intr-adevar în perioada de ciclu sunt foarte nervoasa și sincer îmi e puțin frica...deoarece luna trecuta aproape am leșinat de durere.
Acum sa treacă toate astea și sper sa fie bine.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns (pentru EvaTramell):

Ma rog la sfanta icoana care plange si ma duc la prislop la boca si aprind lumanari, fac matanii si spun 100 de rugaciuni inconjurand biserica ca baiatul ala sa NU faca greseala sa te caute din nou.

| EvaTramell explică (pentru VerginicăVacăGrasă):

Mda, Mersi de raspuns!

| Doub a răspuns:

Calmează-te.
Beţi împreună un pahar de vin, mâncaţi un jeleu, ceva, vorbiţi uşor despre asta.

| mentholinks a răspuns:

Sunt lucruri in viata prin care trebuie sa treci orice ai face. Neintelegerile in cuplu sunt unele dintre aceste lucruri. Nu te mai stresa că mai rau faci.

| Mantarela a răspuns:

Evident. Daca ma place ma cauta. De ce sa te caute vazand ca de la tine a inceput totul? Ce pretentii pe capul tau mai fata mai. Daca il duce capul nu te mai cauta, gaseste el una mai linistita. Cum tu ai orgoliul tau si el il are pe al lui.

| Leopardstar a răspuns:

Incearca sa fii tu insuti si cred ca asa te vei impaca cu el! succes!