| Amaliaaaalala a întrebat:

Buna! Bacteriile care se transmit sexual pot fi luate și de la saliva?

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca da.

| relian a răspuns:

Reformuleaza si fii mai clara.Intrebarea ta este foarte vaga, nu e clara.
Bacteriile care pot provoca boli sexuale, daca pot fi luate de la saliva? Adica?
Ok sa lamurim unele aspecte.
Unele bacterii care cauzeaza boli sexuale pot afecta atit gatul si mai stiu eu ce alte organe, gingii, limba, dar in anumite conditii.
De regula acele bacterii care cauzeaza boli sexuale nu prea stau in saliva, saliva lear distruge, dar ele pot fi transferate prin saliva, de exemplu daca faci sex oral unui barbat care are sifilis, sau gonoree, poti lua de la ala si din saliva ta sa ajunga la tine in gat sau in la limba, gingii, iatra daca ai rani, doar asa sa te infectezi.
Daca nu ai rani, probabilitatea dea te infecta este foarte redusa, bacteria luata se duce de rapa, merge in stomac, sau daca ramane pe mucoasa bucala acolo is gaseste sfirsitul, sau in saliva.

Aceste bacterii supravietuiesc timp scurt in saliva, saliva le dizolva, ele se feresc, daca ajung in gura se feresc sa stea in saliva sau pe mucoasa bucala, cauta sa se ascunga pe la gat, pe la gingii, cauta porti de intrare, adica rani, daca gasesc atunci ai pus-o de mamaliga, iar da nu ai mucoasa ranita, sau alte rani in gura, sau la buze, atunci riscul este mic sa te infectezi.

Sa iei tu o boala de asta trebuie sa faci sex, asa contactezi, sexuala, prin saliva aproape inexistent.
Daca ai tu, sau o alta persoana o boala de asta sexuala, bacteria aia nu are cum ajunge la saliva, n-are cum ajunge in gura, decat daca bagi tu mina la organ laughing apoi bagi in gura, sa zici sa ai la gura ceva rani si acea bacterie sa intre acolo in acele rani.

Acele bacterii nu stau in gura, sau in saliva, ca apoi sa ajunga la organele genitale, intelegi? Gura este foarte bine aparata, mai orice agent de asta nu prea are sanse sa stea in gura, acolo stau doar bacterii sau ciuperci care is tolerate de organism, care ne ajuta, nu din astea daunatoare.

Dar intrebarea ta nu este clar formulata, ar trebui sa fii mai clara, nu spui in ce conditii.

Daca o persoana are boala de asta sexuala, persoana are acea bacterie doar la organele sexuale, acea bacterie nu migreaza la gura asa de una singura, nu are cum ok?
Tu daca ai bacterie sexuala, nu o ai si in saliva, sau in gura, daca nu o bagi tu acolo pricepi?
Cam astea is posibile explicatii ce am inteles eu din intrebarea ta.

Sa concluzionam, putem spune ca orice bacterie daunatoare, nu ne poate face rau, daca nu are pe unde intra in corpul nostru, daca nu are pe unde intra in celule, in tesuturi.
Mai pe intelesul oricui, daca cineva are o boala, sifilis, gonoree, sau alta, si tu faci sex cu acea persoana, iar tu nu ai rani la nivelul organelor sexuale, rani ale mucoasei, rani ale tesuturilor etc, atunci nu ai cum sa te infectezi si tu, pricepi?

Daca cineva are infectie urinara si tu faci sex, nu iei si tu acea infectie, nu este regula, gata te-ai imbolnavit. Ca o bacterie sa infecteze, trebuie sa patrunda in celule.iar ele nu pot intra daca nu ai rani, bacteriile nu te gandi cas escavatoare laughing caine sa muste si sa rupa, taie celule si sa intre.Ele intra doar daca au usa deschisa.

Indiferent ce bacterie, ciuperca daunatoare ar fi, atita timp cit nu are pe unde patrunde tu nu te imblonavesti, acu ai priceput?
O boala sexuala, nu se transmite obligat altei persoane, daca persoana cu care faci sex este perfect sanatosa, sau daca are organele sexuale fara rani absolut deloc, nu pateste absolut nimic.

Nu mai asculta ce zic toti nepriceputii, dealde tanti Violeta si altii pe aici, ce spune careva vai prin atingere laughing ca si cum gata ai atins te-ai fript, habar nu are ce vorbeste.
Daca era dupa mintea lor, eram de multa vreme disparuti de pe planeta asta.Nu spun fa sex cu persoane bolnave, am spus ca sansa sa te imbolnavesti si tu depinde de portile de intrare in celule.

Faci sex cu cineva cu sifilis, asa si? Bacteria ce face daca nu poate intra in celule? Moare aia face, iar tu nu patesti nimic.Dar asta nu te face sa spui lasa ca nu ma imblonavesc.Plus ca o persoana care are sifilis, sau gonoree nu cred eu sa mai aibe chef de sex, sa fim seriosi. Poate doar daca is in stadiu incipient si nu stie, nu are nici simptome, doar asa ar face sex, dar la stadii de alea grave nu-i mai arde de nimic.

| Amaliaaaalala explică (pentru relian):

Nu cred că mi trebuia un răspuns atât de lung, da sau nu. totusi mulțumesc pentru acest răspuns?

| Amaliaaaalala explică (pentru relian):

Sa reformulez, vorbeam de o bacterie in vagin, am născut. doctorul mi-a spus că am o bacterie și chisturi in vagin iar aceea bacterie era cu transmitere sexuala, spunând că sotul m-a înșelat deoarece a avut interacțiuni sexuale cu altcineva, ca scuza el a zis că poate a pus gura pe ceva cu bacterii sau poate că unul dintre noi ne-am asezat pe wc ul unei toalete dintr un magazin murdar? Eu asta voiam să știu.

| relian a răspuns (pentru Amaliaaaalala):

Daca o pus omu gura asta e, poate ca i-a placut laughing glumesc, dar doctorul are dreptate.
Tu pe cine crezi pe unu de pe TPU care nu iti explica sau pe Doctor, desi nici ala nu tia explicat?
Daca ai nascut si ai chisturi ce spui, este posibil sa te infectezi.Adica nu de la faptul ca ai nascut, asta nu are nici o legatura.

Sa fi raspuns cu Da sau NU asa cum vrei tu, nu se poate, nu ai cum. Raspunsul ar fi fost DA si Nu. Asa si asa ai fi fost lamurita? Deci este nevoie de explicatie.
-DA, in cazul in care ai rani vaginale
-NU in cazul in care nu ai absolut nici o rana in zona organelor genitale.

Ca a pus gura el pe ceva murdar, nu merge, aia este vraja marii laughing bacteriile alea nu stau pe sau in gura.
Asta e tot.

| relian a răspuns (pentru Amaliaaaalala):

Vrei sa stii daca sotul te-a inselat?
-Da, te-a inselat
-NU te-a inselat, ai putea sa fi contactat tu bacteria din alta parte.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Bolile sexuale se transmit in primul rand prin fluide corporale. Inclusiv saliva.
Parazitii se transmit prin atingere.

| EleenaHeart2001 a răspuns:

Gagicamiu imi dadea limbi in perioada menstruatie si nu a patit nimic (legat de sanatate), dar pot aparea incidente.

| darius2777 a răspuns:

Daa