Eu zic sa te gandesti de mai multe ori inainte de a face un lucru. Te-ai gandit si la consecintele nefaste ale relatiilor sexuale ce nu au loc in cadrul casatoriei?
Sexul in afara casatoriei are un pret: http://www.youtube.com/watch?v=JEO0PuO4mSE
Hai frate ma lasi cu video-ul asta?
Acum nu zic ca hai sa facem sex de la 12 ani...dar na daca au amandoi intre 17-18 ani si folosesc prezervativul mai mult ca sigur este ok.
Daca tie ti se par normale relatiile sexuale intre 17-18 ani, sa stii ca nu e de mirare cand copiilor tai li se va parea normal lucrul acesta intre 7-8 ani. Imoralitatea este in crestere avansata. Tu crezi ca elevii la scoala si parintilor lor le place sa discute despre altceva? Sau isi doresc ei altceva? Pacatul sexualitatii nu si-a atins inca apogeul.
Ok frate am inteles dar daca tu poti rezolva asta de ce nu o faci?
Ha ce putem noi sa facem?
Degeaba le zicem sa nu o faca ca ei tot o fac oricat de mult am incerca noi sa-i ducem pe calea ce buna sa zic asa...
Si nu mi se pare normal chestiile astea dar ce putem face?
Zi si tu acuma?
Daca am comentat mai sus ce am comentat asta nu inseamna ca eu sunt la fel.
Am 17 ani sunt baiat si sunt virgin si iti promit ca copii mei nu o sa aiba parte de asa ceva.
Adica sa aiba relatii sexuale de la 16, 17 ani pentru ca o sa am grija ca asta sa nu se intample.
Exista un lucru pe care il putem face: sa intoarcem "inima parintilor spre copii si inima copiilor spre parintii lor". (Maleahi.4:6) Lipseste cu desavarsire din scoli, din familii, din intreaga societate ce-a mai importanta educatie: educatia morala. Scolile sunt intesate de copii care pur si simplu nu stiu cum trebuie sa traiasca. Acestia sunt lipsiti total -si repet: total- de principii. Daca ii intrebi ce este un principu habar nu au. Pai daca parintii lor aproape au facut sa ajunga din urma numarul divorturilor pe cel la casatoriilor, gandeste-te ce o sa faca acesti copii.
Nici o pasare, si nici un animal nu-si lasa puiul sa se descurce singur in viata; ci il invata si il educa: si cum sa vaneze, dar si cum sa se apere. Dar parintii de astazi habar n-au cum sa-i invete pe copii lor sa se descurce in viata. Si puii animalelor gasesc mai multa dragoste la necuvantatoarele care le-au dat viata, decat gasesc copii la parintii lor!
Educatia morala de care vorbesc sta in implementarea principiilor biblice, si anume: sa nu fure, sa nu preacurveasca, sa nu minta, etc. Cu alte cuvinte, sa iubeasca pe Dumnezeu in totul, si sa iubeasca pe apropele lor ca pe sine insus. Si lucrul acesta sa fie respectat nu de teama, ci din dragoste. Tinerii nu se iubesc pe ei insisi, darami-te pe ceilalti.
Fara incredere in Dumnezeu omul nu poate fi echilibrat emotional. De aceea este nevoie ca privirile tinerilor sa fie indreptate spre Acela care i-a creat si rascumparat pentru ca i-a iubit. De aceea spun ca exista in randurile tinerilor un mare dezechilibru emotional, sentimental, si care nu afecteaza doar partea psihica, ci si ce-a fizica; pe deasupra scade si capacitatea intelectuala. Exista o lipsa aproape totala in randul tinerilor -aceea a increderii in sine. Iar cei care au aceasta incredere este sub o forma negativa a mandriei sau a desconsiderarii celorlalti sau a batjocurii manifestata in diferele ei forme.
Educatia morala nu se invata, ci se traieste. Tinerii au nevoie de exemple pe care sa le urmeze. Dar ei nu vad exemple nici in parinti si nici in profesori. Si atunci ei sunt lasati sa isi faca singuri de cap si sa traiasca dupa cum vad la ceilalti copii. Daca au probleme, cu cine sa vorbeasca acasa? Poate doar cu pisica, cu catelul sau cu perusul; sau poate cu broscuta testoasa sau cu pestisorii din acvariu -ca parinti... lipsa. Parintii sunt doar fizici. Iar daca sunt unii care vor sa ofere "educatie" copiilor lor, acestia sunt duri cu ei si nu stiu cum sa-si pedepseasca copilul.
Cate lucruri mai sunt de spus! Nu mi-ar ajunge timpul sa vorbesc despre multele probleme ale tinerilor, ale nevoilor lor pe toate planurile!
De aceea sunt eu aici: ca sa le indrept inima spre bine, spre Dumnezeu, deoarece El este singurul care ii poate ajuta. Nu exista rugaciune de copil care sa nu fie ascultata de El! Nu exista nici una! Absolut niciuna.
Copii si tineri, orice lucru aveti nevoie, cereti-L de la Dumnezeu. Plecati-va pe genunchi si spuneti lui Dumnezeu tot ce aveti pe suflet. El niciodata n-a izgonit pe nimeni dinaintea Lui. "Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi Eu nu te voi uita cu niciun chip". (Isaia.49:15)
Ai auzit de "pendularea testiculelor"? E un jargon de-al baietilor. Ia-l usor primele dati.
Cat despre intrebarea ta..pai de ce ne intrebi pe noi?
De ce nu il intrebi pe el ce ii place si ce nu? ca doar sunteti impreuna si trebuie sa discutati unu cu celalalt problemele care va apar in cale si sa le rezolvati amandoi ca doar de aceea sunteti doi.
Avem 20 de ani, suntem constienti..si am vorbit cu el deschis doar ca la unele intrebari nu ii pot raspunde pentru ca eu nu stiu de fapt ce se intampla pentru baieti : o sa doara, o sa curga sange, o sa se intample ceva cu ata aceea? De aceea intrebam aici poate sunt persoane, baieti sau nu numai ce ma pot lamuri mai clar...Multumesc si imi cer scuze daca am creat vreo neplacere!