| andreeiutzzza a întrebat:

care sunt consecintele avortului prin aspiratie la prima sarcina? este adevarat ca numai poti face copii apoi? thnks

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Consecintele depind si de varsta femeii. In general, daca este prima sarcina riscul de infertilitate este mare, mai mare daca femeia are sub 19-20 de ani, dar in nici un caz 100%. Asadar, e probabil sa mai poti face copii, dar riscul de a ramane sterila nu e deloc neglijabil.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
O posibilă infecţie sau aspiraţie incompletă (resturi care pot duce la hemoragii!).
Nu sunt studii pertinente care să confirme că după prima întrerupere de sarcină nu se mai pot face copii.
Organismul uman este în continuare un mister iar medicina nu este o ştiinţă fixă.
Pa, pa.

| Zenithf a răspuns:

Se poate sa se intample asa, si oricat de crud suna, eu zic ca asa si ar trebui. Tu stii ce faci, stii ca-i refuzi dreptul la viata unui copilas mic, stii ca refuzi o binecuvantare de la Dumnezeu?
Pai daca ti s-ar intampla asta ar fi numai bine, ca sa nu mai iei si alte vieti!
Multumesc @ysa pentru link-ul acela, mai uita-te si la asta:
http://video.resursecrestine.ro/......-avortului
Acest copil scump si-a iertat mama pentru ce i-a facut. Cum vei putea si tu sa stai in fata copilului tau, sa te priveasca in fata si sa-ti spuna: "Da, te iert mama ca ai vrut sa ma omori".
Apropo, mai sunt niste lucruri de cunoscut si despre anticonceptionale, iata ce spune biserica ortodoxa:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/avortul/anticonceptionale-avort-8.htm
Deci, folositi prezervativul! A, pardon, este prea tarziu...
Domnul sa fie cu tine si sa te protejeze de tine!

| camelya_1945 a răspuns:

Daca avortul este facut de un medic bun nu exista consecinte. In cazul in care medicul nu a 'curatat ' tot si faci o infectie exista posibilitatea ca sa ajungi la histerectomie totala (sa-ti scoata toate organele genitale interne prin operatie ) dar asta se intampla foarte rar. Dupa avort o sa sangerezi o perioada, cateva zile. Asa ai grija unde mergi pentru avort, cauta un medic renumit si nu te zgarcii la bani, nu este cazul in situatii din astea.

| ysa a răspuns:

Buna. in primul rand sa stii ca o sa l ai mereu pe constiinta daca faci asta. dar e alegerea ta. uite ce se intampla mai exact:

http://www.avort.ro/avort-aspiratie.php

iar referitor la consecinte. sunt fizice si psihice.
consecintele sunt aceleasi. nu conteaza tipul de avort. prin chiuretaj, aspiratie, cu hormonul prostaglandine, prin histerotomie (operatie cezariana), medicamentul RU 486(Mifepristone) sau provocat singura.
uite consecintele :

http://www.caleamaestrului.ro/archives/132

ai grija cf. si succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebarea ta este de fapt "care sunt consecintele daca imi omor primul copilas". Si tu stii asta, rezulta si din a doua intrebare a ta. Consecintele sunt multe: emotionale, fizice, psihice, spirituale. Camelya zice ca "nu exista consecinte daca medicul este bun". "Bun" a ajuns un termen f relativ, asa-i? Un om bun nu ar ucide o fiinta umana in pantecul mamei. Oricat de "bun" ar fi medicul si oricat de multi bani ai da sa iti omoare copilul, medicul face o "operatie" legat la ochi: nu vede ceea ce face. Daca nu a "curatat" (cum zice Camelya) toate organele bebelusului dupa ce l-a ucis, faci infectie. Daca "curata" prea mult, poate perfora peretele uterin. Bineinteles, Camelya nu s-a gandit decat la consecintele fizice, dar omul e o fiinta mult mai complexa decat un animal care e numai "trup". Este trup, suflet si duh.
Ce spune tatal copilului? Daca te iubeste, va iubi si rodul dragostei voastre. Daca este de acord sa il ucideti pe micutul vostru, nu te iubeste, ci doar se distreaza cu tine pentru o perioada pentru ca ii place trupul tau, dar nu te vrea ca partenera de viata, ca si mama copiilor lui. Aceasta este lucrarea mea de licenta:
http://www.caleamaestrului.ro/archives/132
cu drag,
Andreea, mama a 2 copilasi, fetita si baietel
Daca vrei sa iei legatura cu mine, scrie-mi pe
nihilwithoutdios@gmail.com
mi-ar placea sa aud de tine, indiferent de decizia ta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunteti toate niste criminale de copiii vorbiti de parca este ceva normal nu aveti constiinta? sa stati cu cracii in sus va place, atunci macar protejati-va! vai de capul vostru de nesimtite.ar trebui sa fiti scuipate-n fata de jule ce sunteti...

| andreeiutzzza explică:

Ieri am fost la doctorul ginecolog si am aflat ca sunt gravida...problema este ca acum 3luni am avut o infectie jos care produce avort spontan si inca nu stiu daca m-am vindecat complet maine o sa fac niste analize pentru a afla. dar doctrul mi. a zis ca e posibil sa nu ma fi vindecat si sa nu pot duce sarcina la sfarsit si sa ma gandesc cum sa fac avortul el mi. a recomandat prin aspiratie ca dureaza mai putin dar o prietena mi. a zis ca e posibil ca nu mai pot face deloc copii apoi chiar daca mi se vindeca infectia.va multumesc pentru sfatur foarte mult si mie imi pare rau ca nul pot face da n-am ce sa fac poate data viitoare o sa am mai mult noroc si sper ca intr-o zi sa pot fi iertata