Nu există cele mai bune. există care se potrivesc organismului tău iar asta ginecologul îți spune.
Yaz si Yasmin sunt interzise de foarte multi ani in America, Australia si Canada, fiind responsabile pentru sute de femei moarte.
In ce privesc alegerea anticonceptionalului corect pentru tine, se face NUMAI pe baza unor analize hormonale persoanle, fiindca altfel risti sa-ti declanseze boli, sa te ingrasi, sa faci gusa tiroidiana, sau noduli tiroidieni, sa iti creasca barba si par pe fata, sa faci noduli mamari, chisturi ovariene, fibroame uterine sau chiar sa ramai sterila pe viata.
Recomand sa mergi la un ginecolog sau endocrinolog pentru a face intai analize si apoi sa ti se prescrie anticonceptionalul care ti se potriveste horonal tie.
In primul rand trebuie sa stii, dar mai ales sa intelegi faptul ca pastile anticonceptionale (AC) nu sunt nici MAI BUNE si/sau MAI SLABE, pastilele AC folosite de fiecare femeie in mod obligatoriu trebuie sa fie cele POTRIVITE, adica se se plieze cat mai perfect posibil ''precum o manusa'', pe activitatea hormonala existenta in organismul fiecarei femei in parte. Doar respectand aceste conditii de prescriere a pastilei AC, doar in acel caz pastila ofera eficienta contraceptiva maxima femeii care o foloseste, fiindca doar asa este garantata eficienta contraceptiva de peste 99% in toate cazurile. Din acest motiv se apreciaza/considera ca este cea mai ineficienta metoda contraceptiva dintre cele existente si folosite la ora actuala. INSA ATENTIE, niciodata sa nu fie folosita pastila AC la ''recomandarea'' unei prietene sau pur si simplu asa dupa ureche fiindca pot sa apara surprize din cele mai neplacute. Se poate recurge la folosirea pastilei AC in scop contraceptiv numai in cazul in care femeia a fost in prealabil consultata ginecologic. Consultatia corecta si completa consta in palparea profesionala a sanilor, efectuarea testului de viteza de coagulare a sangelui si alte 2-3 analize hormonale efectuate de medicul ginecolog, care sunt strict necesare fiindca numai pe baza rezultatelor obtinute se poate schita PROFILUL HORMONAL unic si propriu fiecarei femei. Pe baza profilului hormonal rezultat, medicul in deplina cunoastere si siguranta reuseste sa aleaga tipul de pastila AC potrivita, al carui continut hormonal se va plia cel mai precis pe activitatea hormonala proprie. Doar daca se procedeaza corect se poate alege pastila AC potrivita din cele 25-30 de sortimente existente in farmacii. De asemenea medicului ginecolog ii revine datoria sa explice pacientei care este momentul propice pentru a fi inceputa administrarea si modul corect de folosire a pastilelor AC. Prin respectare intrutotul, a instructiunilor producatorului si a indicatiilor transmise de medic, pastila AC selectata va oferi protectia contraceptiva MAXIMA de peste 99%. Multa sanatate!
Prostească întrebarea, anticoncepționalele le iei la recomandarea medicului, după ce-ți faci analizele și te consultă. Nu așa!
Sfatul meu este sa nu iei anticonceptionale "dupa ureche". Am facut greseala asta si au existat consecinte. Apoi am decis sa cer ajutor, si de un an iau Yasmin, la recomandarea medicului si totul e bine, dar asta nu e o incurajare. Mergi la medic si o sa vedeti impreuna ce ti se potriveste cel mai bine. Ar fi pacat sa iei "dupa ureche" si sa regreti mai incolo.
carmen1992 întreabă:
RayKzor51 întreabă: