In general consecintele unui avort sunt uriase. Avortul duce de multe ori la infertilitate, deci nu mai poti avea copii.
Consecinte fizice sau mentale? Pai la fizice poti ramane sterila, dar in momentul asta sunt putine sanse, ca am mai avansat si noi cu tehnologia. Din punct de vedere mental e posibil sa ai cosmaruri, remuscari etc. Totusi nu il poti pastra?!
Chiuretajul prin aspiratie are un beneficiu in plus fata de cel clasic prin faptul ca dureaza mult mai putin. Oricum, la sfarsitul lui, medicul introduce si o chiureta pentru a verifica daca nu mai sunt resturi. Eventualele complicatii sunt identice cu cele ale unui chiuretaj clasic, de la o endometrita pana la perforarea uterului.
Sangerari, crampe, dureri si astea tin cateva luni.Sora mea e medic anestezist si mai face anestezii la paciente care fac avort, a zis ca e ingrozitor procesul.
Ce se intampla dupa avort? La ce complicatii se poate astepta femeia care tocmai a trecut prin experienta unui avort?
Complicatii imediate:
hemoragia uterina;
perforatia uterina;
leziunea cervicala;
complicatiile cauzate de anestezie;
embolismul;
nasterea unui fat viu.
Complicatii precoce:
infectia.
Complicatii tardive:
anomalii menstruale;
infertilitate;
avortul spontan;
prematuritate;
imunizare Rh;
efecte psihice;
mortalitate.
:* si daca ai trecut prin asa ceva sper sa nu faci complicatii...:*
In primul rand daca e prima data cand ramai insarcinatat si faci avort e posibil sa nu mai reusesti sa faci alti copii! apoi s-ar putea cel putin la mama asta s-a intamplat. ia scazut apetitul sexual de unde au aparut destule certuri cu tata.probabil ca in curand se vor desparti pe tema asta. oricum intr-un fel sunt despartiti.in afara de a-ti scade apetitul cred ca mai sunt si traume.adica esti sigura ca vrei sa faci asta. e totusi o viata pe care u vrei sa o iei. o faptura care e in tne.nu stiu nu sunt nimeni sa te judec dar gandeste-te bine!