Bună! Șansele de sarcină sunt extrem de mici, deoarece ejacularea principală nu a avut loc în interior, iar cantitatea eliminată anterior a fost foarte redusă. În plus, fiind la scurt timp după menstruație, nu te aflai în perioada cea mai fertilă.
Pastila de a doua zi nu pare necesară, dar dacă vrei siguranță maximă, o poți lua. (Deși nu te-aș îndruma spre asta în aceste condiții) În caz contrar, urmărește-ți ciclul, iar dacă întârzie, fă un test de sarcină peste 2-3 săptămâni. Nu te stresa, riscul este minim. Multă sănătate!
Multumesc mult! O sa ma gandesc
Dacă s-a întâmplat asa cum zici tu, nu este nevoie sa iei pasta de a doua zi.
Foarte rau ca ai avut contact neprotejat!
Daca te protejai cu prezervativ, nu mai intrebai pe aici!
Sunt sanse mici sa ramai gravida dupa menstruatie. Insa daca ciclul tau este neregulat, atunci nu poti sti cand esti in periaoda fertila.
Fa un test de sarcina dupa 3 saptamani. Atunci va fi detectabil hormonul hCG (Gonadotropină corionică umană) în urină.
Pe viitor, protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......dolescenti
PS: un prezervativ e mai ieftin decat un test de sarcina sau decat pastila de a doua zi!
Ma întristează teribil un răspuns de aici care pare scris si de chatgpt sau un roboțel...e foarte clar ca pot fi șanse de sarcina. Într-o picătură sunt mii de spermatozoizi...de ce e asa greu sa folosească oamenii prezervativ? Nu mai bine dai 30 de lei pe niște prezervative de calitate de cât mii de lei pentru avort sau un copil nedorit?
Da, sunt sanse. Și ovulatia se întâmplă aproximativ după o săptămână sau 5 zile de la ciclu dacă ai ciclu regulat. Dacă ai ciclu neregulat atunci niciodată nu o sa ști când ești pe ovulație doar cu un test de ovulație. Și dacă tu o sa fi pe ovulație in următoarele 5 zile...cam naspa ca spermatozoizii trăiesc aproximativ 5 zile in vagin/uter. Poți sa iei pastila după părerea mea dar fi pregătită ca o să-ți dereglează ciclul. Azi trebuie sa iei pastila ca daca nu, nu își face efectul, iar dacă ești deja pe ovulație nu își mai face efectul (dacă ovulul a ieșit din ovare)
Desigur, un mic robotel și poate chiar chatgpt pentru că am considerat să nu bag frica într-o persoană în condițiile pe care ea le-a explicat. De asemenea, am menționat că dacă are orice urmă de îndoială, poate apela la pastila de a doua zi. Este important să ia decizii responsabile și să nu se panicheze, riscurile fiind minime în cazul descris.
Acea picătură de care am specificat mai sus nu a ajuns in vagin, doar ca imediat cum a iesit a ejaculat.
Exista si lichidul preejaculator care poate conține. Când cineva nu folosește prezervativ sau orice alta metoda de contracepție, mereu sunt sanse de sarcină