| ioanaaaaa4333 a întrebat:

Buna! Care sunt sansele de a ramane insarcinata daca am avut relatii neprotejate in cea de a13 a zi a ciclului meu menstrual? Mentionez ca in ultimele 3-4 luni am avut un ciclu de 28-30 de zile maxim.
Relatia neprotejata nu a fost finalizata inauntrul vaginului, ci a durat mai mult si a fost in afara. Ma rog ma gandesc ca poate a fost acea preejaculare.
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Procesul de eliberare a ovulului :OVULATIA, se produce :
-- in a 15-a zi a ciclului menstrual cu lungimea de 28 zile,
-- in a 16-a zi a ciclului menstrual cu lungimea de 29 zile,
-- in a 17-a zi a ciclului menstrual cu lungimea de 30 zile,
Probabilitatea ca OVULUL VIABIL sa fie fecundat de catre un SPERMATOZOID si astfel sa apara sarcina depinde de numarul de zile existente intre momentul ejacularii si cel al ovulatiei :
-- ejacularea in a 13-a zi si ovulatia in a 15-a zi sansa este de peste 80-90% fiindca de regula spermatozoizii traiesc 48 ore,
-- ejacularea in a 13-a zi si ovulatia in a 16-a zi sansa este de doar 60-70 % fiindca destul de rar spermatozoizii traiesc 3 zile,
-- ejacularea in a 13-a zi si ovulatia in a 17-a zi sansa este de sub 50 % fiindca numai in cazuri foarte rare spermatozoizii pot sa traiasca 4 zile in uter.
In concluzie probabilitatea sa se poata forma sarcina in situatia/ cazul descris este extrem de mica avand in vedere atat afirmatia ta si anume : ""... relatia neprotejata nu a fost finalizata inauntrul vaginului, ci a durat mai mult si a fost in afara."" si de asemenea cele explicate privind lungimea efectiva a actualului ciclu menstrual. Probabilitatea sa apara sarcina scade exponential cu cresterea lungimii ciclului ca numar de zile conform programarii hormonale. Se poate aprecia ca probabilitatea sa se poata forma sarcina in acest caz tinde catre 0 (zero). Lichidul preejaculator poate sa contina spermatozoizi numai in anumite cazuri si doar daca sunt intrunite conditiile strict necesare (nu si in acest caz).
Multa sanatate!

| ioanaaaaa4333 explică (pentru corbulalbrosu):

Va multumesc tare mult! in general folosim prezervativ, dar de data asta ne-a cam luat valullaughing
el a fost foarte grijuliu si nu a asteptat pana in ultimul moment sa intrerupa relatia.
m-ati linistit ❤️

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sanse maxime de sarcina, fiind in perioada fertila, daca au existat 2 sau mai multe partid sexuale consecutive.
Se pare ca ai avut, odata ce ai mentionat "relatii neprotejate" deci, mai multe relatii in data de 13.

| ioanaaaaa4333 explică (pentru Violleta2022):

Nu au existat partide consecutive. a fost una singura si aia s-a terminat in afara ca sa zic asa. am avut grija si la pre-ejaculare. absolut nimic nu a intrat inauntrul meu

| Teo29 a răspuns:

Mereu exista acest risc de sarcina, daca este act sexual neprotejat.
Fiti responsabili!
Folositi prezervativul inaintea fiecarui contact sexual!

| orailibrail a răspuns:

Simcer, un risc este.
13-16 zile unainte de Ciclu cade cam in perioada ovulatiei.

Dar daca nu a finalizat in interior, cel mai probabil nu ai ramas insarcinata.
Emotiile au fost, prea mari? Ati uitat de protectie?
Eu nu ii inteleg pe acesti baieti care ejaculeaza afara. Alea sunt cele mai faine momente ale unui baiat...